UBP- ÖRP birleşmesi artık gerçekleşmeli

Yayın Tarihi: 15/02/12 07:00
okuma süresi: 5 dak.
A- A A+

Siyaset bir türlü rayına oturmuyor. Her parti kendi içinde gelgitler ya da sorunlar yaşıyor; her gün birini duyuyoruz. Siyasi partilerin kendi içinde sorunlar yaşaması bir insanın grip olması gibidir; ara sıra grip olmak bağışıklığınızı toparlar, güçlendirir. Tabii kendinize bakarsanız. Eğer hasta olduğunuzda gereken tedbirleri almazsanız grip, zatürreye dönüşebilir. Zatürre olmamak için bazen her yol mubahtır!

UBP'nin Milletvekili sayısı 27. Tek başına iktidar. Ama bu sayı zaman zaman nazlara niyazlara vesile oluyor; zaman zaman iç çekişmeler sonucunda sıkıntı yaşanmasına neden oluyor. UBP Milletvekillerinin her biri kıymetli ve önemlidir; önemlidir önemli olmasına da dedim ya sayı naz niyaza, meydan okumalara çok müsait bir sayı. Ben defalarca kez yazdım ve hala bu görüşümün arkasında duruyorum. UBP hem milletvekili sayısı hem de niteliksel bakımdan büyümeli, büyütülmeli.

ÖRP Genel Başkanı Turgay Avcı ile Başbakan İrsen Küçük'ün çok iyi ilişkileri olduğunu hepimiz biliyoruz. Hem UBP hem de ÖRP son bir yıldır kelime anlamıyla aynı çizgide politikalar hayata geçiriyorlar. Her ikisi de Ankara Hükümeti ile yakın ilişkilere sahip. UBP ile ÖRP eminim ki birbirlerine çok şey katabilirler eğer ÖRP, UBP'ye katılırsa.

Bu nedenle her iki parti Başkanı da bu tür bir birleşmeyi gözden geçirmeli. UBP'nin hem sayısal anlamda hem de nitelik anlamında yeni bir hareketliliğe ihtiyacı olduğu kesin. ÖRP'nin UBP'ye olası katılımında sayı hem 29'a çıkacak hem de UBP 2 tane kendi alanlarında oldukça başarılı vekil ya da bakan kazanmış olacak.

UBP TABANI BİRLEŞMEYE SICAK BAKIYOR

Ne zaman UBP-ÖRP birleşmesi gündeme düşse hep UBP Tabanının buna soğu baktığı iddia edilir. UBP'ye bugüne kadar kimler katılmadı ki? Kaldı ki UBP tabanının ne Turgay Avcı ile ne de Mustafa Gökmen ile bir sorunun olmadığını biliyoruz. UBP'nin büyümesi anlamında UBP tabanının da bu tür bir katılıma sıcak baktığını ben defalarca kez duydum.

Kanaatimce Başbakan İrsen Küçük ile Turgay Avcı bir an önce bir kahve içmek için biraraya gelmeli ve aynı politik çizgide olan bu iki partinin yolları birleşmeli.

***********************

ÖRGÜTLER ATUN'DAN RAHATSIZ!

KIB-TEK'e yapılan istihdamların sınav ve sonuçlanma şekilleri ortada. Bunun savunacak bir yanı olduğunu sanmıyorum. Bu noktada gördüğüm kadarıyla Ekonomi ve Enerji Bakanı Sunat Atun'un hayli başı ağrıyacak. UBP Lefkoşa ve Gazimağusa İlçelerine bağlı örgütler adeta rahatsızlıklarını sert bir dille ilçelerine ilettiler. Olabildiğince hassas bir dönemden geçerken Bakan Atun'un istihdam konularında daha dikkatli olması gerekiyor. Hükümetin toplum nazarındaki güvenilirliğini yitirmesi; Hükümetinde sonunu getirecektir. Bazı milletvekillerinin de yeniden Bakanlık arzusuna kapıldığını ve kabinede bazı değişiklikler olmasını istediklerini de duydum. Kabinenin değişmesi bana göre yarardan çok zarar getirir. Yıpranmaya ve yıpratılmaya müsait bir dönemden geçiyoruz. Toplum psikolojisiyle oynarken dikkat etmeyenler; ağır bedeller ödemekten durumunda kalacaklar. Benden söylemesi.

****************

SEYLANİ'NİN İSTİFASI VE DEPREM İHTİMALİ!

Ana yazımda da belirttim her parti kendi içinde bir takım sorunlar yaşıyor ve yaşaması da normal diye. Ancak öldürmemek lazım diye de eklemek gerekiyor. Çok fazla duyulmadı ve CTP-BG Lefkoşa İlçe Başkanı görevinden istifa etti. Bu haberi duyar duymaz Ali Seylani'yi aradım ve konuştum. Duyduklarım CTP Yönetimine yapılan eleştirilerden uzak değildi; "gerekli muhalefeti yapamıyoruz". Bu bir gerçek. CTP gerekli muhalefeti daha sert yapamıyor. Bu sorunu Özkan başkan nasıl çözer bilmem ama bvu CTP için ciddi bir sorun. Ali Seylani'yi iyi tanırım. Oldukça düzgün bir sendikacı ve siyasetçidir. CTP'deki görevine nokta koyup gitmişse CTP'deki dengelerin bunu oturup bir daha düşünmesi lazım.

Çok zamandır kulağıma CTP'nin birçok örgütünde de istifaların yaşanacağı haberleri geliyor. bunlara pek önem veremiyordum ama Ali Seylani'nin istifası gelen bu bilgileri doğrular gibi oldu. Güvenilir kaynaklardan aldığım bilgilere göre Gönyeli örgütü de istifanın eşiğinde. Bunu Seylani'ye sordumsa da doğrulatamadım; "yok böyle bir şey" dedi. Ama bu bilgi bana çok net bir yerden geldi. Keza yine Değirmenlik ve Balıkesir örgütlerinde de sıkıntılar var diye duydum. CTP'nin Yönetiminden de öte CTP'deki dengelerin gerekli sakinliği sağlamaları gerekiyor. Koca CTP'ye yazık olur sonra.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.