Gümrükçüler rüşvet yer mi?

Yayın Tarihi: 12/03/12 07:00
okuma süresi: 3 dak.
A- A A+

Patlıcan deyip geçmemek lazım. Çünkü Türkiye Portakal deyip geçmedi. Haklı mıydı Türkiye bizim naranciyemizi Mersin kapısından geri göndermekte; evet haklıydı. Çünkü greyfutlarda ilaç kalıntısı bulundu v bu sağlıklı bir durum değildi. Üretici hatalıydı ve bu hatasını da malını ihraç edemeyerek ödedi.

Şimdi gelelim zehirli patlıcanlara. Haberi ilk gördüğümde hem mutlu oldum hem de düşündüm. Mutlu oldum çünkü Ticaret Dairesi Müdürü Nalan Nazlı hanım cesur davranmış ve zehir içeren patlıcanları geri çevirmiş kapıdan. Bugüne kadar ya da hala bugün kim birlir ne kadar zehir maddesi içeren gıdalar KKTC Gümrüğünden içeri giriyor.

Gümrük müdürünün açıklaması da açıkçası bana komik geldi "haberim yok" dedi müdür; nasıl yani Gümrük müdürünün çalışanları birşeylere göz yumuyor ve Gümrük müdürünün haberi yok mu bunlardan? Müdürüm biraz toparlanmakta fayda var. Bugün zehirli patlıcan yarın başka şeyler geçer o gümrükten; fatura size kalmasın sonra!

Evet gelelim bizim zehirli patlıcanlara. Ne diyorduk; bravo Nalan Nazlı hanıma; cesur davrandı ve patlıcanlara el koydu. İş burada bitmiyor tabii; hiçbir yerden gelecek telkinlere kulak asmadan bu sıkı denetimleri devam ettirmesi gerekiyor Ticaret dairesi müdürünün. Bir bakın daha neler çıkacak neler…

Bir zamanlar Raşit Pertev vardı. O'nun sayesinde bu halk çoook zehirli gıda maddesi yemekten kurtuldu. O kadar bir sıkı denetim yapıyor du ki Raşit Pertev, artık markette aldığınız gıda maddesinin sağlıklı olduğuna zerre kadar şüpheniz yoktu. İyi bir Tarım bakanıydı ancak Serdar Denktaş kıymetini bilmedi; bunu da yeri gelmişken söyleyim.

Halkın siyasilere olan güveninin artması için siyasiler halkın zararına olan şeyleri bulup durdurmalı, engellemeli; bunu yaptıkça vatandaş devletine inanır güvenir.

GÜMRÜK DAİRESİ MÜDÜRÜ NE YAPACAK/ YAPMALI?

Şimdi bu patlıcanlar ihbar sonucunda ele geçirildi. Yani ihbar olmasaaydı işimiz nanaydı. Bundan önce ve hala şimdi olduğu gibi. Yahu bir laboratuar kurulamaz mı bu ülkeye giren gıda maddeleri denetlensin? Kurulur. Ama bizdeki mantık ne? Madem Türkiye'den gelir ne gereği var. Varmış işte…

Şimdi bu patlıcanlar ya da diğer maddeler denetlenmiyor mu? Mutlaka sağlık kurallarına uygundur belgesi alınıyordur Türkiye'den. Nasıl olur da bu gıdalar Gümrük'ten geçer. Belli ki birileri bu işlerden rant sağlıyor. Bu ap açık ortada. Yoksa yanlışlık mı oldu dersiniz? İşte bu nokta da Gümrük Dairesi Müdürüne çok işler düşüyor.

Personeli üzerinde ciddi bir denetim kurmalı ve sıkı kontroller yapmalı. Rüşvet yemeğe meyilli çalışanlar olabilir, vardır demiyorum ama herşey mümkün. Sonra fatura Gümrük müdürüne kesilir , benden söylemesi…

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Diğer Gökhan ALTINER yazıları