Üstel Rumları delirtti

Yayın Tarihi: 09/02/12 07:00
okuma süresi: 4 dak.
A- A A+

Turizm, Çevre ve Kültür Bakanı Ünal Üstel ile dün uzun soluklu bir sohbet yaptık. Anlattıklarını dinlediğimde sürekli çalışıp, didişen bir bakan gördüm karşımda. 14 destinasyonluk bir bağlantının ardından İskandinav ülkelerini yeni Pazar olarak seçtiklerini söyledi Ünal bey.

KKTC'nin turist yapısının değiştiğini artık daha net görebiliyoruz aslında. Eskiden turist denildiğinde ya öğrenciler ya da kumar oynamaya gelen zenginleri algılardık. Artık böyle bir algı yok. Yaz aylarına oranla belki daha az doluluk var otellerde ancak geçmiş yıllardaki zayıf gidişat yerine daha fazla doluluk var kış aylarında.

Charter seferlerin artıları da var eksileri de. Eskiden neyle nasıl yapılacaktı charter seferler, destinasyonlar bağlanacak ve paket turlar satacaktı acenteler; ama bu artık oluyor. Bakan Üstel özel havayollarının da desteğini alarak paket turlar bağlayabiliyor. Ancak yaşanan elektrik zammı, dövizdeki yükseliş charter seferlerle ayarlanan turların cazibesini kırmış durumda. Ama öte yandan hiç olmamasından iyi demek lazım..

"SEKTÖRE ELEKTRİĞİ UCUZLATACAĞIZ"

Turizm, Çevre ve Kültür Bakanı Ünal Üstel'e yapılan paket turların otellere faydalı olduğunu ancak yükselen elektrik ücretlerinin sektörü derinden vurduğunu hatırlattım. Bakan Üstel "haklısın bunu Hükümet ile görüştüm tekrar görüşüp sektöre özel bir indirim yapmaya çalışacağım. Bu çok önemli. Aksi takdirde oteller kar edemezler" dedi.

"YURT DIŞINDA YAŞAN TÜRKLER ASKERLİK KAYGISINDAN UZAK OLACAK"

Turizm, Çevre ve Kültür Bakanı Ünal Üstel'e özellikle Londra pazarını sordum; çok ihmal edildi, toparlayabildiniz mi dedim.

"Londra pazarı KTHY'nin batmasının ardından uzun süre ihmal edildi. Bakanlık görevini devralınca Londra'da yaşayan kardeşlerimizi ziyaret ettim. Hepsinin de sıkıntısı askerlikti. Düşünsenize insanlar evlatlarını gidip Rum tarafında görmek zorunda kalıyor. Pazartesi günü Hükümetimizin hazırladığı yasa meclisten geçecek ve Yurt dışında yaşayan Kıbrıslı Türkler bedelli olarak askerliklerini yapacaklar, aftan yararlanacaklar. Bunu sağlamak boynumuzun borcu" dedi ve devam ettik sohbet etmeye.

Evet; 1 yıl daha olmadı Bakan olalı Ünal bey ama yaptığı işler oldukça önemli ve ses getiren işler oldu.

*****************

EROĞLU, HÜKÜMETİ ÖVDÜ DE ÖVDÜ

Bakanlar Kuruluna dün Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu başkanlık etti ve Kıbrıs müzakere süreci hakkında Hükümeti bilgilendirdi. Toplantının ardından basın önüne çıkan Eroğlu ile Küçük oldukça dostane bir görünüm verdi. Başbakn İrsen Küçük görüşmelerde Sn Eroğlu'na tam destek verdiklerini yineledi; Cumhurbaşkanı Eroğlu'da hem Başbakan Küçük'ü hem de Dışişleri Bakanı Özgürgün'e uzun uzun iltifatlar düzdü. Açıkçası güzel bir fotoğraftı dün gördüğümüz. Hep böyle olması dileğiyle…

***********

KEMAL DÜRÜST'Ü GÖZ TUTTU

Milli, Eğitim ve Gençlik Spor Bakanı Kemal Dürüst birkaç gündür gözlerinden dolayı problem yaşıyor. Bir gözü fazlasıyla rahatsızlanan Bakan Dürüst mecburen Bakanlar Kurulundan ayrılmak durumunda kaldı. Büyük geçmiş olsun Kemal bey, hep bu sendikaların bedduası tutuyor…

**************

KIB-TEK'E ALINACAK OLANLARIN SENDİKASI MEMUR-SEN Mİ OLACAK?

Hükümetin Kıb-Tek'e yapacağı istihdamlarla alakalı olarak yeni alınacak geçici memurların Çelebi Ilık'ın Başkanı olduğu Memur-Sen'e olacağını ya da sonradan kaydırılacağını duydum. Hade bakalım.

**************

SAMİ DİLEK BÜYÜK BİR ORGANİZASYON HAZIRLIĞINDA

Kamu-İş Başkanı sami Dilek dünya kadınlar günü ile ilgili Türkiye'den gelecek katılımcılarla büyük bir etkinlik gerçekleştirmeye hazırlanıyor. Kamu-İş olarak hep büyük işlere imza atıyorsunuz.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.