UBP'lilerin sevinme zamanı, ya ötekiler!

Yayın Tarihi: 01/09/11 07:00
okuma süresi: 5 dak.
A- A A+

Dünya da yaşayan her insanın derdidir daha iyi yaşamak. Daha iyi yaşamanın yolu elbetteki çalışmaktan geçer. Bunu hepimiz biliriz ama bu sözün gerçekliği KKTC için geçerli değildir.

Bu ülkede iyi yaşamak için ya milletvekili olacaksınız, ya bakan ya karanlık işlere bulaşacaksınız.

Bu saydığım işlere girmeyi hiç kimseye tavsiye etmiyorum. Hepsinde de mutsuz olursunuz. Babadan anadan bulmuş ve idare etmişseniz işiniz tamamdır, yürür gidersiniz ama ne anadan ne de babadan bulmamışsanız ki ülkemizde ki birçok gencin içinde olduğu bir durumdur; işte o zaman işiniz zor hem de çok zor.

KKTC BİR YANA DÜNYA BİRYANA

Geri kalmış ülkeleri bir kenara bırakırsak gelişmiş ya da gelişmekte olan ülkelerde hem tahsil görenin hem de çok çalışanın geleceği her zaman daha iyidir, önü açıktır.

Ne kadar çok çalışırsa o kadar çok kazanır ya da eğitim aldığı alanlarda uzmanlaşıp bir yere gelebilir. Göstereceği emeğin bir karşılığı vardır kısaca.

Şimdi gelelim kendi ülkemize.

Bu ülkede her geçen gün gençlerin sona bir adım daha yaklaştığını görüyorum.

Parasızlık yüzünden ayrılan gençlerden tutunda , evlenip anne babasının eline bakan, işsiz olan binlerce genç var. Bir yandan da ikinci üçüncü işten para kazanan "abiler, aplalar" bolcadır.

Bir de utanmadan başka gençlerin önünü keser bu abiler aplalar.

Herkesin hayatında vardır bunlardan üç-beş tane.

Ya işinizi kötüler ya evliliğinizi ya kişiliğinizi, bakmaz kendi doyumsuzluğuna.

Ve ne kadar ilginçtir Tanrı bu doyumsuzları alıp götürecekken "öteki tarafa" hep gencecik insanları alır yanına. Ne diyelim? Tanrı'nın Hikmetinden sual olunmaz.

ÖTEKİLER!

Kimdir bu ötekiler?

Hani ne dünya da ne de KKTC'de yaşam hakları kalmamıştır artık.

Hiç düşündünüz mü kimdir ötekiler?

Diyeceksiniz ki Türkiye'den gelen işçiler, Rumlar ya da yabancılar.

Yok dostlar yok dışlanan on binlerce gençtir ÖTEKİLER.

Hangi Hükümet dönemi olursa olsun.

Bu UBP ya da CTP için söylenmiş bir durum değil.

Her iktidar için söylenmiş bir durumdur.

Her Parti iktidara gelir ve iktidara geldikten sonra kendi partililerinin en torpilli olanlarını işe alır.

Bu aslında o kadar bir etik dışıdır ki alışılagelmiş bir durum olduğu için normal karşılanır.

Herkes devlet memuru mu olmalıdır?

Olmasın tabii herkes devlet memuru, tabii ki olmamalı ama gençlere hiçbir iş alanı açılmıyor ve gelecek yaratılmıyor ki insanlar kendilerini başka alanlara yönlendirsin.

Ve bu durum asla olmayacak da.

Bu ümitsizlik değil en az su katılmamış süt gibi ak bir gerçek. Bu ülkenin ümidi değil miydi CTP? Neler olduğunu hep birlikte gördük?

Sonrasında CTP'nin büyük yanlışlarını dönemin Başbakanı Derviş Eroğlu kullanmadı mı? Kullandı; tam anlamıyla bir kandırmaca.

Başbakan İrsen Küçük de uğraşsın dursun bu bozulan yapıyı düzeltecek diye, işi çok zor bence.

UBP'LİLERİN SEVİNME ZAMANI, YA ÖTEKİLER!

Evet gelelim yazının sonuna. Başbakan İrsen Küçük geçtiğimiz gün bayramdan sonra Münhallerin açılacağını ve istihdam yapılacağını duyurdu.

Oldukça güzel bir haber.

Başbakan İrsen Küçük'ten halk bu müjdeli haberi bekliyordu kaç zamandır. İrsen beyin Ankara ile ilişkileri oldukça iyi ki istihdam için kaynak yaratabildi diye düşünüyorum.

Ben her zaman İrsen beyi Dr Fazıl Küçük'ün bir devamı olarak gördüm. Başbakan Küçük'ün bayramdan sonra açacağı bu münhaller umarım UBP'LİLER İÇİN DEĞİL, ÖTEKİLER yani yıllardır dışlanan gençleri de kapsar.

Çünkü halk Dr Fazıl Küçük'ü bu ülkenin gerçek lideri olarak gördü, eminim ki İrsen Küçük'ü de bir gün öyle anmak ister.

İstediğiniz kadar eleştirebilirsiniz Başbakan Küçük'ü, bende sırası geldiğinde eleştiriyorum ama inanıyorum ki "Başbakanda" bu ülke gençlerinin yüzünü güldürecek irade ve yetenek vardır.

Yeter ki çevresindeki yam yamlar rahat bıraksın.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.