İlçeler Başbakan'a kenetlendi; Ama!

Yayın Tarihi: 06/01/12 07:00
okuma süresi: 5 dak.
A- A A+

Başbakan İrsen Küçük'ün anjiyosunun başarılı geçtiği ve aktif siyasete devam edeceği haberi gelene kadar küçük dedikodular yayıldı dün kamuoyuna.

2012 yılı siyaset adına zor bir yıl olacak, özellikle UBP adına zor bir yıl olacak. Bildiğiniz gibi bu yıl sonunda UBP'nin kurultayı var. Kurultaya koca bir yıl var ve bu bir yıl içinde çok şeylerin gelişebileceğine inanıyorum.

Sürecin çok iyi yönetilmesi lazım.

İLÇELER BAŞBAKAN'IN YANINDA

Bir partinin ilçe başkanları kelime anlamıyla örgütleri elinde tutar ve yükselen tansiyonun yukarı sıçramasını engeller.

UBP'de şu an ilçe başkanları aynen bu yazdığımı yapıyor. UBP'nin 5 ilçe başkanı ile dün birebir telefonda konuştum.

Dr Faiz Sucuoğlu, Ahmet Çaluda, Necdet Numan, Ali Rıza Usluer ve Dr Ahmet Eti; hepsi de Başbakan İrsen Küçük'ün yanında olduklarını ağız birliği yapmış gibi deklere ettiler.

"UBP'de kriz varmış gibi gösterilmeye çalışılıyor ama böyle bir kriz yok; zaman zaman her partide olduğu gibi UBP içinde de sorunlar yaşanıyor ama bu kadar" dedi tüm ilçe başkanları.

Durum gerçekten böyle mi?

ÖRGÜTLER SANCILI AMA KONTROL ALTINDA

Her partinin örgüt yapısı önemli ve hassastır. Hele iktidar da olan bir partinin örgüt yapısı daha da hassastır.

Son zamanlarda istihdamlardan ötürü yaşanan gerginliğin basına yansıması aslında bu. Örgütlerin ilçe başkanlarına son iki gün inanılmaz bir baskısı olduğunu duydum.

Ancak ilçe başkanları taban ile tavanın arasını oldukça başarılı bir şekilde dengelediği için sürekli telaffuz edilen "KRİZ" meydana gelmiyor.

Yani UBP İlçe Başkanlarının yükü ağır ve zor.

İşte bu nedenle dün UBP ilçe Başkanlarının hepsiyle bir bir konuşma ihtiyacı hissettim. Her biri de Başbakan İrsen Küçük'ün yanında olduklarını ve kriz olmadığını söylediler.

2012 İÇ SİYASET ADINA SIKINTILI OLACAK

Birinci olgunun menfaat olduğu bir dönemde, sıkıntılı günlerin yaşanacağını peşinen düşünebiliriz. İşte bu nedenle siyaset oldukça iyi bir şekilde iyi yönetilmelidir diyorum.

Yalnızca UBP için değil diğer tüm partiler kurultaylarını bu yıl yaşayacaklar. Her partinin kendine has ciddi sayılabilecek sorunları var ancak UBP'nin bir iktidar partisi olarak çok iyi yönetilmesi gerekiyor.

En yukardan en aşağıya. UBP'den kopmaların olacağı ve ayrı bir ekibin yaratılacağı hergün manşetleri süslüyor ancak unutulmamalı ki UBP'den kopanlar ya bir bir geri dönüyor ya da küçülen bir parti haline geliyor.

UBP tabanı zor affediyor bu tür davranışları. Bu nedenle UBP'yi karıştırmaya hazırlananlar bu söylediklerimi gözardı etmesinler.


AHMET KAŞİFE DE BU YAKIŞIRDI

4 yaşındaki Turan Katırcıoğlu'nun geçirmiş olduğu rahatsızlıkla ilgili Sağlık Bakanı Ahmet Kaşif kendisine yakışanı yaptı ve bu Sabi çocuğa el uzattı.

Tedavisi ile bizzat ilgilendiğini ve ailesine de tüm masraflarının devlet tarafından karşılanacağı müjdesini verdi. İşte Devlet toplumuna sahip çıktığında Sosyal Devlet olur; işte böyle olaylar yaşandığında bireyler devletine inanır ve bağlanır.


ATALAY'DAN EROĞLU'NA TELKİN Mİ?

Türkiye Başbakan Yardımcısı ve Kıbrıs İşlerinde de sorumlu Baskan Beşir Atalay, Kıbrıs'ta iki taraflı, eşit şartlarda bir federal yapıdan ve tek devletten yana olduklarını açıkladı dün Hasan Bozer'i kabulünde.

Bildiğiniz gibi geçtiğimiz hafta Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu yeni anayasa ve yasa değişikliklerinden hatta Devletin adının değiştirilip yeni bir devlet ilanından bahsetmişti de kamuoyunun ciddi tepkisini toplamıştı.

Şimdi Sn Beşir Atalay böylesi tek ve federal bir devletten yana olduklarını söyleyince "Atalay, Eroğlu'na bu açıklamayla telkinde mi bulundu" düşüncesi oluştu kamuoyunda.

Yine hatırlayacağınız gibi Sn Eroğlu UBP Hükümetini başarısız ilan ettiğinde birkaç gün içinde Atalay "Hükümet oldukça başarılı" diye cevaplamıştı.


HÜKÜMETE KIZAN SENDİKALAR CEZAYI EĞİTİME KESTİLER

KTÖS ile KTOEÖS, Hükümetin icraatlarını doğru buladıkları için süresiz eyleme gideceklerini açıkladılar ve 10 Ocak'a kadar süre verdiler.

Olan yine çocuklara ve eğitime olacak. Sendikaların açıklamalarını okudum ama eğitimle ilgili direk bir sıkıntı görmedim açıklamalarında..

Anlaşılan Hükümete eksikliklerden dolayı kızan iki eğitim sendikası faturayı Bakan Dürüst'e kesecekler yine. Bu arada Sn Bakanım pek yoksunuz basında. Hayırdır?

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Diğer Gökhan ALTINER yazıları