Küçük "Önemli adımlar atıyoruz"

Yayın Tarihi: 10/01/12 07:00
okuma süresi: 6 dak.
A- A A+

Meclis gündeminde faiz yasası vardı ağırlı olarak. Oy çokluğu ile geçti. Çok tartışılan ve daha çok tartışılacağa benzeyen bir yasa.

Yasa'nın başta Cemal Bulutoğluları olmak üzere ciddi muhalifleri var. Öte yandan Ersin Tatar'da yasanın faydalarını ekibiyle hararetle savunuyor.

Meclis sürerken Başbakan İrsen Küçük bir kahve arası vermek için grup odasından içeri giriyor. Oda fazla kalabalık değil.

Kahveler söyleniyor ve başlıyor sohbet. İmajı kötü olan bir UBP teslim aldınız şimdi sözünü tutan bir parti konumuna geldi, diyorum ben; "zor dönemler yaşadık ama şimdi beklenilenin de ötesinde iyi gidiyoruz. Ciddi anlamda toparladık" diye cevaplandırıyor İrsen bey yorumumu.

Evet hakkaten de imajı yerlerde sürünen bir UBP devralmıştı Başbakan. Tek başına iktidar olduğuyla övünen ama bu başarının gereğini yerine getiremeyen bir parti vardı ortada.

İrsen beyin genel başkanlığı devralmasının ardından parti toparlanma anlamında zor günler yaşadı. Ciddi eylemlerle karşı karşıya kaldı ki bu eylemlerde vatandaş haklıydı.

2011 yılının sonuna doğru halkın faydasına olan yasalar ve yeni yılın girmesiyle başlayacak olan yeni istihdamlar, yeni umutlar yarattı.

Faiz yasasının olduğundan daha iyi hale Başbakanın müdahelesi ile getirildiği de söyleniyor. Ancak Faiz mağdurları yine yasanın tam bir iyileşme sağlamayacağını düşünüyorlar.

SU PROJESİ ÖNEMLİ

Başbakan İrsen Küçük'ün özellikle üzerinde durduğu Türkiye'den KKTC'ye getirilecek olan Su projesi. İrsen bey bu projenin KKTC'nin mevcut yapısını değersel anlamda daha iyiye taşıyacağına inanıyor.

Bildiğiniz gibi bir süre önce konuyla ilgili Türkiye Orman ve Su Bakanı Vesel Eroğlu, Haberdar Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Rasıh Reşat ile özel ve anlamlı bir röportaj yapmıştı.



UBP-CTP DAYANIŞMASI

Yine böyle bir başlıkla bir yazı yazmıştım. UBP Güzelyurt Milletvekili Ahmet Çaluda ile CTP Gazimağusa Milletvekili Sonay Adem'i birlikte bir fotoğrafta yayınlamıştım.

Meclisin dünkü oturumunda bir de baktım ki Çaluda, Hür-İş Federasyonu Başkanı Yakup Latifoğlu'nu da yanına almış Sonay Adem'i Başbakan İrsen Küçük'ün yanına getirmiş. Galiba ağır ağır Adem'i partiye alacaklar.



ATASAYAN'A İLGİ BÜYÜK

Meclisin dünkü oturumunda UBP Güzelyurt Milletvekili Mutlu Atasayan oldukça yoğun bir geçirdi. Güzelyurttan Lefkoşa'ya dertlerine çare bulmak için akın eden Partililerle bir bir görüşen Atasayan gün boyu Bölgesinin sorunlarına el attı. Kabinede değişim olsa eminim Bakan olurdu…



KEMAL DÜRÜST KİMİNLE YEMEK YEDİ?

Milli Eğitim Gençlik ve Spor Bakanı Kemal Dürüst geçtiğimiz günlerde Lefkoşa Niyazis Restaurantta kendisine oldukça muhalif bir köşe yazarıyla yemek yemiş diye duydum. Anladığım kadarıyla Bakan Dürüst ilişkilerini bir bir tamir ediyor.

Yalnız Kemal bey yemek yediğiniz Meslektaşımız ihtirasları ve düşmanlığı keskin gazetecilerdendir; dikkat ediniz.



NECDET NUMAN'DAN İRSEN KÜÇÜK'E NET DESTEK

UBP Girne İlçe Başkanı ve Milletvekili Necdet Numan geçtiğimiz gün bir televizyon programına katılarak Başbakan İrsen Küçük'e net bir destek atışında bulunmuş.

Başbakanlık çevreleri Necdet Numan'ın tarafını aleni olarak İrsen Küçük'ten yana koyması Saray çevrelerini üzerken İrsen beye yakın çevrelerin bu konuyu Başbakana kadar taşımasına neden olmuş. Necdet Numan programda "İlçe Başkanları Başbakanın doğal kabine üyesidir" demişti. Acaba ne demek istemiş olabilir?



ÇAVUŞOĞLU ALMANYA'YA NİÇİN GİDİYOR?

İçişleri Bakanı Nazım Çavuşoğlu bu Çarşamba Almanya'nın yolunu tutuyor. Hem de önemli bir proje için. Çavuşoğlu Münih'te çöp dönüşüm sistemlerini inceleyecek ve KKTC'ye de bir tane kurulması için girişim başlatacak.

Çavuşoğlu'nun bu projeden dolayı oldukça heyecanlı olduğu gözlemlendi, Tabii birazda GERGİN!!!



YORGANCIOĞLU VERDİĞİ SÖZÜ UNUTTU

CTP-BG Genel Başkanı Özkan Yorgancıoğlu geçtiğimiz gün önemli bir işadımıyla öğle yemeği için sözleşmiş. Ama söz konusu yemeğe gitmeyi unutmuş.

Hatta kendisinin teklif ettiği bu öğle yemeği için "aman başkan sen unutursun" diye espri yapmışlar. Denildiği gibi de olmuş.Özkan Başkan adamlar ağaç olmuş restaurantta beklemekten haberin olsun.



ADNAN ALTAN'IN MÜSTEŞARLIK İŞİ YATTI

İçişleri Eski bakanı İlkay Kamil tarafından Müdürlük görevden alınan Adnan Altan uzunca bir süredir bir Girne Milletvekilini aracı koyarak İçişleri Bakanlığı'nda Müsteşarlık görevine atanmak istiyor.

Ancak Altan'ı net bir dille reddeden İçişleri Bakanı Nazım Çavuşoğlu duyduğuma göre tercihini Lefkoşa Merkez Kaymakamından yana kullanacak. Bu arada Adnan bey Girnedeki partililerinizden hakkınızda çok şikayet var, benden söylemesi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.