Dengeler her an değişebilir

Yayın Tarihi: 09/03/12 07:00
okuma süresi: 3 dak.
A- A A+

Oldum olası Malta'ya tatile gitmeyi istemişimdir. Bana hem küçük bir ülke olması hem de Akdeniz ülkesi olması hep çekici gelmiştir. Belki bu yaz giderim.

Ne kadar ilginç diye düşündüm bir an; Malta küçük ve sadece eğlence şehri, bir kıyısından diğer kıyısına birkaç saatte gidebilirsiniz. Ama işte uzaktan bakıldığında böyle görünüyor.

Bir de orada yaşayanlara sorsanız kim bilir içinde neler barındırır, ne siyasi entrikaları ne düzenbaz insanları vardır. Aynen Kıbrıs gibi.

Deniz kum inanılmaz güzellikte bir ada. Dışarıdan bakınca öyle görünüyor. Ama işte bizler içinde yaşıyoruz ve görüyoruz güzelliklerinin yanında ne çirkinleri de barındırdığını.

Sanırım son 20 yıldır bu adayı kirleten yegane kesim siyasiler ve kolay yoldan milletvekili seçilenlerdir. İnsanların siyasi arenada gösterdiği başarısızlığa baktığınızda aslında özel hayatlarında da başarılı olmadıklarını, düzgün bir aile yapılarının olmadığını görürsünüz. Bu tür insanlar siyasete girdiklerinde bu küçücük ülkede hassas olan yapı hemencecik bozulur.

Ülke kötüye gider, sıkıntılar baş gösterir. İnsanların birbirine duyduğu güven kaybolur, umutsuzluk hakim olur ve peşi sıra intiharlar başlar, esrarengiz ölümler başlar. Bunlar bir süre devam eder, sonrasında Kıbrıs'a yaz geliverir birden.

Deniz, kum, bikinili kızlar herşey bir Akdeniz ülkesine yakışırcasınadır. Kışın soğuğunda soğuk bir şekilde ölenler unutulur, kaybolur gider.

İşte siyasette böyledir beyler, her an herşey değişebilir, her an dengeler alt üst olabilir her an birileri rezil olup tepe taklak gidebilir. Sonra yaz gelir, yazlar gelir, herşey unutulur, hatırlanmaz, silinir gidersiniz bu sahneden..

Bugün canım yazı yazmak istemedi. Bu kadar çok insanın ölmesinin soğukluğu sardı bütün ülkeyi. Zaten psikolojilerimiz muğlakta. İki gündür güvenilir kaynaklardan sağlam telefonlar alıyorum.

Canım yazı yazmayı çekmediği için siyasi dedikoduları ilerleyen günlerde paylaşacağım sizlerle. Şimdilik ölenlerin yasını tutalım, hayat devam etse de.

Okurdan şikayet:

Geçtiğimiz gün CTP Gençlik Kollarının Başbakanlık önünde yaptığı eyleme okurlarımdan şikayet yağması üzerine yer vermek istedim. ülke yöneticilerinin taklit edilmesi, yakışık almayan benzetmelerle alay edilmesi ve bazı işsiz gençlerin bu eyleme sürüklenmesi tepki gördü. bana gelen telefonlarda bu kınandı. demekki yapılan bazı eylemlerde kişilik haklarına dikkat etmek gerekiyormuş. aynı tür eylemler CTP içinde yapılsa sanırım başka gençler de buna benzer tepkiler verecekti...

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Diğer Gökhan ALTINER yazıları