Liderler daha çok ağlar

Yayın Tarihi: 17/01/12 07:53
okuma süresi: 4 dak.
A- A A+

Bazen söz biter derler hani. Evet bazen biter. Mesela ölüm anında biter; başkası öldüğünde ya da siz öldüğünüz de biter. Sonra bir başkası girer kapıdan içeri ve O başlar konuşmaya. Taa ki bir gün O da sözünü bitirene dek. Bu böyle devam eder gider. Asıl mesele ne kadar kısa olursa olsun hayat içerisine olabildiğince fazla güzel şeyler sığdırabilmek. Yapabiliyor muyuz? Diyeceksiniz ki bu ülke de bu insanlarla mı? Evet bu ülkede bu insanlarla. Olmaz diyeceksiniz?

Liderleri sanırım karşılıksız aşka yakalananlar daha iyi anlar. Liderlerde karşılıksız aşıklar gibi yaşarlar hayatı. Kayıtsız şartsız hep verirler; illa ki bir karşılık beklemeden, yardım ederler, gülümserler içleri kan ağlasa da ve ayakta zaman zaman zor dursalar da tüm dünyaya meydan okurlar; aynı karşılıksız sevenler gibi. Tüm dertleri daha iyi anlatabilmek, anlaşılabilmek ve yanabilmektir. Yanarlarda çoğu zaman.

Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş'ı bugün son istirahatına uğurluyoruz. İnsanın inanası gelmiyor öldüğüne ya; o da ayrı konu. Rauf bey 88 yıl uzun gibi gözükse de milyonlarca yıldan bir kesite, bir reklam arasına neler sığdırdı hepimiz biliyoruz. Onlarca kitap, milyonlarca dost, hatta düşman ve bir devlet. Hem de tarihin en zor zamanında.

Demek ki bu ülkede bu ülke insanıyla çok şey yapılabilir. Son birkaç gündür televizyonlar sayısız Denktaş belgeseli gösteriyor. Bazılarımız donuk bir şekilde izlerken bazılarımız pür dikkat dinliyor Denktaş beyi. Belgesellerinin birçoğunda gözlerinin göz yaşlarını zor tuttuğunu fark ediyorsunuz. Ya da bir çok fotoğrafında gözlerinin nemli olduğunu. Hayatı hep zirvede yaşamanın bir bedeli olsa gerek göz yaşı. Zira liderler daha çok göz yaşı döker halklarından.

Yaşamı boyunca acımasızca eleştirenleri de oldu, halkı O'na karşı kışkırtanlar da. Allahın yürü dediğine kim dur diyebilir ki. İşte yürüdü gitti. Şimdi! Beğenirsiniz beğenmezsiniz. Ya da tasvip etmeyenleriniz de olabilir ama Denktaş'ın hayatına bir genç olarak bakıp soruyorum. İnandıklarınız uğruna dik duramadığınız için kaybetmediniz mi çoğu zaman? Denktaş'ın hayatına bakıp ta nasıl dik durulacağını öğrenmek lazım.

Bir buçuk yaşında öksüz kalıp da, babasından kalan borçlar karşısında ev eşyaları hacze uğrayan genç bir Kıbrıslı Türk vazgeçmek yerine yoktan bir devlet yaratıp, yeni bir tarih yazmayı başarmışsa O'nu örnek almak lazım. O'ndan ilham almak lazım. Bu senin için son yazı; Rahat uyu Baba.

***

IŞILAY ARKAN'A HAKSIZLIK YAPILIYOR

Vakıflar Örgütü ve Din İşleri Dairesi Yönetim Kurulu Başkanı Işılay Arkan'ı çok iyi tanıyanlardanım. Kitabında zerre kadar yalan olmayan sayılı insanlardan biridir. Son zamanlarda oldukça haksız eleştirilere uğruyor. Bir kere bulunduğu göreve Başbakan önce olmak üzere birçok ÖNEMLİ kişinin tavsiyesi ile geldi ve bu görevin hakkını fazlasıyla yapıyor. Haddini bilen nerede ne yapmasını da iyi bilen insanlardan biri. Kurucu Cumhurbaşkanımızın vefatı benim konuya uzak kalmama neden oldu ama yakın bu konuya el atacağım.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Diğer Gökhan ALTINER yazıları