Hasipoğlu istifa mı ediyor?

Yayın Tarihi: 25/08/11 07:00
okuma süresi: 5 dak.
A- A A+

UBP Genel Sekreteri Ertuğrul Hasipoğlu son zamanlarda parti içinde yaşadığı sıkıntılardan dolayı Genel Sekreterlik görevinden istifa etmeye hazırlanıyor.

Son parti meclisi toplantısında kürsüye çıkarak Başbakan Küçük'e "beni dışlanız, ben bu partinin Genel Sekreteyim ancak bana böyle davranılmıyor" diye yüklenmişti.

Ulusal Birlik Partisi'nden dün üst düzey bir yönetici beni arayarak inceden inceye dolaşan bu konuyu aktardı.

Hasipoğlu'nun Genel Sekreterlik seçimini kazanmasının ardından parti içinde taraflaşmanın arttığını ve Hasipoğlu'nun Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu ile siyasete dayalı arkadaşlığının Başbakan İrsen Küçük'ü rahatsız ettiğini öğrendim.

Gerçi bu konu uzun zamandır gündem de var ancak pek fazala dile getirilmiyor.

HASİPOĞLU EYLÜL'DE İSTİFA EDECEK?

Elde ettiğim bilgilere UBP Genel Sekreteri Hasipoğlu'nun Eylül ayında Meclis açılmazdan önce istifa edeceği ve düz bir milletvekili olarak Parti içi mücadelede yaratacağı yönünde.

Hali hazırda görevden alınan diğer UBP Milletvekillerinin eylül ayından itibaren Meclisin açılması ile birlikte parti içi muhalefet yaratacaklarını biliyoruz.

Yaşanacak bu gelişmeleri Başbakan İrsen Küçük'ün kurmayları endişeyle takip ediyor.

Söz konusu UBP Yöneticisi telefonda çok başka şeylerde aktardı bazı bakanların son zamanlardaki durumuyla ilgili ancak onlar şimdilik bana kalsın.

Hasan Taçoy GENEL SEKRETERLİĞE ADAY OLACAK!

UBP Lefkoşa Milletvekili Hasan Taçoy'un, Hasipoğlu'nun olası istifasının ardından gerçekleşecek Genel Sekreterlik seçimine katılacağı ve SARAY'ın da desteğini alarak partinin İKİNCİ adamı olacağı yönünde.

Bununda ötesinde başka önemli bir nokta var ki İddiaya göre, UBP içinde; Başbakan İrsen Küçük'e yönelik yapılmaya çalışılan bu karşı operasyon deneyimli bazı SİYASETÇİLER tarafından yönetiliyor!

KEMAL DÜRÜST'E GEÇMİŞ OLSUN

Milli Eğitim Gençlik ve Spor Bakanı Kemal Dürüst uzunca bir süredir gerçekleştirmeyi planladığı nefes yollarını rahatlacak küçük bir burun ameliyatı olmuş.

Biraz ani ve seri olmuş bu ameliyat anlaşılan.

Kemal bey geçmiş olsun, keşke bizlerde sizin gibi cesur olup tedavi olsak.

Bıçak altına yatmak zor iş.

TOSUNOĞLU DP'YE SAYMAN OLDU

Hasan Tosunoğlu sevilen işadamlarımızdandır her ne kadar kendisi değil ailesi DP'li olsa da bir süree önce kendisi de DP'li oldu.

Hatta Genel Başkan Serdar Denktaş O'nu Genel Sekreter Yardımcısı yapmak istediyse de partinin çeşitli organlarından veto aldı.

Ama en nihayet Sn Tosunoğlşu turnayı gözünden vurdu ve DP'nin Saymanı oldu.

Şaka bir görev değil; koca partinin kasası Hasan beye emanet.

Hayırlısı Sn Tosunoğlu; yalnız sizi partide çekemeyen çok, milletvekilliğine de aday olmayı düşünüyormuşsunuz,sıralama işinde şu delege başınıza dert olmasın, sevdirin kendinizi..

BENGÜ ŞONYA'NIN HIZINDAN RAHATSIZ OLANLAR MI VAR?

Elinden geldiği kadar çalışan bir Genel Sekreter Bengü Şonya.

Hele son zamanlarda DP Genel Başkanı Denktaş'ın boşluğunu aratmadı.

Sürekli hareketlilik içinde bir yapısı var Bengü beyin; yeni üye transferleri (pardon katılımları), örgütlenmeler, şunlar bunlar.

Ancak benim dışardan gözlemlediğim hem partiden hem UBP'den Şonya'dan da rahatsız olanlar var.

Özellikle hem UBP'ye hem DP'ye çalışan bazı partililer var onlar çok rahatsız oluyorlarmış.

Napsın yani adam sizin gibi casus mu olsun?

SN DAYIOĞLU NARANCİYE'DEN NE HABER?

TDP Dışilişkiler Sekreteri ve Güzelyurt-Lefke Naranciye Üreticileri Birliği Başkanı Sami Dayıoğlu bir süreliğine yurt dışına gidip gelmiş.

Tatil sizinde hakkınızda ancak Naranciyeciler onların haklarını daha fazla savunmanız gerektiğini düşünüyorlar.

Sizce de fazla sessiz kalmadınız mı?

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Diğer Gökhan ALTINER yazıları