Ertuğruloğlu UBP'ye mi dönüyor?

Yayın Tarihi: 14/12/11 07:00
okuma süresi: 5 dak.
A- A A+

Demokrasi ve Güven Partisi Genel başkanı Tahsin Ertuğruloğlu'nun UBP'den olaylı bir şekilde ayrılmasının üzerinden uzun bir zaman geçti.

Hala Tahsin başkan ile ilgili ne zaman konu açılsa, "yazık oldu UBP'de önü açıktı" diye yorumlar peşi sıra gelir.

Hala O'nu seven birçok UBP'li vardır, aynı zamanda saygı da duyar birçok insan kendisine.

ERTUĞRULOĞLU HÜKÜMETİ NET BİR DİLLE SAVUNDU

DGP'nin kurulması gerçekten hataydı.belki bu bir protest bir hareket sonucu doğdu ama bu ülkede nice köklü partilerin dahi oylarını yükseltmekte sıkıntı yaşadığını biliyoruz.

Nerede kaldı örgütleri bile olmayan bir parti baraj geçecek; küçümsediğim için söylemiyorum; gerçekler böyle olduğu için dile getiriyorum bunu.

Bir gazetemizin dünkü manşetindeydi Tahsin Başkan. Cumhurbaşkanı Eroğlu'na verdi veriştirdi.

Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu'nun hem yıllarca başkanlığını yaptığı UBP'nin içişlerine, hem de hükümete müdahale ettiğini söyledi.

"Kişisel hesaplaşma adına bu ülke gereksiz yere yanlışa sürüklendi. Cumhurbaşkanı'na çağrım, lütfen parti işlerine karışmaktan vazgeçsin, "Eroğlu'nun eli hala UBP'nin içinde" gibi açıklamalardı bunlar.

Gazeteyi okuduğumda ilk önce şaşırdım.

Sanki karşımda İrsen Küçük'ü Eroğlu'na karşı savunan bir muhalefet partisinin Genel Başkanı vardı.

Gazeteyi bir daha gözden geçirdim. Evet açıklamayı DGP'nin Genel başkanı ve aynı zamanda bir muhalefet partisi başkanı yapmıştı.

Şimdi Tahsin başkan bundan sonraki süreçte UBP Hükümetine destek verecekse buna herkese saygı duymak kalır.

Ama Cumhurbaşkanı Eroğlu'na "elin hala partinin içinde" diye suçlama yapıyorsa bu sanki birilerinin söyleyemediğini Tahsin başkan aleni bir şekilde söylüyor manasını çıkarır.

ERTUĞRULOĞLU UBP'YE GERİ Mİ DÖNECEK?

Siyasi kulislerde gün boyu Tahsin başkanın UBP'ye geri dönüş yolu aradığı konuşuldu.

Mecliste dün akşam kürsüye de çıkarak Eroğlu'na verdi veriştirdi.

Hükümet ve Saray'ın limoni olduğunu artık sokaktaki çocuk biliyor.

Tahsin başkanın bu algıyla Eroğlu'na "elin partinin içinde" demesi ve bir UBP Milletvekili gibi davranması çok konuşulacağa benziyor.

Tahsin beyin yapacağı en mantık iş UBP'ye geri dönmektir, çünkü yeri UBP'dir ancak ayrılırken çok yoldaşını kırarak gitti, bu nedenle UBP Milletvekilleri O'nu geri kabul eder mi, bu da soru işareti.

**************

SENDİKA-BAKANLIK GERGİNLİĞİ SONA ERMELİ

Geçtiğimiz gün Eğitim bakanlığında KTÖS Eğitim Sekreteri Mustafa Özhür ile Kemal Dürüst arasında yaşanan gerginliğin eksi faturası KTÖS'e çıktı bunu peşinen söyleyim.

KTÖS netice itibarıyla bir hak arayışında ve grev olsun, eylem olsun bu haklarını kullanıyor.

Toplumun bazı kesimleri KTÖS'ü eleştirse de halkın önemli bir kısmı destek veriyor.

Bakan Kemal Dürüst ve diğer bakanların da olduğu toplantıda diyelim Kemal bey kendini kaybetti ve işi rencide edecek boyuta kadar götürdü, KTÖS'ün yapması gereken salonu kalkıp terkedip okulları kilitlemek olmalıydı.

Sendikacının hakkıdır Genel grev ilan etmek.

KTÖS bakanı istifaya götürecek kadar güçlü bir sendikadır ancak "vazo" meselesi "bakın sendikacılar bizi dövmeye kalkıyor" yorumlarına neden oldu her yerde.

Karşınızdaki bir politikacı, gerektiğinde rol da yapabilirler, onlara karşı daha soğuk kanlı olursanız bu durumlara düşmezsiniz.

Bu arada bu gerginlik de sona ermeli; sonunda olan öğrenciye olacak.

****************

ERCAN İBRAHİMOĞLU CİMBOMLU MU OLDU?

Kalkınma Bankası Genel Müdürlüğü görevi kesinleşen Ercan İbrahimoğlu dün mecliste biraz heyecanlı bir gün geçirmiş.

Meclis Özel Kalem Müdürü Gökhan Güler kendisine sarı kırmızı renkte olan meclis armasını vermiş ve "bunu göğsüne tak işlerin yoluna girer" demiş.

Ercan beyde Güleri dinlemiş ve sorunlarını atlatmış. Ercan bey her yerde Galatasaraya bir yöneliş yaşadığınız konuşuluyor.

Bu arada yeni göreviniz hayırlı olsun, zor günler bekliyor sizi. Benden söylemesi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Diğer Gökhan ALTINER yazıları