ÖRP-DGP filmi bitti

Yayın Tarihi: 12/01/12 07:00
okuma süresi: 3 dak.
A- A A+
Uzun zamandır gündemi işgal ediyor ÖRP-DGP birleşmesi ya da UBP'ye katılımları. DGP Genel başkanı Tahsin Ertuğruloğlu dün bir basın açıklamasıyla hiçbir şekilde UBP'ye geri dönmeyeceğini açıkladı. Bunu açıkladı açıklamasına ama ÖRP ile de birleşmenin ben pek yakın olduğunu düşünmüyorum açıkçası. Peki ÖRP'nin UBP'ye yakınlığı nedir asıl sorgulanması gereken bence bu.

ÖRP Genel Başkanı Turgay Avcı dün ART'de Cem Kar'ın programında konuktu ve Cem, Avcı'ya UBP ile ilgili son durumu sordu. Turgay Avcı'nın verdiği cevap benim bildiğimden de pek farklı bir cevap değildi aslında; "Ülkenin yararına olacaksa bunu düşünebiliriz". Evet Avcı'nın cevabı buydu. Sn Avcı böyle bir cevap verdiyse eğer UBP ile ÖRP arasında bir temas var mı? Bunu düşünebilir miyiz?

Kim bilir belki de vardır. Yoksa da olmalı bence. UBP'nin ÖRP'ye ÖRP'nin de UBP'ye ihtiyacı var. Bu yalnızca sayı anlamında değil, her iki partinin geleceğe yönelik projeleri ile ilgili olarak gerekli bir birleşme bence.

UBP'NİN ÖRP'YE BAKIŞI

UBP'nin sayısı 27 ve aslında biraz nazlı bir sayı. Her an her yerden bir heyecan yaşanabilir. Her ne kadar Başbakan İrsen Küçük partiye hakim olsa da Kurultaya doğru ne olacağını kimse bilemez. Bu nedenle ÖRP'nin iki milletvekili olsa dahi ÖRP'nin UBP'ye katılımı faydalı olur. Kaldı ki ÖRP ile UBP'nin şu an bir görüş farklılığı yok. Bu tür birleşmeyi UBP içinde istemeyenler var ama bu durum doğal. Oralara takılmamak lazım. Bu nedenle UBP bence pek yakında ÖRP ile birleşmeye gidebilir.

GÖKMEN DGP İLE BİRLEŞMEDEN YANA

ÖRP İskele Milletvekili Mustafa Gökmen'in UBP ile değil DGP ile birleşme arzusu içinde olduğunu duydum. Tabii günün sonunda Ankara'dan ÖRP'ye UBP ile ilgili sinyal geldiği inancındayım. İlerleyen haftalarda bu konuyla ilgili sıcak gelişmeler yaşanacak..

ÖRP-DGP BİRBİRİNDEN UZAK

Bir süre önce her iki parti de Ankara'dan davet alıp gittiler. Tabii hemen kamuoyuna ÖRP-DGP birleşip UBP'ye katılacak haberleri yayıldı. Ancak yaptığım kısa bir araştırmanın ardından Ertuğruloğlu ile Avcı'nın AK Parti koridorlarında bile karşılaşmadıklarını ve aslında Avcı ile Tahsin başkanın arasında adeta soğuk rüzgarlar estiğini öğrendim. Bu da bize ÖRP'nin tek başına UBP'ye yakın durduğunu DGP ile herhangi bir yakınlaşmanın ortadan kalktığını gösteriyor.
#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Diğer Gökhan ALTINER yazıları