Kıbrıs'ta din olgusu tutmaz

Yayın Tarihi: 28/11/11 07:00
okuma süresi: 8 dak.
A- A A+

Bir "İlahiyat Bölümümüz eksikti" demeyin; herşey Dünyada ihtiyaca göre şekilleniyor.

KKTC'de İmam Hatip Liseleri yok, İlahiyat Fakültesi de yok. İnsanları bir panik aldı gidiyor. Hele de sendikaları! Paniğe gerek yok. Tabii olayın birkaç boyutu var.

Türkiye'de İslami anlayışı savunan bir Hükümet var ve halka O kadar bir çok gıda ve para yardımı yapıyor ki aklınız durur.

AKP'nin yüksek oylarla seçilmesinin asıl nedeni bu.

Hükümetin Haspolat lisesinde İlahiyat bölümü açması hem bir ihtiyaç hem de AK Parti'nin isteği doğrultusunda.

Ankara ne istiyorsa onu yapıyoruz ya "İlahiyat Bölümü" de bunlardan bir tanesi. Sendikalar eğer buna tepki duyacaksa anlarım ama öğrencilerin Dinlerini öğrenmeye tepki duymalarını yadırgıyorum.

İslamın orjinali Arapçaysa bırakın Türkçe öğrenmesinler de Arapça öğrensinler; ne çıkar?

KIBRIS'TA DİN OLGUSU TUTMAZ

Beyler paniğiniz boşuna! Bu ülkede din tutmaz, gerçekten tutmaz. Baksanıza zorlaya zorlaya 18 öğrenci kayıt yaptırmış lisede bu bölüme.

Siz sanıyor musunuz ki bu rakam yüzleri binleri bulacak; bulmaz. Gelin Kıbrıs'ın geçmişine gidelim ve bugüne dönelim. 1571'de Osmanlı'nın buraya gönderdiği atalarımızın Alevi ve İsyankar olduğunu bilmeyen mi var?

Ondan değil mi ki 1878'de İngilizlere bu kadar kolay kiralandık. Aleviliğin kökeninde katı dincilik yoktur bunu hepimiz biliriz.

Her ne kadar Toplum kendini suni ve Hanefi olarak görse de Müslümanlığın gereklerini yerine getirir ama o kadar! Kıbrıs Türk halkında aşırı İslama yöneliş hiçbir zaman olmadı ama tabii ki bu bizim halkımızın dinini bilmediği anlamına gelmez.

YASAKLAR ÇEKİCİDİR DERLER YA…

Haspolat lisesindeki İlahiyat bölümünden vazgeçtim, gelin bir senaryo kuralım. KKTC'de 10 tane İmam Hatip Lisesi kurulsun ve her üniversite İlahiyat fakültesi açsın.

Ne olacak sanıyorsunuz? Memlekette yaşayan tüm Türkiye kökenliler "kullum maka" bu liselere ve fakültelere mi yazılacak?

İddia eder ve derim ki Türkiye kökenli tüm vatandaşların % 95'i kapısının önünden geçmez bu tür okulların. Neden mi?!!!!

KKTC'DEKİ TÜRKİYE NÜFUSUNUN KÖKENİ

1974 sonrası Adaya Türkiye'den gelip yerleşen kardeşlerimiz son 10 yıldır Türkiye'den KKTC'ye turist diye gelenlerden son derece rahatsız ve sitemkar. Bunun nedeni ise ekmeklerinin ucuz işçilikten dolayı ellerinden alınması.

Ve eski yıllarda Ada'ya yerleşen bu kardeşlerimizin büyük bir çoğunluğu Müslüman olmakla beraber AK Parti'ye tepkili olan insanlardır. İsterse TC makamları bir araştırma yapsın bulsun.

Gelelim son 10-15 yıl KKTC'ye gerçekleşen nüfus akışına. % 80'i Kürt ve Arap. Zorda kalmadıkları zaman kesinlikle Türkçe konuşmuyorlar.

Ve bunu herkes bilir Kürtlerin neredeyse hepsi Sosyalist ideolojiye sahip olup AK Parti Hükümetini sevmez, din olgusunu da kendince yaşar.

Kardeşim geliyor mu Ankara'dan, İstanbul'dan, İzmir'den akın akın insan? Koca bir HAYIR.

Ben sadece KKTC'de bulunan Türkiye kökenli nüfusun yapısını örnekledim. AK Parti ya da Din karşıtlığı değil anlatmaya çalıştığım. Hade biri çıksın da söylesin bana, buradaki Nüfusun Yüzde kaçı İlahiyat fakültesi açılsa yazılır?

İHTİYAÇTIR OLACAK

Bileğinizi iple bağlarsanız kan dolaşımı bir yerden damar patlatır ve ölürsünüz.

Biz değil miyiz çocuklarımızın Türkiye'de bilmediğimiz yerlere din öğrenmekten şikayetçi olan.

Bırakın gözümüzün önünde olsun olanlar da istediğimizde müdahale edip durdurabilelim. İsteyen seçsin istemeyen seçmez olur biter..

SENDİKALAR'IN TEPKİSİ OLAYIN ŞEKLİNE

Sanmıyorum hiçbir Eğitim sendikası öğrencilerin dinini öğrenmesine karşı olsun. Sendikaların karşı oldukları bu işin Ankara'dan dayatılarak yaptırılıyor olması. Yani olayın kendisinden çok yapılış şekline tepki var.

Ben kimsenin Kimliğine ve Hürriyetine halel gelmeden yaşanacak özgürlüklerden yanayım. Cuma ve Bayram namazları Camileri, Cemaat görmeyen bir memlekette İlahiyat bölümü açsanız ne yazar İmam hatip kursanız ne işe yarar…

***********************

BAŞBAKAN KÜÇÜK MORAL TAZELEDİ

Sigorta yasası, faiz Yasası, Bütçe görüşmeleri derken oldukça yoğun bir tempoyla çalışan Başbakan İrsen Küçük hafta sonu Aslanköy'de Vadili Belediye Başkanı Adahan'ın davetiyle önemli bir yemeğe katıldı.

Aldığım bilgilere göre Yemekte Başbakan Küçük'e ne kadar ilginçtir ki sadece Sağlık bakanı Ahmet Kaşif eşlik etti. Herhangi başka milletvekili bu yemekte yoktu.

Lefkoşa ve Mağusa'dan da delege ve parti meclisi üyelerinin katıldığı yemekte UBP Lefkoşa İlçe Başkanı Dr. Sucuoğlu yer alırken; Gazimağusa İlçe Başkanı her nedense yoktu. Vadili Belediye Başkanı Adahan coşkulu bir konuşma yapıp İrsen beye destek belirtti. Aralık 2012 hazırlığı mıdır nedir acaba?

*************

ARALIK 2012 KURULTAYI'NA HASİPOĞLU MU HAZIRTILIYOR?

UBP'lilerin büyük bir çoğunluğu Hükümetin bütçesinin geçip geçmeyeceğinden çok "erken seçim olur mu?" ya da "Aralık 2012 kurultayında İrsen beyin rakibi kim olur?" sorularının cevabını arıyor.

Güvenilir kaynaklar gelecek yıl ki kurultayda İrsen beyin karşısına rakip olarak Hasan Taçoy'un değil Genel Sekreter Ertuğrul Hasipoğlu'nun malum çevrelerce hazırlatıldığını söyledi bana.

Aralık 2012'ye bir yıl var daha diye düşündüm ama yıl kapının arkasında, hareketli günlerde değil mi?

***************

DR SUCUOĞLU "UBP-AKP" İLİŞKİLERİNİ GÜÇLENDİRİYOR

UBP'nin özellikle son bir yıldır parlayan yıldızı biliyorsunuz UBP Lefkoşa İlçe Başkanı Dr Sucuoğlu.

UBP önceleri CHP'ye daha yakındı ancak İrsen Küçük'ün Genel Başkan olmasının ardından AK Parti ile ilişkiler yoluna konuldu. Geçtiğimiz hafta AK Parti Ordu İl Başkanı Hüseyin Akyol ülkeye gelmiş ve çeşitli ziyaretler yapmıştı.

Öğrendiğime göre Türkiye Başbakanı Erdoğan'ın Başkanlığında yapılan 81 il başkanının da hazır bulunduğu toplantıda Ordu İl Başkanı Hüseyin Akyol UBP'ye ve Sucuoğlu'na övgüler düzmüş.

Çok yakında İstanbul ve Rize İl Başkanları da UBP'yi ziyaret edecekmiş. Sn Sucuoğlu yolu aldınız gidiyorsunuz, Parti içi kıskançlık yaratacaksınız, ona göre….

************

UBP'DE TERFİ ALAMAYANLAR KÜSÜP DP'YE GEÇİYOR

Her partiye katılımlar olduğu gibi geçtiğimiz haftalarda DP'ye de katılımlar olmuştu.

Özellikle DP Genel Merkezi "Girne Akçiçek Hastanesi Baş Hekimi Baysan Keleşoğlu DP'ye geçti" diye duyurmuştu.

UBP'nin yetkili organlarından dün bir telefon aldım ki Girne Başhekimi Baysan Keleşoğlu görevden alınmasının ardından UBP'ye küsüp DP'ye geçmiş; yani iş bir nevi protesto anlaşılan.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.