İhtiyar kadın dedi ki "yabancılaştık"

Yayın Tarihi: 26/08/11 08:00
okuma süresi: 6 dak.
A- A A+

,Bu bir Cuma yazısı, bugün siyasi angajman yok. Çokça tanık olmadığım bir durumu anlatacağım sizlere..Yabancılaşıyoruz herşeye. Sahip olduğumuz tüm değerleri yitiriyoruz.

Adeta kanser olmuş bir insan gibiyiz. Ne yapsak nereye tutunsak çare olmuyor hiçbirşey derdimize.

Birşeyler almak için dün büyük bir markete girdim kasada bekleyen kadınlar yüksek sesle şikayet ediyorlardı "sabahtan gldim bu Allahın cezası markete tüm etiket fiyatlarını değiştiriyorlardı. Daha sabah 50 milyon verdim, şimdi başka para. Yerli üretici, mi bıraktılar. Esiri ettiler bizi dışardan gelen herşeyin. Devlet kendi eliyle batırdı kendi üreticisini. Yabancılaştık bu memlekete yabancılaştık" .

Sırada bir uzundu ki sormayın epeyi şikayet dinledim.

HALK MEMNUN DEĞİL GİDİŞATTAN

Kim ne derse desin. Birçok şey kötü gidiyor. Bir kere pahalılık aldı başını gidiyor . Hergün herkes gibi bende halk arasına karışıyor, alışveriş merkezlerine girip çıkıyorum.

Herkesin yüzü asık ve şikayet eder halde. İnsanlar çalışanlarını dahi ödeyemiyor. Gazete sayfalarını açıp baktığınızda sanki Türkiye gazetelerinin sayfalarına bakıyorsunuz.

Cinayetler, tecavüzler, çocuğunu terkeden kadınlar, kimler kimler.

SINIFTA KALMIŞ BİR MUHALEFET

İnsan yaşadığı yere baktığında burası Kıbrıs mı diye merak ediyor. Hükümette bakanlık görevini yürüten bazı bakanların halleri de doğrusu çok komik.

İş ola açıklamalar ve bildiriler yayınlıyorlar ve herşey yolundaymış havası yaratmaya çalışıyorlar. Özel konuşmalarına tanık oluyorum birçoğunun tek dertleri makamlarını koruyabilmek.

Tabii sanmayın ki bunu Hükümeti eleştrimek olsun diye yazıyorum. Muhalefetin durumu da pek farklı değil. Israrla defalarca kez başarısız olmalarına karşın iş ola ONLARDA hükümeti eleştiriyorlar.

Güya Hükümet çok hatalı Onlar olsa daha iyi olurdu gibisinden. Sınıfta kalmış bir Muhalefeti var bu ülkenin.

Toplumsal olaylara bile yeniden seçilebilmek ve şu an ki Hükümet gibi olmak için tepki gösteriyorlar.

Yoksa hiçbirinin ülkeye hizmet derdi yok.

Yoksa var mı?

Siz cevaplayın!

"Hepsi aynı mi yapma Allah aşkına" diyeceksiniz; açıkçası ben çocuktum bu adamlar vardı şimdi benim çocuğum var hala bu adamlar.

Gerçi böyle halka böyle siyaset demekte de fayda var.

Markette rastladığım ve şikayet eden ihtiyar kadınlar beni çok etkiledi. "Yabancılaşıyoruz, herşeyimizi devlet aldı bizde seyrettik" demelerini unutamıyorum.

*************

SUCUOĞLU LEFKOŞADAKİ ÜYE KAYIT SİSTEMİNİ YENİLİYOR

UBP Lefkoşa İlçe Başkanı Dr Faiz Sucuoğlu'nu iyi tanırım. Siyase geç katılanlardan biri. İyi de oldu geç katılması en azından bu ülkeye doktorluk yapma şansı oldu.

UBP Lefkoşa İlçe Başkanı seçilmesinin ardından iktidar gücüne güvenmeden çalıştı çabaladı. Önemli işler yapıyor, birazda kıskanılıyor ama O da siyasetin tadı diyelim.

UBP'nin parti olarak dış politikada zaafiyet yaşadığı dönemleri hatırlıyorum da UBP-DİSİ ziyaretini ayarlayan, Almanya çıkarmasını Parti adına Ozan Ceyhun ile birlikte yapan ve bugün de UBP'nin Lefkoşa'daki üye sistemini elden geçiren bir siyasetçi.

Tahsin Ertuğruloğlu'nun başkan olduğu dönemden Derviş Eroğlu'na ve en nihayet Başbakan İrsen Küçük'ün başkanlığına kadar herhangi bir kısır döngü içine girmeyen ve partili gibi davranan biri oldu hep. İhtiyaç var bu gibi insanlara siyasette.

UBP'deki yerini ve haddini bilenlerden biri aslında Sucuoğlu, hele herkesin Genel Başkan olmak istediği bir dönemde O partiyi geliştirmeye çalışıyor bazıları gibi koltuğu büyütmeye değil.

Şucu bucu olmadığı içinde partililer O'na daha fazla sahip çıkıyor.

UBP'nin en çok ihtiyaç duyduğu şey aslında eski UBP ahlakı. Kalmadı bence çok fazla. Sucuoğlu'nun babası da eski UBP'lilerden; Faiz bey baba mirasını UBP'de yaşatmaya çalışıyor.

*****************

CEMAL BAŞKANI KİMLER ÜZÜYOR?

Yardımseverliğiyle tanırız Lefkoşa Türk Belediye Başkanı Cemal Bulutoğlularını. Bugüne kadar kapısına giden kimseyi geri çevirmedi ve hep yardım etti.

Belki de bunun sıkıntısını yaşadığı hayatı boyunca hep. Ama bu insan yaratılışıdır değişmez. Başarılı da bir belediye başkanıdır ama gelin görünkü bugünlerde UBP'li bir bakan çokça üzüyormuş kendisini. UBP için önemli bir kazanç olan Cemal Bulutoğlularına Parti sahip çıkmalı bence, çok ararsınız böyle adamları..

YÜKSEL ÇELEBİ MORAL DEPOLAMIŞ

Herkes tatilde moral depolar Dikmen Belediye Başkanı da TV Programlarında moral depoluyor. Dün katıldığı bir televizyon programında bazı köylüler eleştirince Yüksel Çelebi'yi hemen diğer köylüler arayıp sahiplenmişler.

Dahası arayanlar yalnızca Dikmen köyünden değil civar köylerinden de aramışlar. Dikmeni baştan yaratan bir belediye başkanı kendisi.

Bugünlerdeki en büyük sıkıntısı ise bir süre önce denize düşürdüğü yeni telefonuna hala alışamaması.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.