Taçoy'un yanlış hesapları

Yayın Tarihi: 07/01/12 07:00
okuma süresi: 3 dak.
A- A A+

Bir süre önce sakinleşen UBP içi siyaset bazı merciler tarafından tekrar hareketlendirilmeye çalışılıyor.

Sahnede yine Hasan Taçoy var. UBP Lefkoşa Milletvekili Hasan Taçoy birçok UBP'linin sevdiği ve değer verdiği siyasetçiletden biri ama UBP'nin O'na olan sevgisi O'nu Genel Başkan yapmıyor, son kurultay seçimlerinde gördük.

Sn Taçoy'un Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu'na olan yakınlığını ve bağlılığını herkes bilir. Yakın olmasında ne sakınca var ki? Yani bir UBP Milletvekili Sn Eroğlu'na yakın ve bağlı olamaz mı? Olur tabii de bununda bir faturası olur. Hemde hem Taçoy'a hem de Eroğlu'na. Geçtiğimiz günlerde bir meslektaşıma yaptığı açıklamada adeta ben aleni bir şekilde İrsen Küçük'e muhalefet etmeye başlayacağım demeye getiriyor.

Durup dururken bu kadar milletvekilinin içinde Sn Taçoy'un bu tür muhalif yapıya bürünmesini nereye bağlayabiliriz ki 2012 Kurultayında aday olmaktan başka!

Şimdi. Sn Hasan Taçoy eğer Saray'a yakın ve bağlı ise kurultayda Saray'ın adayı böylelikle belli oldu diyebilir miyiz? Yani Cumhurbaşkanı Eroğlu'nun olası bir kurultayda destekleyeceği aday Hasan Taçoy'dur söylentileri demekki doğru.

Hasan Taçoy'un geçmişteki açıklamalarından da yola çıkarsak ağır ağır adaylık belirtilerini vermesini yadırgamamak lazım.

Dahasını konuşalım. Sn Taçoy'a sıra gelinceye kadar acaba hangi milletvekilleri ya da bakanların üzerine gidilmiştir ADAY olması için; de O kişiler kabul etmemiştir bu teklifleri. Taçoy yedekte tutulmuş diğer adaylar teklifi reddedince de sahneye Taçoy sürülmüştür.

İrsen Küçük'ü, Eroğlu desteklemeseydi kazanmazdı diye dedikodusu yapılmıştı kurultay seçiminden sonra. Hatta Hasan Taçoy için de Ahmet Kaşif'in oylarını kırmak için "Saray Taçoy'u da aday yaptırmıştır" dedikodularını da bolca dinlemiştik.

Diyelim ki bu dedikodular doğrudur ve Eroğlu tam anlamıyla Taçoy'u Kurultayda destekleyecektir; eee bu sefer de Ahmet Kaşif aday değil! Dahası Sn Eroğlu'ya Partide Saygı büyük olmakla beraber O eski gücü yok bunu biliyoruz.

Sonuç olarak Taçoy; Saray'a güvenerek yola çıkmışsa eğer Bağdattan dönecek yanlış bir hesap yapmıştır peşinen söyleyim.

Tek başına iktidar olmuş bir partinin yoluna oturmuş düzenini bozup yeni maceralara yelken açmak gibi hayalleri olan Adaylara destek verecek delegesi yoktur UBP'nin.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.