Ertuğruloğlu ile Gökmen DP'ye mi geçiyor?

Yayın Tarihi: 23/12/11 07:00
okuma süresi: 4 dak.
A- A A+

DP Genel Başkanı Serdar Denktaş'tan Tahsin Ertuğruloğlu ile Mustafa Gökmen'e DP'ye gelin çağrısı….

Siyasette erken seçim söylentileri zaman zaman yer bulurken zaman zamanda partiler arası transferler veya katılımlar sıkça gündeme geliyor.

Güvenilir kaynaklardan aldığım bilgilere göre DGP Genel Başkanı Tahsin Ertuğruloğlu ile ÖRP İskele Milletvekili Mustafa Gökmen Demokrat Parti'ye geçmeye hazırlanıyor.

Okuyacağınız bu yazı bizzat DP'nin güvenilir kaynaklarından teyit edilmiştir.

Demokrat Parti Genel Başkanı Serdar Denktaş Mecliste biraraya gelerek görüştü. Tahsin Ertuğruloğlu ile Serdar Denktaş arasında geçen diyalogda öğrenebildiğimiz kadarıyla ; Denktaş Ertuğruloğlu'na "Nasıl gider Tahsin? Bu şekilde zor olmuyor mu?

Gel konuşalım uygun şartlarda buluşabilirsek DP'ye katıl" diye teklifte bulunmuş. Aynı teklifi ÖRP İskele Milletvekili Mustafa Gökmen'e de yapmış diye öğrendim.

Aldığım bilgilere göre bu görüşme Salı günü gerçekleşti. Demokrat Parti MYK'sında bu konu MYK'ya taşındı.

ERTUĞRULOĞLU İLE GÖKMEN ILIMLI MI?

Tahsin Ertuğruloğlu ile Mustafa Gökmen, Denktaş'tan gelen bu teklife sıcak baktı ki bu konun hafta içinde gerçekleşen DP MYK'sında birinci gündem maddesi oldu. Toplantı'nın başlangıcında Genel Başkan Serdar Denktaş Tüm bölgelerden katılan ilçe başkanlarına ve MYK üyelerine "Tahsin ile Gökmen'in partiye katılmasına nasıl bakarsınız?" diye sormuş.

Serdar beyi tanırım bazı şeyleri pişirmiştir ki bunun nabzını ölçmek için Parti'nin yetkili organlarına konuyu taşıdı.

DP GÖKMEN İLE ERTUĞRULOĞLU'NA TEPKİLİ

Tahsin Ertuğruloğlu ile Mustafa Gökmen'in DP'ye katılımlarını MYK'da gündeme getirmesinin ardından Lefkoşa, Gazimağusa, Girne ve İskele İlçe başkanları ikilinin katılımına sert tepki gösterirken Güzelyurt İlçe Başkanı ile Lefke bölgesi temsilcileri olası katılıma sıcak baktıklarını MYK'da beyan ettiler.

Serdar Denktaş, Partinin ağır toplarından bu tür bir katılım için sert tepki görünce biraz şaşırmış ve söylenmiş.

DP'DEN İSTİFALAR YAŞANABİLİR

Demokrat Parti'nin bir süre önce UBP'ye kaptırdığı 3 milletvekilinin ardından ve daha önce ÖRP'nin kurulmasında rol oynayan Gökmen'i kaybetmesinin ardından "Partiyi yenileme çalışmalarına girdiğini ve DP'de artık eskilere yer yok" şeklinde politika ürettiğini hepimiz biliyoruz.

Demokrat Parti'nin özellikle 3 milletvekilin UBP'ye gitmesinin ardından kapanma noktasına geldiğini ve parti yetkililerinin hummalı ve yoğun uğraşlar sonrasında partiyi toparladığını her fırsatta Parti yetkililerinden duyuyoruz.

DP'li kaynaklar Tahsin Ertuğruloğlu ile Mustafa Gökmen'in Serdar Denktaş'ınb baskısıyla partiye dahil edilmesi durumunda DP'nin ciddi istifalarla karşı karşıya kalacağını öğrendik. Siyaset hareketleniyor desenize…

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.