CTP'de dengeler uyuyor mu?

Yayın Tarihi: 17/02/12 07:00
okuma süresi: 6 dak.
A- A A+

CTP'yi hiçbir partiyle benzeştiremezsiniz. Kendine has kuralları ve yapısı vardır. Yöneticilerinin önemli bir kısmını okur-yazarlığı yüksek aydın insanlar oluşturur.

Farkındalığı yüksek insanlardır yönetici statüsünde bulunan tüm fertleri. Ancak gördüğüm kadarıyla bu aralar ya da bu dönem sessiz kalmayı, muhalefeti gereği gibi yapmama yolunu seçmişler. Hatta CTP'de denge olarak tanımladığımız ikinci Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat ile Eski Genel Başkan Ferdi Sabit Soyer kendi köşelerinden olup biteni seyrediyorlar.

İlk istifa Lefkoşa ilçe başkanı Ali Seylani'den geldi. Ali Seylani yıllarca KTAMS'a başkanlık yapmış ve kitlesel heyecanı hep yerinde tutmuş; sonrasında bir milletvekilliği dönemi olmuş ve sonrası malum İlçe Başkanlığı yapmış biri. Oturup düşündüm de CTP gibi 25 Milletvekiline ulaşıp bu ülkeye hem Cumhurbaşkanı hem de Başbakan yetiştirmiş bir partinin artık merkezinden çözülmeye başlamış olması hiç kimseyi rahatsız etmiyor mu?
Yoksa "eee bir Ali Seylani'nin istifasından ne olacak? "diye mi düşünmek lazım. Umarım CTP Yönetimi böyle düşünmüyordur. Özellikle Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Ali Seylani'nin ve elbetteki diğer Merkezdeki partililerin nasıl çalıştığını çok iyi hatırlıyorum.

SEYLANİ'NİN İSTİFASINA PARTİDEN AÇIKLAMA YOK

Seylani'nin istifasi ile ilgili hala parti bir açıklama dahi yapmadı. CTP'nin kurmaylarına sahip çıkma anlayışı bu mu? CTP Genel Başkanı Özkan Yorgancıoğlu'na uzunca bir süredir yeterli muhalefet yapamadığı ve partilileri kucaklayamadığı yönünde ağır eleştiriler vardı. Özkan başkanı da desteklemek adına daha önce de birkaç yazı yazmıştım; herkesin muhalefet şekli farklı saygı duymalısınız diye de CTP'li bazı kesimlerden yüksek tepkiler almıştım. Bildiğim kadarıyla Özkan başkanın seçim yarışında Ali Seylani kendisine destek çıkmıştı; ama bu istifanın ardından Ali Seylani'yi geri döndürmek adına bir çabası olmadı Özkan Başkanın. Ahda vefaya ne oldu acaba?

CTP'YE UBP İLE İŞBİRLİĞİ YAPIYOR SUÇLAMASI VAR

CTP'nin muhalefet yapma tarzında bir değişimin olmasını mantıklı karşılayabiliriz. Herkes bağıra çağıra muhalefet yapacak diye bir şey yok. Ancak UBP'nin elini kolunu sallayarak Hükümet ettiğini ve hiçbir konuda sıkıntı yaşamadığını da açık bir gözle görüyoruz. Hatta duyduğum kadarıyla CTP muhalefetteki diğer partilerinde hareketlenme çağrılarına pek sıcak bakmıyor ve mevcut durumu korumaya çalışıyormuş. Yani şimdi CTP sanıyorsa ki seçim olacak da birinci parti çıkacak da Hükümet edecek daha çok bekler. Açıkçası ben ortada mücadele eden bir CTP göremiyorum..

TALAT İLE SOYER'E NE OLDU?

Elbetteki hiç kimse Özkan Yorgancıoğlu başkanlığındaki CTP'ye şunu yap bunu yapma diyemez. Yani ne Ferdi Soyer ne de Talat bunu yapamaz; zaten yapmıyorlar diye düşünüyorum. Ancak Partide şu an milletvekilleri arasında ciddi soğukluk yaşanıyorsa; istifalar yaşanmaya başlamışsa ve yakında yeni istifalar yaşanacaksa o zaman bazı dengeleri oluşturmak ve CTP Yönetimine yardımcı olmakla yükümlüdürler. Ancak anladığım kadarıyla herkes kendi köşesinden olanları ve olacakları seyrediyor.

ÜLKE YARARINA MUHALEFETE NE OLDU?

Hükümetin doğru işler yapabilmesi için şüphesiz ki iyi bir muhalefete ihtiyacı vardır. İşte bu noktada küçük partilerden çok ana muhalefet partisi CTP'nin gerekli muhalefeti yapması ve toplumsal heyecanı yaratması gerekiyor. Birileri alınacaksa alınsın ama ben şu an CTP'de değil muhalefet yapıp halkı heyecanlandırmak kendi parti heyecanını dahi yitirdiğini görüyorum. Sn Yorgancıoğlu bir çıkar yol bulmalı; yazıktır günahtır.

***

ÜSTEL İLE ULUBAY'DAN ÖRNEK DAVRANIŞ

Turizm, Çevre ve Kültür Bakanı Ünal Üstel 'i ne kadar yazsak azdır. Kelime anlamıyla Turizmi doruk seviyelere çıkarmış ve mesaisinin büyük bir bölümünü "ne yapar da KKTC'yi tanıtır ve nitelikli insanların ülkeye gelmesini sağlarız" idealine adamış. Keza Telsim Vodafone KKTC Genel Müdürü Ahmet Ulubay da son derece başarılı ve Kıbrıs sevdalısı biri. "Kuzey Kıbrıs'ın Turizm Tanıtımları" konusundaki işbirliği protokolü çerçevesinde "Kuzey Kıbrıs'a Hoş Geldiniz" broşürleri Ercan Devlet Havalimanı'ndaki stantlara yerleştirmiş ve ve Bakan Üstel ile gelen turistleri bilgilendirme adına örnek bir adım atmışlar.

Ahmet Ulubay gerçekten bu ülke adına bizim için önemli bir kazanım. Ünal Üstel gibi O'da farklı ve yeni ne yapabilirim telaşında. Bize de bravo demek kalıyor. Yalnız Ahmet beyin dostlarından çok şikayet var; kahveye Telsimde zam gelmiş diye…

***

CEMAL ÖZYİĞİT GENEL SEKRETER AMA

TDP Genel Sekreterlik seçimini yaptı ve 26 oyla Cemal Özyiğitler Genel Sekreter seçildi. Hayırlısı olsun olmasına da Tahsin Mertekçi de 20 oy aldı. Bu da artık TDP'de hiçbirşeyin eskisi gibi olmayacağını söylüyor bize. Duyduğuma göre Başkan Çakıcı'ya karşı olanlar Tahsin Mertekçi'yi desteklemişler. Yine duyduğuma göre bundan sonra Mertekçi parti içi muhalefetin dozunu artıracakmış. Başkan Çakıcı'nın gözü aydın.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.