UBP ve ÖRP

Yayın Tarihi: 14/03/12 07:00
okuma süresi: 3 dak.
A- A A+

UBP ile ÖRP'nin birleşmesi gerektiğini ne zaman yazsam bazı UBP'liler çok kızar. Bu tür bir birleşmenin UBP'nın hayrı ve menfaatine olacağına inananlardanım. Böylesi bir birleşmeyi eleştirenler var ki onları ikiye ayırabiliriz. Bir grup UBP'li fikirsel ve geçmişe ait yaşanan sıkıntılarla nedeniyle istemez ÖRP'nin UBP'ye katılmasını. Ancak bir grup insanda vardır ki kendi konumlarının sıkıntıya düşeceğini görürler.

İnanışlardan birincisi yanlış ikincisi doğrudur. Örneğin bazı UBP vekilleri vardır ki ÖRP'nin UBP'ye katılmasıyla kendi bölgelerinde ciddi kayba uğrayacaklarını düşünürler. Doğrudur da , evet uğrayacaklar hatta bazılarının ağalıkları bile son bulabilir. Siyaset durağan değildir, biri gelir biri gider. Bizim ülkemizdeki hata insanların uzun yıllar konumunu muhafa etme sevdasındadır.

Netice itibarıyla UBP milletvekillerinin bazılarının sancısını bir kenara bırakacak olursak, ÖRP'nin UBP'ye katılımı partinin genel yapsını güçlendirir. Hem Turgay Avcı'nın hem de Mustafa Gökmen'in yalnızca UBP'ye değil topluma katacak çok şeyi vardır. Bu nedenle UBP bir an önce ÖRP'yi kendi saflarına katmanın yollarını aramalıdır.

HÜKÜMET MECLİS'TE TOPLANMA ZORLUĞU ÇEKİYOR

Hükümetin dış programları oldukça yoğun, olmalıdı da tabii ancak yurt dışı gezileri olduğu zaman bazı vekillerin, Hükümet sürekli azınlığa düşüyor ve yeter sayısı sağlayamıyor. Kaç kezdir meclis erteleniyor ve toplanamıyor. Geçtiğimiz günlerde MEC-SEN birde eylem yaptı. Olacak iş değil Hükümetin sürekli sayı sıkıntısı yaşıyor olması. Her ne kadar 27 sayısı tek başına iktidara yetse de kibar bir sayı olduğunu hepimiz kabul ederiz.

DP'den UBP'ye katılan 3 vekilin ardından hala toplanma krizi yaşıyorsa bir hükümet, milletvekili sayısını artırmak durumdadır. ÖRP UBP'ye katılması halinde partinin milletvekili sayısı 29 olacak ve hem bazı vekillerin hem de partinin daha derli toplu olmasını sağlayacak.

KURULTAY

UBP-ÖRP birleşmesi kurultay öncesi gerçekleşmeli ki herşey yerli yerine otursun. Hiç şüphesiz ki ÖRP'nin hem UBP'ye hem de Hükümete Aralık ayına varmadan yapacağı olumlu etkiler tartışılmazdır. Hem başkanlık yarışınmda hem de başkanlık yarışı sonrasında inanıyorum ki Avcı ile Gökmen Hükümetin sıkıntılı olduğu konularda hükümetin ve Başbakan İrsen Küçük'ün önünü açacaktır.

Bakalım süreç bizlere neyi gösterecek. En fazla birkaç ay sonra heryer ve herşey haraketlenecek…

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.