İhsanoğlu bize Arabistan'dan bir uçak yollasın

Yayın Tarihi: 29/11/11 07:00
okuma süresi: 6 dak.
A- A A+

Oldum olası samimi bulmamışımdır gerek Avrupa ülkelerinden gerekse İslam ülkelerinden KKTC'ye gelip iltifat düzen yetkilileri.

İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) Genel Sekreteri Prof. Dr. Ekmeleddin İhsanoğlu adamızda çeşitli temaslarda bulundu, sevindik tabi geldiğine. Bol bol da övgüler düzdü bize; "sizde öğrenci düzeyi yükse, tarıma elverişli arazı çok" falan filan.

Sanki biz bunları bilmiyoruz. Sn İhsanoğlu'nu küçümsediğimden değil yadırgadığımdan kaleme almak istedim dünkü ziyaretini.

İTT KKTC'NİN ARKASINDA DURACAKMIŞ

Bakınız İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) Genel Sekreteri Prof. Dr. Ekmeleddin İhsanoğlu,KKTC'nin izolasyonuyla ilgili ne söylemiş; " Kıbrıs Türk halkının haksız izolasyonlardan kurtulması için Teşkilat her zaman KKTC'nin arkasında duracak ve desteğini sürdürecektir"..

Ne güzel de söylüyor, peki ben soruyorum ne yaptınız kardeşim bugüne kadar KKTC halkı için?..

Arap ülkelerinden son zamanlarda o da bazı ülkelerinden bir miktar turist adaya geldi; peki Uçak geldi mi?

Örneğin Arabistan'dan, Suriye'den, Ürdün'den, İran'dan geldi mi devlete ait bir uçak?

Ya da bir devlet yetkilisi geldi mi? Gelmedi.

İslam İşbirliği Teşkilatı neden bugüne kadar bu saydığım ülkelerin devlet başkanlarına baskı yapmadı, KKTC'yi tanımaları ya da yardım etmeleri için?

Yapamaz da ondan. Buna ne BM kararları izin verir, ne Rum lobileri.. bunları yazan çizen ya da söyleyen yok.

HERKESTE BİR HAMASET HEYECANI

Evet hoşumuza gidiyor, önemli bir birliğin ya da ülkenin yetkilileri bizlere iltifatlar düzünce ama elde ne var; hade çıksın biri bana söylesin..

İHSANOĞLU, EROĞLU İLE TERS DÜŞMÜŞ DURUMDA

İİT Genel Sekreteri Ekmeleddin İhsanoğlu'nun yaptığı bir başka önemli açıklama daha var ki bize tamamen ters. Diyor ki Sn İhsanoğlu "birçok insanın KKTC'yi bilmiyor, eğitim formu tanıtım için önemli bir fırsat"; neyi tanıtacaksınız kardeşim?

Kıbrıs Müzakere süresi devam ederken ve Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu olası bir antlaşma için uğraşırken, daha da önemlisi Sn Eroğlu çözüm için uğraşırken KKTC'yi tanıtmaktan bahseden bir Genel Sekretere bizlerde "Heşaaa" çekiyoruz.. yoksa Sn İhsanoğlu lafın gelişi temennilerde mi bulundu?

İSLAM ÜLKELERİ TANISIN BİZİ

Sn İhsanoğlu'nun KKTC'ye gelerek güzel sözler söylemsine, bizi adam yerine koymasına tabii ki sevindik.

Ama önemli bir sorunun cevabını merak ediyor; Sn İhsanoğlu ayrıldıktan sonra coşkuyla geçen konuşmaların ardından ne kaldı ki geriye? Çıksın İslam ülkeleri ve birkaç uçak indirsin Ercan'a, yardımda istemiyoruz.

Anlatmaya çalıştığım şudur ki herkes gelip ensemizi okşuyor, yüzümüze gülüyor ama sadece bu kadar. Somut hiçbir gelişme yok.

***************

SİGORTALILAR BAKAN TATAR'I BEKLİYOR

Maliye Bakanı Ersin Tatar'ın işi bu aralar zor. Yine ay sonu ve yine Sigorta emeklileri ödemedi.

Tabii bu sorun yalnızca Çalışma Bakanı Dr Şerife Ünverdi'yi bağlamıyor, Bakan Tatar'ı da bağlamıyor; netice itibariyle bu bir Hükümet sorunu. Elbette ki Sosyal Sigortalar kendine yetebilmeli ama gördüğünüz gibi yetmiyor.

CTP tarafından 2008 yılında hayata geçirilen yasada verimli olamadı. Ama bir başka gerçek var ki Elektrikten tutunda birçok gıda maddesinin son zamanlarda olağanüstü pahalı olduğu ülkemizde Maliye'nin ay sonları paraya sıkışmaması gerekiyor.

Demek ki yalnızca zamlarla dömüyor bu çark…

**************

KTHY'NI UTANÇ OLMAKTAN KURTARAMADIK GİTTİ

Belki 2012 yılı bütçesinde KTHY çalışanlarının hakları ödenecek ve bu konu kapatılacak. En azından bunu böyle biliyoruz. Kaçıncı bayram kaçıncı yılbaşıdır bu insanların yüzüne bakmıyor Hükümet.

Sn Derviş Eroğlu Başbakan iken bile bile batırılan KTHY'yi toparlamak Başbakan İrsen Küçük'e kalmış olabilir ama biz en nihayet bir Devletiz değil mi? Meclisinin çatısı çatırdasa da…

*****************

ARTIK YENİ MECLİS BİNASI ŞART OLDU SN BOZER

Efendim çok fazla dürtmek istemiyorum ama Ekmeleddin İhsanoğlu'nun dünkü ziyaretinde az kalsın Rezil oluyorduk. Sn Hasan Bozer artık elini masaya vursa da projesi hazır olan Yeni Meclis Binası için yola çıkılsa.

**************

KELEŞOĞLU "HİÇBİR ZAMAN UBP'NİN ÜYESİ OLMADIM"

Dünkü yazımda UBP'de terfi alamayanların istifa ederek DP'ye geçtiğini yazmış ve UBP yetkililerinden aldığım bilgi neticesinde Girne Devlet Hastanesi eski Başhekimi Baysan Keleşoğlu'nu örnek vermiştim.

Sn Keleşoğlu beni dün aradı ve cevap hakkını kullandı. Keleşoğlu "ben hiçbir zaman UBP'nin resmi üyesi olmadım, memurlara siyaset yasak biliyorsunuz.

DP'ye de başhekimlikten emekli olduktan sonra geçtim" dedi.

************

ATASAYAN PARTİ'NİN SORUNLARINI ÇÖZE DURSUN

UBP Güzelyurt Milletvekili Mutlu Atasayan ile dün mecliste karşılaştık. Harıl harıl çalışıyordu. Hem bölgeden gelen vatandaşların sorunları çözmek için uğraşıyor hem de Hükümetin muhalefetle yaşadığı sorunlara eğiliyor. Atasayan'ın yüzüne bakıp içimden bir soru sordum; diğer vekiller nerde?

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.