Baba desteğiyle vekil olmak

Yayın Tarihi: 29/02/12 07:00
okuma süresi: 4 dak.
A- A A+

Bu ülkede bir şey olmak için illaki bir babanız olmalı. Bu öz babanızda olabilir size manevi babalık yapanlarda olabilir. KKTC siyasetinin uzunca zamandır pek hayırlı ve verimli siyasetçiler yetiştirmediği ortada.

Bunun her gün örneğini gözlemliyoruz. TV ekranlarından şov yapmaya meraklı olan milletvekilleri olduğu gibi aleyhine bir satır yazı yazdığınızda aracılar koyarak rica minnet dilenen vekiller de var. Halk bu nedenle mevcut siyasi yapıya güven duymuyor. Bunun gelip geçen hükümetlerle ilgili değil arkasında babası olup koltuğunu doldurmayan vekillerle alakası var.

Arkasında sağlam bir babası olan vekiller ya da biraz parası olan vekiller kolayca seçim kazanabiliyor. Hal böylede olunca, hem meclisin kalitesi düşüyor hem de her an her türlü gücenmeler ve atraksiyonlar yaşanıyor.

Çeşitli filmlere ve oyunlara girmeye hazırlanan milletvekillerine bakıyorsunuz ki adamların adı soyadı var, meşhur, ünlü, asil ama anlattığım gibi baba desteğiyle vekil olmuşlar ya, ne işlerinin ehilleri ne de makamlarının.

Son zamanlarda bazı vekiller yine rant çarkının içine girmişler diye spekülasyonlar yayıldı. Arayanlar, anlatanlar, ellerinde ses kaydı olanlar, belgeler tutanlar diye sıraya girmiş bir grup vatandaş gönderirsem yayınlar mısın diye soruyor.

Yayınlayıp yayınlamamak bir yana da bu işler bu kadar mı düştü diye düşünüyor insan. Sonra bir daha düşünüyorum da kolay şekilde milletvekili olanlar sahip oldukları iradeyi geçer fiyattan da satarlar.

*********************

ŞONYA RANDEVUSUNU EKTİ

DP Genel Sekreteri Bengü Şonya geçtiğimiz akşam söz verip de katılmadığı arkadaş meclisinden hayli tepki görmüş. Tabii geçerli de bir mazereti varmış Şonya'nın. Malum parti işleri bu aralar yoğun. DP ciddi bir toparlanma sürecine girdi. Şonya artık kendini arkadaşlarına nasıl affettirecek bekleyip göreceğiz.

*************

DAYIOĞLU GENEL SEKRETER YARDIMCILIĞINI DA KAPTI

Bir süre gerçekleşen TDP Genel Sekreterlik yarışının ardından Genel Sekreter Cemal Özyiğit Genel sekreter yardımcılarını da belirledi. TDP Dış ilişkiler Sekreterliği'ni yürüten Dayıoğlu'na bir de Genel Sekreter Yardımcılığı verilmiş. Artık iki görevi var Dayıoğlu'nun. Merak ediyorum Milletvekilliğine acaba nereden aday olacak…

***************

ÇANGAR DİZİ Mİ ÇEKİYOR?

Ülkemizin saygın işadamlarından Mehmet Çangar, Genç TV'nin yeni bina açılışında Türkiye'nin ünlü aktrislerinden Perran Kutman ile yan yana görülmüş. Sn Çangar'ı görenler "Çangar dizi işine de mi el atıyor?" diye sormuşlar. Çangar'da "bekleyin de görün" demiş. Bize de bir rol düşer mi acaba?

***********

ÖZÇINAR, BOZER'İ KIZDIRDI

Meclis Başkanı Hasan Bozer şaşıya şaşı köre kör diyenlerden. Yani lafını esirgemeyenlerden , aman yanlış anlaşılmasın. Belediyeler Birliği Başkanı Mahmut Özçınar "belediyelerde yaşanan sorunun kaynağı Cumhuriyet Meclisidir" deyince Bozer veryansın etti.

Bozer, Özçınar'a "siz işinizi tam yapın ilkönce" niteliğinde bir nota vermekten çekinmedi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.