Özyiğit: "CTP'den TDP'ye katılımlar var"

Yayın Tarihi: 20/02/12 07:00
okuma süresi: 5 dak.
A- A A+

TDP'nin çiçeği burnunda Genel Sekreteri Cemal Özyiğit ile uzunca bir sohbet yaptık. Özyiğit'in Sendikacılıktan gelme yapısı nedeniyle konuşkan ve iletişimi iyi bir siyasetçi olduğunu pek çok insan gibi bende kabul ediyorum. Parti Meclisi tarafından seçilen Genel Sekreterlik yarışında Tahsin Mertekçi'yi sadece 6 oyla geçen Özyiğit'in parti içi muhalefetle de uğraşacağını tahmin ediyorum. Gerçi kendisi bunu normal ve gerekli olarak görüyor.

Birkaç haftadır sürekli kulağıma çalınan ve gizli tutulduğunu bildiğim bir konuyu açtım; "CTP'de yaşanan sıkıntılardan dolayı TDP'ye katılımların gerçekleştiğini ancak bunun TDP tarafından şimdilik gizlendiğini". Cemal Özyiğit; " CTP'den son zamanlarda sürekli katılımlar aldığımız doğru ancak şimdilik bunu çok fazla deşifre etmek istemiyoruz" dedi. Ve bu konuda güzel bir manşet verip kısa geçti.

"CTP HALK İRADESİ'Nİ ANKARA'YA DEVRETTİ"

CTP'nin son zamanlarad yaşamış olduğu sıkıntılı ve zor süreci hatırlattım Özyiğit'e "her parti kendi içinde sorunlar yaşar, buna yorum yapmak pek doğru olmaz ancak bir gerçek var ki CTP Hükümetleri dönemine baktığımızda CTP ne çözüm sürecinde başarılı olmuştur ne de halk iradesinin doğru yönlendirilmesinde. Annan planı sonrasında sağlanan güçlü halk iradesini eliyle Ankara'ya devretmiş ve hiç olmaması gereken siyasi oluşumların yaşanmasına neden olmuştur" dedi ve uzun uuzn süreci değerlendirdi.

Sanırım CTP'nin gerek Meclis'te gerekse kamuoyunda Hükümete karşı etkin muhalefet edememesinden kaynaklanan beklentinin kırılma noktası en çok TDP'ye yarayacak. Cemal Özyiğit'in CTP ile ilgili değerlendirmelerinin toplamına baktığımda çokça CTP sempatizanını TDP kıyısına çekeceğe benziyor.

"DENKTAŞ SLOGANIMIZI ÇALDI"

Tabii bu eleştirilerdenden Demokrat Parti de nasibini aldı. TDP Genel Sekreteri Özyiğit'e TDP'nin artık yeni bir vizyona ve yeni bir manifestoya ihtiyacının olduğunu ve şu an ki Parti Bildirgelerinin Demokrat Parti'nin manifestosundan alıntılarla dolu olduğu iddialarını hatırlattım. Tabii buna kızdı ve "asıl DP Genel Başkanı Serdar Denktaş bizim "kendi evimizin efendisi olalım" söylmemimizi ve sloganımızı çalmıştır" dedi. TDP'nin bir süreden beridir Vizyon yenileme çalışmalarına giriştiğini ve bunu hızla yapacaklarını anlattı.

Cemal Özyiğit'in TDP için iyi bir genel sekreter olacağından hiç şüphem yok. Akıllı, süreci iyi bilen ve hipeaktif birisi. Umarım bu yapısı hem TDP'yi hem de Genel Başkanları Mehmet Çakıcı'yı daha dinç ve konulara hakim kılar.

***

AVCI'NIN YÜZÜ BU ARALAR HEP GÜLÜYOR

ÖRP Genel Başkanı Turgay Avcı'nın son zamanlarda herkese gülücükler dağıttığını ve pozitif söylemlerde bulunduğunu duydum. Hatta birçok örgütü arayarak nabız tutuyormuş. Hayırdır Sn Avcı yeni şeyrelerin arefesinde misiniz ki bu kadar hayat dolu oldunuz?

***

HASPOLAT LİSESİ'NDEKİ SORUN ARTIK ÇÖZÜLME Lİ

Haspolat Lisesi'nde yaşanan İlahiyat bölümü ile ilgili sorun hem can sıktı hem de kabak tadı verdi artık. KTOEÖS bu konuda direncini koruyor ama Eğitim Bakanlığı da sanki açmak zorundaydık benden başka açılım beklemeyin havasında hareket ediyor. Şu an toplumu en çok rahatsız eden konulardan bir tanesi de din olgusunun okullara dayatılması geliyor. Gördüğüm kadarıyla Bakan Kemal Dürüst bazı şeyleri istemeye istemeye yapmak durumunda kalıyor ancak vatandaş faturayı günün sonunda Ankara Hükümetine değil Kemal Dürüst'e kesecek. Aynen DAÜ Kolejinde olduğu gibi. İlahiyat Bölümü daha sağlıklı bir zemine oturtulmalı. Sessiz kalınca sorunlar çözülmüyor.

***

ATALAY "DİN'DE ZORLAMA YOKTUR"

Dedik ya şu sıralar Kamuoyunu en çok rahatsız eden olgu Din olgusu. Çünkü yanlış ve hatalı bir yol izleniyor. Yoksa kimse Dinden ya da din derslerin rahatsız olmaz normalde. Bir Külliye hikayesi çıktı sonra öğrendik ki bu külliye değil okul kompleksi. Bu işin arkasında ne vakıflar var ne din işleri. İşe çomak sokan haylaz bir belediye başkanıymış.

Geçtiğimiz gün Din işleri Başkanı Talip Atalay bende konuktu. Sohebte başlar başlamaz ne olacak bu külliye ve Haspolat lisesi ilahiyat bölümü dedim; Talip bey "Din işleri Başkanlığı olarak Külliye konusu ile ilgili bağlantımız yok, Haspolat lisesi ile ilgili olarakj da dolaylı bağlantımız var yine direkt alakamız yok"dedi ve önemi bir laf etti. "Dinde zorlama yoktur"; Talip hocaya yürekten katılıyorum.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.