Meclis iş bulma dairesini geçti

Yayın Tarihi: 30/09/11 07:45
okuma süresi: 5 dak.
A- A A+

Her hükümetin kaderidir Meclis koridorlarında iş isteyen ya da rica için gelen vatandaşları karşılamak.

Neyse ki Meclis Başkanı Hasan Bozer Grup odalarının vatandaşlarla dolup taşmasına izin vermiyor ve Meclisi yemekhane girişinde bekliyor vatandaşlar.

Ya da kapıdan çıkacak bir bakanı kaçırmamak adına ağaçların altında bahçenin bir kenarında oturuyorlar.

İş bulma dairesi bu konuda aslında gerekli hizmeti veriyor. Yani vatandaşlar iş bulma dairesine gitseleri işleri öyle ya da böyle çözülecek.

Bakanları görünce daha ivedilik yaratacaklarına inanıyorlar. Bakanların da pek sevdikleri bir durum değil ama mecbur kalıyorlar.

Tabii ki Meclis milletin meclisi kimseye gelmeyin diyemezsiniz de bu kalabalık görüntü olarak Hükümete hiç yakışmıyor.

Sabahın erken saatlerinden gelen vatandaşlar meclis bitene kadar bekliyorlar.

Başbakan İrsen Küçük'ün vatandaşın işini görme konusunda Bakanlara ciddi ciddi bir talimat vermesi gerekiyor. Her bakan belli bir gününü vatandaşa ayırsa meclisin kalabalığı ortadan kalkabilir.

Ya da meclise gelen vatandaşlar bakanlığa yönlendirilse hoş olmayan bu görüntüler de ortadan kalkar.

Her bakanın vatandaşı görme günü var ama her bakan kendi bölgesindeki sorunları çözmek için zaman harcıyor yani bu süre uygun dağıtılmıyor..

Hatır elli vatandaşlar bakanları ya da vekilleri kolayca görebiliyorken pek bilinmeyen vatandaşlar saatlerce ağaçların altında bekliyor.

MALİYE, MERKEZ BANKASINA PARAYI YATIRDI AMA

Sosyal Sigorta emeklilerinin dün gün boyu maaş bekleme heyecanı en nihayet gün sonunda hüsranla son buldu.

Para bulunduydu bulunamadıydı derken akşam saatlerine doğru para bulundu ve yattı Merkez bankasına ancak gelin görün ki saatler 15:00'i çoktan geçmişti ve Mekez Bankası vezneleri faydos etti.

Böylece paracıkları almak bugüne kaldı. Keşke bir talimat verilseydi de vezne bir saat fazla çalışsaydı.

İnsanlarda mağdur olmazdı.

*************

ESNAFIN PRİM DERDİ

Esnaf ve Zanaatkârlar Birliği Başkanı Ulus Ese ile Esnaf ve Sanatkarlar Merkez Birliği Genel Başkanı Kemal Altuncuoğlu'nu dün Meclisin bahçesinde gergin bir şekilde beklerken gördüm.

Yanlarına gidip seslendim; her ikisi de Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın işverenlerin peşin prim ödemeleri ile ilgili dertliydiler.

"Bize esnafı borçlandıralım prim borçlarını ödesinler diyorlar, borcu borçla mı kapatacağız?" diye dert yandılar.

Şerife hanım Esnaf temsilcilerini bu aralar boş bırakmamalı bence.

**************

KTAMS İLE KAMU-SEN, BAKAN ÜNVERDİ'YE DESTEK ÇIKTILAR

Pek alışıla gelmiş bir durum değil aslında Sendikaların siyasetçilere destek vermesi ama dün bunlardan bir tanesi yaşandı.

Lefkoşa Sosyal Hizmetler Dairesi ve Çalışma Dairelerinin bulunduğu bina üzerine su deposu süsü verilerek kurulan Turkcell'in baz istasyonun faaliyeti KAMU-SEN ve KTAMS'ın koyduğu, tepki sonucu Çalışma Bakanı Şerife Ünverdi'nin talimatı üzerine elektriği kesilerek, elektrik kutusuna kilit vuruldu.

Hal böyle olunca da Sendika başkanları çalışanların ve çevredeki halkın hassasiyetini dikkate alan Bakan Ünverdi'yi tebrik ederek gelebilecek her türlü baskı karşısında Bakanın yanında olacaklarını açıkladılar.

Şerife hanım 2 büyük sendikanın desteğini aldığına göre havasından geçilmez heralde.

***************

SÖZLER TUTULMAK İÇİN VERİLİR

Spor bakanlığında bir süre önce işe başlayan kardeşim Sadık Tijensoy işe girmesi halinde bazı üst düzey arkadaşlarına yemek sözü vermiş ve bu sözü unutmuş.

Seni bana gambazladılar bilesin.

Ismarla bu adamların yemeğini de dillerinden kurtul sevgili kardeşim.

*******************

KAMU HİZMETİ KOMİSYONU SONUÇLARI DEĞİŞTİRİNCE

Meclisn dünkü oturumunda yaşlıca bir teyzemiz gözüme takıldı. Sabahtan gelmesine karşın öğlden sonraya kadar beklediğini farkettim.

Merak ettim kadıncağızın derdini; adı Vicdan Ersoy, kızkardeşinin kızı öğretmenik için girdiği sınavda birinci gelmiş ama itirazlar olunca değerlendirilen kağıdı notunu üçüncü sıraya düşürmüş.

Yüzü oldukça asıktı.

Tabii ki Başbakan İrsen Küçük'ü bekliyordu..

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Diğer Gökhan ALTINER yazıları