Ustayı kaybettik

Yayın Tarihi: 28/10/11 07:00
okuma süresi: 4 dak.
A- A A+

Lezzett! Diye bir bağırma duyarsanız emin olun ki size seslenen Doğan Harman'dır. Artık seslenemeyecek. Maalesef dün ani geçirmiş olduğu kalp krizi sonucu hayatını kaybetti. Herkesin iyi kötü anısı vardır Doğan Harman'la. Bilmem ama benim hep iyi anılarım oldu. En çok da geçtiğimiz kış çok gider Kıbrıslı Gazetesindeki çalışma ofisine oturur uzun uzun sohbet ederdik.

MÜSLÜMAN BİR KOMUNİST

Doğan Harman bir filozof olarak da tanımlanırdı hem çevresi hem de öğrencileri bakımından. Moskova çıkışlı olması, haddinden fazla kitap okuması O'nu çok fazla bilgi sahibi yapmıştı. En çok da şaşırdığım Komunist olmasına karşın Müslüman oluşuydu. Geylani Hazretlerini ve Şeyh Nazımı Mürşid kabul eder, İslamı anlayışı uzun uzun anlatırdı. Anlatımından anlardım ki kendisini bir Sufi gibi görürdü ama bunu dile getirmezdi. Konuşurken belki duyduğumuz saygıdan belki de sahip olduğu bilgi birikiminden çekinerek konuşurdum, sorularımı da dikkatli sorardım. Sanırım bu bir oto kontrol. Hani Baba Denktaş'a da gazeteci olarak sorular sorduğumuzda haşlanma tehlikeniz vardır ya onun gibi bir şey. Araştıran, okuyan ve bunları aktarabilen çok fazla insan yok Kıbrıs'ta. Sebebi tembel oluşumuz.

LEZZETTT

Sevindiğinde bunu belli edebilmek için Lezzet diye bağırırdı, yüzünde kocaman bir gülümseme, sakalı ve ağzını kocaman açışıyla ben hep O'nu Nietzsche'ye benzetirdim. Ne kadar ilginç değil mi? Sabah evden sapasağlam çıkıyorsunuz ama akşam eve dönemiyorsunuz. Peşinizde Azrail. Bitti mi bitiyor işte… Rahat uyu Usta. O çok sevdiğin Geylani Hazretleri yanında olsun hep…

HER ÖLÜM ERKEN ÖLÜMDÜR

ölüyorum Tanrım

bu da oldu işte.

her ölüm erken ölümdür

biliyorum Tanrım.

ama, ayrıca, aldığın şu hayat

fena değildir…

üstü kalsın…

Cemal Süreyya

****************

ÖZDEMİR TOKEL "BEN ANKET YAPTIRMADIM"

Genç İşadamlarımızdan Özdemir Tokel'in güvenilir bir anket şirketine UBP'nin durumuyla ilgili bir anket yaptırdığı duyumunu aldığımı yazmıştım. Dün beni aradı ve böyle bir anket yaptırmadığını ancak başka birilerinin böyle bir anket yaptırdığını kendisinin de duyduğunu , biraz araştırırsam bunu öğrenebileceğimi söyledi. Bende araştırdım ve bir gazetenin Sn Salih Egemen'e bu tür bir anket yaptırdığını öğrendim..

**************

ZERRİN AKDENİZLİ " DEVLET TİYAROLARI DAHA İYİ YERDE OLMALI"

Devlet Tiyatrolarının başarılı bir şekilde yol aldığı ile ilgili dünkü yazım iki tiyatro sanatçısı Zerrin Akdenizli ile Çetin Özen tarafından tepkiyle karşılandı. Her ikisi de Devlet Tiyatolarının olması gerektiği yerde olmadıklarına inanıyorlar. Göstermiş oldukları tepkiyi gazetecilik ilkelerine olan sadakatimden dolayı köşemde dile getiriyorum. Özellikle Zerrin hanım çok ciddi bir tepki yazısı yazmamı istedi ancak ben köşemi kişiler arasında polemik yaratmak için kullanmayacağımı anlattım kendisine. İnsanları başarılı ya da başarısız bulmak günün sonunda göreceli bir kavram. Ama her iki sanatçının da toplumdaki yerini gözardı etmemiz mümkün değil. Ben son bir yıldır Devlet Tiyatrosunun oyunlarına gidiyorum.ben beğeniyor ve çok iyi olmasa da iyi buluyorum. Bu benim fikrim. Elbette ki daha iyi bir hale getirilebilir ama Devlet bu konularda imkan yaratmıyor. Bu da bir gerçek. Çetin Özen ile bir kahve içip konuşacağız.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Diğer Gökhan ALTINER yazıları