Bakan Amcaoğlu ile Ahmet Benli'den işbirliği

Yayın Tarihi: 28/02/12 07:00
okuma süresi: 3 dak.
A- A A+

Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Ali Çetin Amcaoğlu dün konuğumdu. Moralini bayağı iyi gördüm. Anlaşılan işlerine konsantre olmuş bir vaziyette yoluna devam ediyor.

Narenciyecilerin 2011 yılından olan alacaklarını hala yatırmamışsınız diye başladım söze; çıkardı önüme ödeme talimatını koydu ve "naranciyecilerle ilgili 2011 yılına dair hiç ödeyeceğimiz borç kalmamıştır; yaklaşık 9 milyon TL ödedik" dedi ve ben ikinci soruyu sordum "ya hayvan üreticileri?", onunda cevabı hazırdı "3.5 milyon borcumuz kaldı mart ayının ortasında o da ödenecek" diye sürdürdü konuşmasını Bakan Amcaoğlu. "Üreticimize para bulmak zorundayız, şartlar neyi gerektirirse gerektirsin" diye de ekledi.

"GREYFUTLARIN HEPSİ İMHA EDİLDİ"

Mersin kapısından dönen greyfutların olduğunu ve bunların tamamının imha edilmediği iddialarının ortalıkta dolaştığını hatırlattım Bakan Amcaoğlu'na "bu konuda ne iyi etmişisizde greyfutlar imha edilirken fotoğraflarını araçların plakasına kadar çekmişiz.

Karaoğlanoğlu çöpünün işletmesi özelleştirilmiş bu nedenle Girne Belediye Başkanı Sümer Aygın'a yanlış bilgi verilmiş. Greyfutların hepsini imha ettik, isteyene de fotoğraflarını gösterebilirim. Sebze ve meyvelere uygulanan ilaçlar konusunda oldukça hassas olduğumuzu tekrardan belirtmek istiyorum. Bu konuda asla müsamaha göstermiyoruz. Örneğin çok yakında üretilen üzümlerde gerekli denetimleri yapacağız" dedi.

"GÖNYELİ BELEDİYESİ İLE İŞBİRLİĞİ YAPIYORUZ"

2014 yılında tamamlanması beklenen Türkiye'den KKTC'ye gelecek su projesini de konuştum. Bu konuda son zamanlarda bazı iddialar var bilindiği üzere Türkiye'den gelecek suyu satın alacağız ancak sunun dağıtımı ve söz hakkı bizde değil Türkiye'de olacak iddiası var. Bakan Amcaoğlu bu konuyla ilgili "öyle bir şey yok. Türkiye'den gelecek suyun kontrolü ve dağıtımı doğal olarak bizde olacak.

Deniz boyunca geçecek olan su hattının tabii ki koruması ve kontrolü Türkiye'de olacak ancak su karaya çıkar çıkmaz dağıtım yetkisi bizde. Ama ben size bir başka güzel haber vereyim. Gönyeli Belediye Başkanı Ahmet Benli ile vardığımız uzlaşı çerçevesinde yakında Gönyeli'ye su getirilmesi konusunda ortak bir işbirliğine gidiyoruz. Yakında bu konuyla ilgili bir protokol imzalayacağız. Gönyeli halkı böyle bir iyiliği çoktan hak etti. Su'nun kaynağını bulduk ve yakında Gönyeli'ye içilebilir su getireceğiz. Ahmet Benli ile siyasi görüşlerimiz farklı olabilir ancak Gönyeli'ye su gelmesi için birlikte çalışacağız" dedi.

Tabii ki bu oldukça güzel ve önemli bir haber. Şu an Gönyeli'nin suyu Güzelyurt'tan geldiği için içilemiyor. Kullanımda bile sıkıntıları var. İşte bu nokta da Gönyeli'ye gönül vermiş bu iki siyasinin işbirliği hayli önemli.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Diğer Gökhan ALTINER yazıları