"Soyeri kötüleme kampanyası" ve CTP

Yayın Tarihi: 13/10/11 07:00
okuma süresi: 6 dak.
A- A A+

Cumhuriyetçi Türk Partisi, Hükümet ettiği dönemde Kıbrıs Türk halkı adına önemli işlerde yaptı, yapmaması gereken yanlışlarda. Bunları çokça yazıp çizdik.

Ders alması gereken herkes ders aldı bu Hükümet deneyiminden.

Hem yaptığım gözlemler hem de CTP'nin içinden gelen bilgiler hala CTP'nin kendi kurbanını hergün asma hevesinden kurtulamadığı yönünde.

Bugünkü yazıp CTP'nin iç dinamikleri ile ilgili.

Bu yazıyı uzun zamandır yazmayı planlıyordum ama uymadı gitti işte.

Yazının başında hemen bir dipnot düşeyim de Özkan Yorgancıoğlu'nun gücüne gitmesin.

Benim çok değer evrdiğim ve saygı duyduğum bir siyasetçidir.

Ancak Ana Muhalefet olmaya çalışan ama bunu bir türlü başaramayan, geçmişin günahını hala birilerinin boynuna asıp nasıl yeniden bir kabul değişimi yapacağını bilmeyen ve en nihayet sosyal olaylar karşısında net bir politika sergileyemeyen bir parti oldu çıktı CTP.

CTP'NİN İÇ DİNAMİKLERİYLE OYNAYANLAR VAR

CTP'nin bir üstü vardır bir de içi.

Üstü seçimle gelir ve partiyi temsil eder İÇİ ise Üste yön verir.

Benim CTP'lilerden öğrendiğim bu. Şu an CTP'nin içi ikiye bölünmüş.

Bir kısmı Ferdi Sabit Soyer'in tekrardan geri gelmesini isteyen ve CTP'nin alternatif olma yetisini kaybettiğini düşünenler, diğer kesim ise Eski yönetimi özleyen ve CTP'nin orjinalliğini kaybetmek üzere olduğunu sürekli dile getiren yapıyı yasaklamaya çalışan kesim.

Son zamanlarda içte ki bu kavga o kadar bir netleşti ve kızıştı ki artık heryerden duyulur oldu.

PARTİ YÖNETİMİ POLİTİKA ÜRETEMEZ DURUMA DÜŞÜRÜLDÜ

Genel Başkan Sn Özkan Yorgancıoğlu'nu tenzih ederek söylemek isterim ki şu an CTP'nin üst mekanizmasında etkin olan siyasiler CTP tabanının inanılmaz tepkisi ile karşı karşıyadırlar.

Bu etkin olma çabasını sürdüren siyasetçilerin son zamanlarda ayyuka çıkan bir başka hünerleri daha var; "yasakçılık". Eğer bir milletvekili, bir belediye başkanı onlar gibi düşünmüyorlarsa, Televizyonlara bile davet edilmeleri engelleniyor.

FERDİ SABİT SOYER DÜŞMANLIĞI YAPILIYOR

Bu engellemelerle de kalmıyorlar bu kişiler; iktidarı eleştirmek yerine bir önceki parti başkanları Ferdi Sabit Soyer'in hala düşmanlığını yapıyorlar.

Bu durumu yalnızca ben değil birçok gazeteci esefle izliyor.

Her hükümetin hataları ve yanlışları vardır, Ferdi beyinde hataları vardır ancak "bir partinin bir zümresi" her ortamda Eski Genel Başkanını durmadan ama durmadan eleştirirse, kötülerse "ah onun yüzünden böyle oldu vah bunun yüzünden böyle oldu diye" O zaman bu tür adamlara sorarlar "peki kardeşim adam çekildi hade bakalım üretin yeni politikalar, niye üretemiyorsunuz, neden sürekli zikzaklar çiziyorsunuz?.

TALAT'I HAYRETLE İZLEDİM

İkinci Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat'ın ne kadar kıymetli bir Devlet adamı olduğunu hepimiz bilir ve bunu kabul ederiz.

Geçtiğimiz gün bir televizyon programında izledim kendisini; CTP Hükümetini kaldırdı kaldırdı vurdu yere; "zaten kaybedecekleri belliydi, şöyleydiler böyleydiler" diye sert bir dille eleştirdi.

Sn Talat yaptığı bazı eleştirilerde haklıydı belki ama o programda CTP Hükümetinin yaptığı devrimleri de örnek vermeyi unuttu sanırım.

Belki de asıl kızgınlığı o dönem ki CTP yönetiminin Cumhurbaşkanlığı seçimleri için yeterli performans sergilemediğini düşünmesindendir.

Açıkçası ben Sn Talat'ı izlerken Ferdi Soyer Hükümetine karşı çok hiddetli gördüm kendisini.

Kabine sizin bıraktığınız kabineydi, arkadaşlarınız sizin dava arkadaşlarınızdı.

Sn Talat'ın programdaki sözleri çok eleştiri topladı bunu burdan iletmek isterim.

YANLIŞ OLAN NE?

Tüm bu yazılanın ardından sonuca geleyim. İsteyen beğensin isteyen eleştirsin, CTP bu ülke için gerekli ve önemli bir siyasi duruştur.

Ferdi Sabit Soyer'in başkanlığa yeniden aday olmamasının ardından oluşan yeni CTP, maalesef toplumda olması gereken yerin çok gerisindedir.

Ülkede yaşanan sosyal olaylar karşısında ne gereken tepkiyi ortaya koyabilmiş ne de sorunlarla ilgili bir politika üretebilmiştir.

Partiyi düşünce ve görüşleri ile ileri taşıyabilecek Milletvekilleri dahi yasaklanmaya ve engellenmeye çalışılmaktadır.

Deyim yerindeyse her gün CTP'nin içinden çokça şikayet ve memnuniyetsizlik telefonları aldığım için bu konuyu gündeme getirdim.

Özellikle CTP'nin belli bir zümresinin eski Genel Başkan Ferdi Sabit Soyer'i kötüleme kampanyası üzerinden partiyi aklamaya çalışması tabanda ciddi rahatsızlıklar oluşturmuştur.

CTP Tabanı bazı değişiklikler içinden yakında hareketlenecek haberiniz olsun, benden söylemesi…

***************

DR SUCUOĞLU'NDAN BAŞARILI ORGANİZASYON

UBP'nin 36. Kuruluş yıldönümü oldukça kalabalık geçti önceki gece.

O kadar insan nasıl sığdı o etkinliğe hala anlamış değilim.

UBP Lefkoşa İlçe Başkanı Dr Faiz Sucuoğlu ve ekibinin oldukça başarılı ve etkin çalışmasıyla bir hayli kalabalık ve coşkulu bir gece oldu.

Kalabalık geçen resepsiyonda Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu ile Başbakan İrsen Küçük'ün arasındaki buzların eridiği dikkatimizden kaçmadı.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.