Cinayet ve gümrük kapıları

Yayın Tarihi: 02/03/12 07:00
okuma süresi: 4 dak.
A- A A+

Nüfus yapısının her geçen gün değişmesi, farklı kültürlerden, farklı ülkelerden ülkemize gelen insanlar kolay yoldan zengin olmanın yollarını seçnmeye başladı. Her gün gazetelerde pakistan uyruklu, nijerya, suriye, filistin ve çokça Türkiye'nin gelişmemiş yerlerinden KKTC çalışmak için gelenb insanların hırsızlığa, yaralamaya ve en nihayet öldürmeye varan eylemlerine şahit oluyoruz.

İçişleri Bakanlığı'nın başlattığı elektronik kimlik olayı çok önemli bir adım olsa da uygulanması konusunda daha doğrusu başarılı uygulanması konusunda ne kadar artı getirecek bekleyip göreceğiz. Çünkü mesele E-kimlik ile bitmiyor. Sınır kapılarından ülkeye girişler bence zorlaştırılmalı ve detaycı davranılmalı. Hepimiz her yıl birçok kez yurt dışı yapıyoruz. KKTC'ye geri döndüğümüzde oluşan pasaport kuyruğunun hızlı bir şekilde akıp sıranın size geldiğini görürsünüz.

PARA VE CİNAYET

Dün sabah saatlerinde Girne'de işlenen cinayet adeta filmleri aratmayacak şekilde. Pansiyon işletmecisinin yanında çalışan biri Türkiye'den kiralik katil tutuyor. KKTC'ye getiriyor ve aynı gece bu cinayetin işlenmesini sağlıyor. Hedef Pansiyon işletmecisinin paraları. Sonrasında kıskıvrak yakalanıyorlar. Olayın detaylarını dün haber merkezine uğradığım sırada öğrendim ama burada ne isim kullanacağım ne de geniş geniş anlatacağım. Sonuçta yargıya intikal etmiş bir konu ancak olayın sosyal boyutlarına bakacak olursak çok paraya sahip olmak isteyen birinin ustasına kurduğu tuzakla karşılaşırsınız. Buna benzer bir olay geçtiğimiz ay bir işletmede de yaşanmıştı. Orada cinayete teşebbüs yoktu ancak neticede para hırsı ve hırsızlık.

Düşünsenize yahu. Bir insan bir başka birini nasıl öldürebilir ya da bunu tasarlayabilir? Hem de filmleri aratmayacak bir tuzak kurarak. Buna benzer olayları son çeyrek asırda sanırım bir hayli yaşadık. İşte bu nedenle sınır kapılarından girenler elini kolunu sallayarak bu ülkeye girmemeli. Gelişmiş bir ülkenin kapısına dayandığınızda adınızı bilgisayara giriyorlar; dünyanın neresinde ne vukaatlara karışmışsınız hemen görülüyor, dahası kimliğinizin sahte olup olmadığı da hemen anlaşılıyor.

KKTC'ye cinayet işlemek için gelen birilerinin kimlik bilgilerine polis ulaştığında ki burada geçmişte işlediği cürümleri kastediyorum; zaten adamın KKTC'ye ne için geldiğini ve burada ne tür işlere karışabileceğini anlayabişliyorsunuz. Takip de edebiliyorsunuz. Daha doğrusu böyle yapılmalı. Bununla ilgili polis teşkilatında bulunan ekip daha da güçlendirilmeli.

POLİS OLDUKÇA BAŞARILI

Cinayetleri takip etmede ve bulmada, en az uyuşturucu konusunda olduğu kadar Polis teşkilatı başarılı. Polis Genel Müdürü Günay beyi ve ekibini tebrik etmek lazım. İşlenen bir cinayeti ya da uyuşturucu kaçakçılığını eski yıllara oranla daha başarılı tespit edebiliyor ve bulabiliyorlar. Ancak çok daha iyi donatılmış bir cürümleri önleme şubesi cinayetler gerçekleşmeden de önüne geçebilir ve durdurabilir. Kesinlikle polis devletini savunmuyorum ancak KKTC'de suç işlemeye karar veren birileri KKTC polisinin bu konuda birinci derecede iyi olduğunun namını da duymalı. Bu konuda ciddi uğraşlar veriliyor, daha da iyi noktalara gelineceğinden eminim.

***************

FAİZ İLE ASKERLİK YASASI TANCER'E YARADI

Hükümetin başarıyla hayata geçirmeye hazırlandığı Faiz ile Askerlik yasası UBP Girne Milletvekili Dr Mehmet Tancer'e yaradı. Tancer sürekli olarak televizyonlara davet ediliyor ve konuları gayet coşkulu şekilde anlatıyor. Dün sabah Genç TV'de katıldığı sabah programının ardından hayli övgü almış. Acaba ilerde bakan olur mu diye merak ediyorum..

*************

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.