Atun görevden alınmayacak, kabine de değişmeyecek

Yayın Tarihi: 05/01/12 07:00
okuma süresi: 6 dak.
A- A A+

Ne tatlı iştir bizim memlekette siyaset yapmak. Küçük bir memleket olmamıza karşın hergün bir entrika.
İstihdamlara yönelik bir gerginlik yaşandı UBP'de. Bunu artık duymayan kalmadı. Örgütler istihdamlara ciddi tepki koydu.

İstihdam konusu hassas bir konu; buna çok fazla değinecek değilim. Neticede bir partinin yetkili organlarının karar vereceği bir durum ancak gereğinden fazla büyütüldüğünü söyleyebilirim.

Her zaman olduğu gibi UBP'de gerginlik şovunun peşinde olanlar yine sahne önünde bu aralar.

ATUN GÖREVDEN ALINMAYACAK

Hükümetin üzerinde senaryo yazarları derslerine iyi çalışıyorlar. Başbakan İrsen Küçük'ün sürekli bazı bakanlarla gerginlik yaşadığına ilişkin haberler yazdırılıp çizdiriliyor.

Yılbaşı arefesinden bu yana neredeyse İrsen bey bazı bakanlarla gerginlik yaşıyor güya. En son uydurmada İrsen beyin, Ekonomi ve Enerji Bakanı Sunat Atun ile istihdamlarla ilgili gerginlik yaşadığı ve İrsen beyin Sunat Atun'u görevden alacağı yönünde.

Güvenilir kaynaklardan aldığım bilgiye göre böyle bir durum yok. Bununda ötesinde Başbakan İrsen Küçük ile Sunat Atun arasında herhangi bir gerginlik yok. Hangi bakan, Başbakanın izni olmadan istihdam yapabilir?

Abuk subuk söylentiler atılıyor ortaya.

İrsen bey Hükümetteki işleri yoluna koydu ya illa ki birileri gidişatı yanlış gösterecek. UBP'de huzursuzluk varmış; her partinin huzursuzlukları olur. Çözülür geçer.

KABİNE YOLA DEVAM

Üç gündür kabinenin değişmeyeceğini yazıyorum. Öyle şeyler uyduruluyor ki kabinenin değişeceği ile ilgili zaman zaman bende şüpheye düşüyorum.

Kabine değişimi konusuna dün bir daha el attım ve iyice karıştırdım kazanın içini; iyice baktım sağıma soluma "cevap hayır". Üzgünüm beyler. Kabine değişimi yok. Olmayacak. Biliyorum bazı UBP vekilleri bu konuda heyecanlı ama Kurultaya kadar aklınıza getirmeyin Kabine değişikliğini.

***

YORGANCIOĞLU "CTP KESİNLİKLE SON SEÇİMLERDEN DAHA ÇOK OY ALACAK"

CTP-BG Genel Başkanı Özkan Yorgancıoğlu ile dün sabah uzun bir sohbet yaptık. Bana göre oldukça önemli şeyler söyledi.

Her partide olduğu gibi CTP'de de Özkan Yorgancıoğlu'na muhalefet var. Olması da gayet normal. Zaten bunu kendisi de bir zenginlik olarak kabul ediyor. Ama parti içi bazı kesimlere de bıyıkaltı sitem etmedi değil.

CTP-BG'de kırgınlıklar yaşanıp yaşanmadığı sordum sohbetin hemen başında. Yorgancıoğlu "CTP-BG çok adaylı bir seçim geçirmiştir, süreç içerisinde kırgınlık olsa da bunların geride kaldığını düşünüyorumı.

Parti yeniden yapılandırma süreci içerisindedir. Ocak ayı içerisinde de çalıştayımızı gerçekleştireceğiz. Hem programsal hem yapısal bir dönüşümün startını vermek üzereyiz" dedi ve sitemi patlattı

YORGANCIOĞLU, MEHMET ÇAĞLAR'A MI SİTEM ETTİ?

Htırlayacağınız üzere CTP Güzelyurt Milletvekili Mehmet Çağlar ile yaptığımız sohbeti geçtiğimiz günlerde kaleme almıştım.

Çağlar "programlar uygulanmadığı için aktif muhalefet yapılamadı" diye sitem etmişti Parti yönetimine. Bunu hatırlattım Özkan Başkan'a .

Yorgancıoğlu "Parti içinden partiye yönelik bazı eleştirilerin öncelikle bizimle paylaşılmasını tercih ederdim. Elbetteki partideki her değişik görüşe saygım var.

Ama bu eleştrileri yaparken dikkat edilmesi gereken Yorgancıoğlu'nun zarar görmesi değil, CTP'nin zarar görmemesidir.

İnsanlara sormak lazım, ne bekliyorlar. Biz yeterince muhalefet yaptığımızı düşünüyoruz ama eski model sadece karşı çıkmanın doğru olmadığını, alternatif ortaya koymak gerektiğini söylüyorum.

Geleneksel muhalefet etme yöntemleri artık değiştirilmeli".

"CTP DAHA AZ OY ALIRSA İSTİFA EDERİM"

Sn Yorgancıoğlu sanırım ilk kez benimle yaptığı sohbette böyle bir duruş sergiledi ve "CTP son seçimlerde aldığından daha az oy alırsa istifa ederim.

Ama şunun altını çizmek isterim ki CTP kesinlikle son seçimlerde aldığı oydan daha fazla oy alacaktır. Bunun altını çizerim" dedi.

Adeta yüzünde bir yerlere mesaj gönderiyor ifadesi vardı. Başarısız olmasını bekleyenler var tabii Özkan başkanın; sert bir üslupla yaptığı bu konuşmada "başarısız olmamı çok beklersiniz" der gibiydi.

Olağanüstü kurultaya birilerinin partiyi götürüp götüremeyeceğini sordum: "CTP'yi zaafiyete uğratacak hiçbirşeye izin vermem, CTP'de kimse bunu da yapmaz" diye sürdürdü sözlerini.

"EKİBİMİ DEĞİŞMEYECEĞİM"

Son söz olarak kendi ekibine hem partililer tarafından hemde çevreden yapılan eleştirileri hatırlattım. "Ben ekibime güveniyorum, kaldı ki eski yönetimden kişilerde var bu ekibin içinde.

Ama her başkan gibi bende kendi ekibimi kurdum ve bu ekip oldukça başarılı kişilerden oluşuyor, ekibimi de değişmeyeceğim" dedi.

Genel siyasetin dışında CTP'nin içine de önemli mesajlar gönderdi Özkan bey. Açıkçası ben sohbetten memnun kaldım.

Bugüne kadar böylesine açık bir üslupla birine beyanet verdiğini de hatırlamıyorum doğrusu…

CTP'nin, son aldığı oylardan çok daha fazla oy alacağının altını çizerim, almazsa da görevi bırakırım. Bu konuda kendime güveniyorum" diye konuştu.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Diğer Gökhan ALTINER yazıları