Eroğlu masadan kalkmalı

Yayın Tarihi: 16/12/11 07:00
okuma süresi: 6 dak.
A- A A+

Kıbrıs müzakre sürecinde reklam arasına gidildiği bu günlerde İkinci Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat gerek sürecin gidişatı gerekse Saray'ın müzakere süreci ile ilgili tutumunu daha sert bir dille eleştirmeye başladı.

DGP Genel Başkanı Ertuğruloğlu "Eroğlu'nu UBP'ye müdahale etmekle" suçlarken Dışişleri Bakanı Hüseyin Özgürgün de Downer'i bilgisizlikle suçladı.

CTP milletvekili Özdil Nami ise "görüşmelerin biterse Türk tarafı suçlanacak" diyerek bir başka uyarıda bulundu.

Yani Kıbrıs konusuyla tam ilgili ve yarı ilgili olan birçok çevre içi dolu ve boş açıklamalar yapıyor.

Bunları normal ve olağan buluyorum ancak ortada bir gerçek var ki bunu yazdığım için beni kimse yadırgamasın "süreç durdu ve ilerlemiyor".

Belki yeteri kadar inatçı olamadık bu süreçte, belki zorlamadık Türk tarafı olarak, belki Rum tarafının isteksizliğinin üzerine yattık ama ortada gün gibi aşikar duran bir gerçek var ki "Rum tarafı da çözümü istemiyor".

Rum tarafı bu isteksiz ve uzlaşmaz bir hava da bu süreci sürdürürken görüşmeci pozisyonunda bulunan Cumhurbaşkanı Eroğlu'nun süreci devam ettirmesinin ne anlamı olduğunu biri bana söylesin.

KKTC'nin tanıtılmasının mümkün olmadığını biliyoruz.

Bu hayalin peşine de kimse sarılmasın ama şu an görüşmelere ara verilmesinin ve bir süre toparlanmanın yaşanmasının da zamanı geldi geçiyor.

Anladığım kadarıyla her iki tarafın lideri de Kıbrıs'ta çözümü gerçekleştirecek isteğe ve performansa sahip değil.

Ya da istekli değil demek daha doğru olur. Her iki taraf da atak yerine savunmada kalıyor ve hep karşı tarafın elinde ne var diye baklıyor.

Böyle çözüm arayışı olmaz. Bu nedenle Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu'nun artık masadan kalkma zamanı gelmiştir.

Belki bu sözlerim birilerinin canını sıkıyor ama; olmuyor beyler görmüyor musunuz? Olmuyor. Bir başka bahara demek çözümü ertelemek anlamına gelmez illa ki.

Liderler anlaşılan konuları kamuoyuna açıklayarak pek ala Temmuz 2012'nin geçmesi bekleyebilirler. Baksanıza Tıkanma had safhada..

*******************

BABA DENKTAŞ BANDABULYAYA İNDİ

Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş atlattığı onca kritik operasyon sonrasında düşman çatlatırcasına dün sabah makam aracıyla önce DP Genel Merkezine gitmiş ve oğlu Serdar Denktaş'ı ziyaret etmiş ilk önce.

Serdar beyin "napacan baba çarşıda?" şeklindeki sorusuna " halk görsün ki daha ölmedim" diye yanıtlamış ve çarşıyı aracıyla dolaşmaya gitmiş.

Allah ömür versin Denktaş beye, hem sevindik hem güldük.

****************

ERASLAN SONUNA KADAR SENDİKALI

KTOEÖS Eski Başkanı Adnan Eraslan ile dün yayınlanan sohbetimiz toplumda önemli bir yankı yarattı. Tabii küçük bir kesim eleştirmeyi ihmal etmedi Adnan hocayı.

Bazı insanlar sanıyor ki Sn Eraslan sendikada devrim yapacak ya da Bakanlık ağzı olmuş demeç veriyor.

Yok böyle bir şey. Dün yayınlanan özel röportajda Milli Eğitim Gençlik ve Spor Bakanlığının da yanlışlarını söyledi.

Ben bunun bir kısmını da yazdım ancak bazı kesimler yazıyı okumadan vefasızca eleştiriyor. Adnan Eraslan ile yaptığımız sohbette açık yüreklilikle söyleyebilirim ki net bir duruş gördüm.

Eğitim sendikalarının eğitim kaygısı yok, olsaydı bu krizler yaşanmazdı derken "Bakanlığın tarafını tutmadı" sendikal hak arayışın yanlış yapıldığını anlatmaya çalıştı.

Neyse Cumartesi günü yarın sabah 8.30 da Genç Tv de benim konuğum olacak. İzlemenizi tavsiye ediyorum.

************

YDÜ OKUL ÖNCESİ'NE HAYRAN KALDIM

Suat Günsel gibi bu ülkde iki elin parmak sayısı kadar olsa bu ülkeyi kimse tutamaz. Birçok insanın görüşüdür bu yalnızca benim değil.

YDÜ'nün Okul öncesi bölümüne uğramam gerekti dün. Kelime anlamıyla hayran kaldım. Tertemiz salonlarından öğrenci sayısı olarak kalabalık olmayan ama çok sayıda sınıfın bulunduğu bir ortam.

Öğretmenlerin ise hepsi güler yüzlü. Aileler gönül rahatlığıyla çocuklarını Yakın Doğu Üniversitesi'nin okul öncesine bırakabiliyor.

Tavsiye ederim bir gün yarım saatinizi ayırın ve bir dolaşın orasını. .

*****************

DAÜ İLE ÇALIŞMA BAKANLIĞI'NDAN ÖNEMLİ İŞBİRLİĞİ

DAÜ Rektörü Prof Dr Abdullah Öztoprak dün Milli Eğitim Eski Bakanı Mehmet Altınay ve Halkla İlişkiler Müdürü Derviş Ekşici ile birlikte Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Dr Şerife Ünverdi'yi ziyaret etti ve önemli bir protokol imzaladı.

Bu protokole göre DAÜ ile Çalışmak Bakanlığı işbirliği ile meslek kursları açacak.

Bu konuda da Çalışma Bakanlığı önemli bir aracılık üstlenecek. Mesele işsiz genç sayısını azaltmak.

Hazır DAÜ demişken Rektör yardımcısı Prof . Dr Halil Nadiri Profesör olmuş ama bunu kutlamamış. Sn Nadiri herkes sizden yakınıyor haberiniz olsun..

*************

KABİNE DEĞİŞMEYECEK AMA VEKİLLER İNANMIYOR

Ne güzel şey şu bakanlık. Daha geçen gün yazdım; kimse heveslenmesin kabine değişmeyecek diye.

Ancak Meclis koridorlarında bazı UBP vekilleri yanıma gelip kabine değişikliğinden umutlu olduklarını ima eden konuşmalar yapıyor.

Kabine ağır ağır yerine oturuyor, dere geçerken at değiştirilmez dermiş eskiler…

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Diğer Gökhan ALTINER yazıları