Çocukların hevesi kursağında kaldı

Yayın Tarihi: 01/02/12 07:00
okuma süresi: 4 dak.
A- A A+

Eylem ve grevin her türlüsü bizim ülkede mübahtır ve haktır. Ama her türlüsü.

Dün karne günüydü ve orta ile liselerde öğrenim gören çocuklar KTOEÖS'ının eylemi nediyle karne alamadı. 12 yaşındaki bir çocuk karne sevincini ailesi ve sevenleriyle yaşayamadı.

Çocuktur, ne olacak? Karneyi şimdi değilde Şubat sonu alsalar ne farkeder.

Amaç Bakanlığı dövmek. Usta bakanlığı değil çocukları dövdünüz. Hiç gerek yoktu bu tür bir eyleme.

KTOEÖS çok daha başka eylemler yapabilirdi.

Sendikan'nın bugüne kadar Eğitim Bakanlığına karşı yaptığı hangi eylem eleştri aldı ya da dışlandı; her eylemi toplum tarafından saygıyla karşılandı.

Karne vermeme işi olmadı Tahir hocam.bula bula böyle bir yöntemle bakanlık yerine çocukları cezalandırdınız.

Toplum tarafından da çok eleştri aldı sendika, üyeleri tarafından da. Üyelerin birçoğu sendika disiplinine uyup bu eyleme katıldı ancak, rahatsızlıklarını gizlemediler. Dün birçok mail aldım.

Eğitimde yaşanan ciddi sorunlar olduğu doğru. Bu sorunlar ne dün oluştu ne de yarın sabah çözülebilecek. Her iki eğitim sendikası da Bakanlığı sıkıştırma, eleştirme konusunda oldukça haklılar.

Çünkü itaa amiri Eğitim Bakanlığı.

Ancak sendikalarda yeni bir huy türedi. Bu da silah konumunda olan vatandaşı ya da çocukları bakanlığa kışkırtmak. Bu olmadı olmayacakta. Yine strateji hatası.

Bu arada neden KTÖS karne vermeme eylemi yapmadı; KTOEÖS'ı bunu bir sorgulasın derim ben. Sonuç olarak Filler kavga etti olan çimlere oldu yine.

ATALAY "AMACIM GÜVENİLİR BİR KURUM YARATMAK"

Ataması, Kıbrıs'a gelişi ve göreve başlayışı oldukça sancılı ve gürültülü oldu Din İşleri Dairesi Başkanı Talip Atalay'ın.

Bir kahve içme fırsatı bulduk.

Göreve atandığı günlerde benimde kendisine karşı bir ön yargım vardı. Tabii aleyhine duyduğum onlarca dedikodu da cabası. Uzun bir sohbetin ardından karşımda uzun yıllarını Kıbrıs'ta geçirmiş, ailesinin büyük bir kısmı burada yaşan, Kıbrıs adına doktora tezi yapmış birini buldum. Sn Atalay'ın "Kıbrıslı" diyecek kadar eski bir geçmişinin olduğunu bilmiyordum. Belki de birçok insan bilmiyor.

Dinin algısı ve icraa edilişi ile ilgili de bir takım rahatsızlıkları var.

Örneğin dinle ilgili bilgilerin doğru yerlerde tam bilgili insanlar tarafından verilmesini istiyor. Kendisine yöneltilen eleştirileri hoşgörü ile karşılayıp geçiştiriyor ve medyatik olmayı istemiyor, bu anlamda.

Sohbetin ardından açıkçasını söylemek gerekirse benim üzerimde pozitif etkiler bıraktı Talip bey.

Kıbrıs'ta talep eden kesimin islamiyeti öğrenme noktasında ve yanlış anlamaların, sistemsizliğin kalkması anlamında bir telaşı ve çabası olduğunu da gördüm.

Ama Talip Atalay'ın gidermesi gereken bir eksiği de var; kendisini ve düşüncelerini bir din adamı olgusundan ziyade bir Akademisyen olarak bu topluma anlatması gerekiyor.

HASİPOĞLU KÖY KÖY GEZİYOR

Bir süredir fazla aktif olmayan UBP Genel Sekreteri Ertuğrul Hasipoğlu dün Güzelyurt'taydı. Başbakan İrsen Küçük ile son zamanlarda ciddi bir yakınlaşma yaşayan Hasipoğlu, sorun ve hassasiyet gösterilmesi gereken bölgelere doğru hemen harekete geçiyor.

Kurultaya giderken Küçük-Hasipoğlu dayanışması bir yerleriş kızdıracağa benziyor.

ÖZER KANLI'NIN YOĞUN GÜNÜ

BRT stüdyoları dün bir hayli yıldız ağırladı. Bakanların biri gitti biri geldi.

Milli Eğitim Gençlik ve Spor Bakanı Kemal Dürüst'ün ayrılması'nın ardından Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Dr Şerife Ünverdi de programdan çıkmıştı ki İkinci Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat, BRT Genel Müdürü Özer Kanlı ile kapıdan içeri girdi. Denklanşöre bastık bu kare çıktı.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.