DP Güzelyurt için harekete geçiyor

Yayın Tarihi: 14/09/11 07:00
okuma süresi: 5 dak.
A- A A+

Demokrat Parti konjektürü en iyi kendi lehine çevirmesini bilen partilerden biri. Tabii yalnızca Genel Başkanın değil, Genel Başkan dışında partinin diğer organlarının da pozitif hareketliliği önemli.

Demokrat Parti Genel Merkezinde dün kritik ve önemli bir toplantı gerçekleşti. DP Genel Sekreteri Bengü Şonya, Örgütlenmeden Sorumlu Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Aktoprak ve DP Güzelyurt İlçe Başkanı Erdoğan Şanlıdağ bu toplantının başını çekenlerdendi.

GÜZELYURT İLGİ BEKLİYOR

Her hükümet döneminde ciddi ihmal yaşayan Güzelyurt'a Demokrat Parti yeni bir hareketlenme yaratmaya hazırlanıyor.

Parti kaynaklarından aldığım bilgilere göre, Güzelyurt esnafının uğradığı Resen vergi haksızlığı, sürdürülemez yapı ve Gençlerin işsizliği konusunda kamuoyu oluşturmak ve dikkatleri Güzelyurt bölgesine toplamak için ciddi bir uğraşı var Parti'nin.

Bir süre önce DP'ye katılan ve İlçe Başkanlığı görevine atanan Erdoğan Şanlıdağ yaklaşık bir aydan beridir hazırlamış olduğu ve Güzelyurt halkının elem veren durumunu anlatan raporu dün Partiye sunmuş.

Deyim yerindeyse DP, Güzelyurt için kıyamet koparmaya hazırlanıyor.

GÜZELYURT'TA DP'YE ÖNEMLİ KATILIM BEKLENİYOR

UBP Gençlik Kollarında iş vaadedilen gençlerin işe alınmamasından dolayı UBP'li gençlerin UBP'den ayrılarak DP'ye geçeceğini ve bunun için Güzelyurt ilçesinin kapısını aşındırdıklarını öğrendim.

Yaşanan sel felaketinin ardından gerçekleşen adaletsiz eşya dağıtımı, yaşanan mağduriyetler ve esnafın batma noktasına gelmesi, UBP Güzelyurt İlçesinin bu sorunları aşmakta çektiği sıkıntı UBP'lilerin kurtuluş adresi olarak DP'yi görmesine neden oluyor.

Aldığım bilgilere göre DP Güzelyurt İlçesi'nin oluşturduğu yeni ekibin mahalle mahalle ziyaretlere ve sorun tespitine başlayacağını ve Güzelyurt'un Hükümet tarafından içine düşürüldüğü durumun deşifre edileceğini öğrendim.

AHMET ÇALUDA ÇOK UĞRAŞTI AMA!

Bu arada DP'nin Güzelyurtta başlatacağı hareketlenme er geç olacaktı.

Ama en azından şunu söyleyebilirim ki UBP Güzelyurt İlçe Başkanı Ahmet Çaluda Güzelyurtun sorunlarının aşılması için çok kez Hükümetin kapısını aşındırdı.

Ancak bazı önemli sorunların çözümünü yaptıramaması Çaluda'yı da zor durumda bıraktı.

Yaptığım bazı tespitlerde Ahmet Çaluda'nın Güzelyurt için inanılmaz bir çaba harcadığını iyi bilirim.

Gençleri pek çok kez yollşara düşüp Başbakanlığın önüne gelmekten son anda vazgeçtiren deneyimli bir ilçe başkanıdır.

Ama gelin görün ki İlçe başkanını kale almayan bir Partinin de üyelerini kaybetmesi kaçınılmazdır..

**************

SUCUOĞLU PARTİ BÜTÜNLÜĞÜNE ÖNEM VERİYOR

UBP Lefkoşa İlçe Başkanı Dr Faiz Sucuoğlu UBP'li diğer ilçe başkanlarına oranla daha fazla sorun çözücü ve partiyi toparlayıcı olmayı başarmış durumda. Geçtiğimiz akşam UBP Lefkoşa örgütlerinin ilçe çatısı altında geniş kapsamlı bir toplantısı oldu.

Öğrendiğime göre toplantıda partinin yaşadığı sorunlar ve sıkıntıların aşılması için bir dizi öneriler hazırlandı ve tartışıldı.

Toplantıya katılan 47'ye yakın örgüt Faiz Sucuoğlu'na tam destek verdi.

Bilindiği gibi Sucuoğlu parti içinde var olan taraf tutma kavgalarından uzak duruyor ve birlik bütünlük çağrısı yapıyor sürekli.

Tarafsız ve objektif davranmayı başaran Sucuoğlu'na partililer sorunlara çare üretmek için daha fazla başvursa da Faiz Başkan bu durumdan hiç rahatsızlık duymuyormuş.

*************

BAKAN ÜNVERDİ'DEN "AF"

Çalışma Bakanı Şerife Ünverdi elinden geldiği kadar sorunların üzerine gitmeye çalışan siyasilerden biri.

Çalışma Bakanlığı basit gibi görünsede insan hayatını oldukça yakından ilgilendiriyor.

Dün kısa bir sohbet imkanımız oldu "sana iyi bir haber vereyim" dedi.

"Sosyal Sigorta primlerini yatırmakta geçiken işverenlerin sigorta prim faizlerinin önemli bir kısmını affetmeye hazırlanıyoruz.

Bu durum bugün olgunluk kazanacak".

Şerife hanım Çalışma hayatını kolaylaştırmak adına sürekli yeni fikirler ürettiğini ve bunları Başbakan Küçük ile paylaştığını söyledi.

Tabii bu ülkenin bazı gerçekleri var; her istediğinizi hızlıca uygulamaya koyamıyorsunuz ama Şerife hanımın birkaç güzel sürprizi var, günü gelince kendisi açıklasın diye yazmıyorum.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.