Eroğlu'nun UBP Mesarga örgütleriyle yemeği

Yayın Tarihi: 27/12/11 07:00
okuma süresi: 4 dak.
A- A A+

Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu her ne kadar konum itibarıyla bağımsız olsa da yıllarını verdiği partisiyle görüşmeye devam ediyor.

Bu doğal tabii. Aldığım duyumlara göre bu Çarşamba UBP Mesarga Örgütleriyle bir akşam yemeğinde buluşacakmış Derviş bey.

Hayırdır dememek elde değil. Bu haberi dün birkaç kaynaktan aldım. UBP içinde "Eroğlu değişim için sahaya mı iniyor?" diye soranlar çoğunluktaymış. Desenize yine hareketlilik var…



VE MECLİS SABAHLADI

Sosyal Güvenlik ve Sigortalar yasası en azından ben bırakıp kaçtığımda hala görüşülüyordu. Daha sıra da bekleyen yedi konuşmacı vardı bu konuşmacıların en önemlisi TDP Genel Başkanı Mehmet Çakıcı'ydı.

Sabahı görmek mümkün olmadığı için yasanın geçmiş olacağını tahmin ediyorum ama hislerim bana sabah olmasına karşın oylamanın yapılamayacağını söylüyor.

Meclisin dün oldukça renkli bir gündü ve sanırım bu Meclisin son renkli günü çünkü bütçenin ardından Meclis Genel Kuruluna gelen son yasa Sosyal Güvenlik yasası.

Genel Kurulda harıl harıl konuşmalar devam ederken yılın son günlerinde aslında iktidar ve muhalefet partilerinin ve sendikların birlikte kahve içip konuları tartıştığını gösteren kareleri paylaşmayı uygun buldum.



ÇALUDA- ADEM SAMİMİYETİ

Bu ne hal dedirtecek bir fotoğraf bu. CTP'nin muhalefet konusunda en baskın vekili olan Sonay Adem ile UBP Güzelyurt İlçe Başkanı Ahmet Çaluda adeta kucak kucağa.

UBP-CTP dayanışması diyeceğim ama bu dayanışma işte gördüğünüz gibi sadece fotoğraflarda oluyor. Bu arada yeni yılda Bakanlık bekleyen Ahmet Çaluda her ne kadar da Başbakan İrsen Küçük'ü yalnız bırakmasa da bu fotoğraftan sonra biraz zor bakan olur.



BİR BAKANLIK DA MEHMET TANCER'E

UBP'nin en renkli isimlerinde biri sanırım Girne milletvekili Mehmet Tancerdir. Beni her gördüğünde "ee anlat bakayım nedir son haberler.

Sen bilin var mı kabinede değişiklik" diye sormaktan vazgeçmedi gitti. Diyemiyor tabii "ben bakan olacağım duydun mu?" soruyu başka türlü soruyor Sn Tancer. Ne deyim vekilim kısmetinde varsa olur.



LATİFOĞLU DEĞİŞİME Mİ UĞRADI?

Hür-İŞ Federasyonu Başkanı Yakup Latifoğlu genelde Çalışma Bakanlığına yapıcı tavırlarıyla tanınmıştır. Son bir haftadır Çalışma Bakanlığını yerden yere vuruyormuşsunuz Yakup bey, UBP ansızdan olağanüstü kurultaya götürmesin Hür-İş'i. Zaten talihsiz bir Ankara ziyaretiniz var hali hazırda!!!

Şu Çelebi Ilık'a da biraz mesafe koyun. Ne öyle her yerde beraber?



BU NE HAL?

Anlaşılan sol kesim UBP'nin içine iyice sızmış. Esnaf ve Zanaatkarlar Odası Başkanı Hürrem Tulga ile CTP Güzelyurt Milletvekili Mehmet Çağlar Sigortalar Dairesi Müdürü Erçin Tekpınar'ı arasına almış konuşuyorlar.

Görenler bu ne hal deyip meraklı gözlerle baktılar. Ne bilsin ki vatandaş kahve arasına çıktılar. Ama yine de dikkat etmek lazım.



HASAN UZUN'DAN ADAYLIĞA HAZIRLIK "MI?"

UBP'nin Girne'deki kalelerinden biri olan İşadamı Hasan Uzun dün Meclis'e önemli bir ziyaret için uğradı. Genelde avda vurduğu tavşanlarıyla övünen ünlü avcılarımızdandır.

Turizm Bakanı Ünal Üstel ve Girne İlçe Başkanı Necdet Numan ile uzun uzun sohbet ettiğini gördüm.

Duyduğuma göre 11 vekil sayısına çıkacak olan Girne'den bu seçimlerde sende adaymışsın. Ayağın meclise alıştığına göre…

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Diğer Gökhan ALTINER yazıları