"Tuluy Kalyoncu'nun günlük maaşı 2283 TL mi?

Yayın Tarihi: 19/03/12 07:00
okuma süresi: 7 dak.
A- A A+

Elektrik kesintileri hala hafızalardan silinmiş değil. Zor günlerdi umarım bir daha yaşanmaz. El-Sen'in eylemini hepimiz haklı görmüş ancak bu eylemlerine halk mağduriyeti karıştırdıkları için çok kızmıştık. Sendika özelleştirmenin karşısında bildiğimiz gibi. Ekonomik örgütlerin büyük bir çoğunluğu ise zarar eden kurumların özelleştirilmesini savunuyor. Peki El-Sen'in KIB-TEK'in özelleştirilmesine karşı olmasının ardından yatan başka bir neden var mı sorusu geçtiğimiz gün elime geçen bir bilgiyle canlandı. Sendika başkanları görevleri gereği devlet dairelerindeki işlerine gitmezler çoğu zaman, gidenlerde var. Bu durum tahammüller çerçevesinde kabul gören bir durum diye biliyorum. Bir haberin izini sürerken çok başka haberlere de rastlayabiliyorsunuz. Başka önemli bir haberi takip ederken güvenilir kaynaklarım bir bilgiyi benimle paylaştılar ve eklediler " bu bilgileri araştırırsan doğruluğunu teyit edebilirsin". El-Sen Başkanı Tuluy Kalyoncu'nun çalışma saatleri ile ilgili bir dökümdü bu. Hesaplamalı bilgilere baktığınızda Sn Kalyoncu işe gitmeden maaş alıyor. Tabii bu bir iddia. Bana ulaşan bu iddiaları yayınlıyorum. Güvenilir kaynaklardan gelen bu bilgiler yanlışsa El-Sen Başkanı Tuluy Kalyoncu'nun cevap hakkı bakidir. Doğrusunu göndersin yayınlayım. Ama eğer burada yazanlar doğruysa ben olsam bende istemezdim özelleştirmeyi.

İDDİA ŞÖYLE

"El-Sen Başkanı Tuluy Kalyoncu'nun çalışma saatleri ile ilgili Kalyoncu, 2011 yılında toplamda 146 gün vardiya çalışması gerekirken 35.5 gün çalışmış olup toplamda 110.5 gün işe gelmemiştir.yasal sendikal izinleri sendika başkanı ile sekreterin 45 gün yılda olmasına rağmen 58 gün ;kendi izinlerinden de 10 gün kullanmıştır. toplamda 68 gün yasal izin kullandı, sendikal izinleri ise 13 gün fazla kullandı. geriye kalan 42.5 gün ise mazaretsiz olarak işe gelmemiştir.bir yılda ise 9 gün mesai çalıştığı tesbit edilmiştir. bu günlere karşılık toplam 11697.36 TL ek mesai almıştır.bir yılda 13.cü maaş dahil toplamda brüt 89902.02 tl maaş almıştır.yani 35.5 gün ile 9 gün de mesai çalışarak bir yılda toplam 101599.38 TL almıştır yani günlüğü 2283.13 TL kazanmıştır. bu memelekette bu paraya çalışan var mı? ben de olsam özelleştirmeye karşı çıkardım.bu paraya nerede çalışabilir ki? kurumun batması umurunda mı? kurumu ne kadar çok sevdiği belli oluyor".

Bu iddiayı bugünden itibaren araştıracağım…

***************

BAKAN KAŞİF, GÜZELYURT'TA NERELERİ GEZDİ?

Sağlık Bakanı Ahmet Kaşif aklı başında ne yaptığını bilen siyasetçilerimizdendir. Geçtiğimiz gün Güzelyurt ve Lefke'deki hastaneleri ve sağlık ocaklarını ziyaret etti. Sivil toplum örgütleriyle biraraya geldi ve onların sorunlarını dinledi. Güzelyurt'a ilişkin güzel mesajlar verdi. Bir ay önce UBP Genel Sekreteri Ertuğrul Hasipoğlu dabuna benzer bir şey yapmıştı. Önceleri Başbakan İrsen Küçük'e mesafeli duran Hasipoğlu'nun bu gezisi Başbakan İrsen Küçük'e destek olarak yorumlanmıştı; zira şu sıralar araları oldukça iyi. Bakan Kaşif'in de Güzelyurt ziyaretindeki bazı önemli sivil toplum örgütleriyle yaptığı görüşmeler "nabız yokluyor" diye yorumlansa da hepimiz biliyoruz ki Ahmet Kaşif, İrsen Küçük'e tam destek veriyor. En azından ben öyle biliyorum…

************

KISKANILAN İKİLİ

Turizm, Çevre ve Kültür Bakanı Ünal Üstel ile Milli Eğitim Gençlik ve Spor Bakanı Kemal Dürüst birbiriyle çok iyi anlaşan iki siyasetçi. Kabinede de ciddi dayanışmaları var. Arşivimi dün karıştırırken bu fotoğrafı buldum ve kabinenin en çok kıskanılan ve haklarında haber üretilen iki bakanı olduğunu düşündüm. Bakan Dürüst'ü sendikalar her ortamda eleştirirken, Bakan Üstel'i de ülke adına yaptığı her hayırlı iş için eleştiriyorlar. Düşünsenize geniş bir coğrafya tarafından izlenen Kurtlar Vadisi dizisinin baş aktörü Polat Alemdar'ı yani Necati Şaşmaz'ı ikna etmiş Kültür ataşesi olsun diye Necati Şaşmaz da kabul etmiş. Vay sen misin Necati Şaşmaz'a böyle bir ünvan veren? Mafyadır O diyerek muhalefet yapanlar var. Yahu adam ne mafyası, film artisti, kaldı ki olağanüstü bir izleyici kitlesi var ve aktif, iş ola eleştiriyorsunuz işte. İnsanlar gülüyor bu eleştrilere. Bizde adettir meyve veren ağacı taşlamak. Adam para istemeden maaş almadan bu işi kabul etmiş, teşekkürler diyeceğimize, yanlış diye nitelendiriyoruz. Yani şimdi Al pacino da BABA filminde yıldızlaştı. O bu ünvanı alsaydı sesiniz çıkmayacaktı ama değil mi? O'na mafya demeyecektiniz değil mi?

******************

SELAY, BABASINDAN NE İSTİYOR?

Fotoğrafta gördüğünüz bu dünyalar güzeli çocuk TDP Dışilişkiler sekreteri Sami Dayıoğlu'nun kızı SELAY. Geçtiğimiz gün markette karşılaştık. Aslında pek hareketli ve cin gibi bir çocuk ama ne halse benden utandı. Babasından annesine bir iphone 4 alması konusunda ültimatomlar veriyordu.SE LAY'ın bu görüşünü destekliyoruz tabii. Dayıoğlu bir de Genel Sekreter yardımcısı olmuş. Beleşe hava atma olmaz Sami bey..

*************

ZAMLAR VATANDAŞI ÖFKELENDİRMEKTEN BAŞKA İŞE YARAMAYACAK

Her ne kadar ekonomik büyümemiz % 5 olarak açıklansa da vatandaş cebindeki paraya bakar. Bakar ve sürekli azaldığını görür. Hükümetin benzinin litresi 3.21 TL tüp gazı da 40 tl yapması son derece yanlış oldu. Her ikisi de temel ihtiyaç ve tüketim maddesi. Bazı zamları yaparken hem de okkalı yaparken iki kere değil 12 kere düşünmek lazım. Bu zamlar derhal geri alınmalı, vatandaşın öfkesini bilemekten başka işe yaramıyor. UBP muhalefetin eline malzeme vermeye başladı demek. İnsanlar her geçen gün fakirleşiyor beyler.

***************

BOZER, AHMET ZENGİN'E NE YEDİRDİ?

UBP İskele Milletvekili Ahmet Zengin'in geçtiğimiz hafta doğum günüydü. Meclis'te küçük bir kutlama yapıldı ve Meclis Başkanı Hasan Bozer ile birlikte pasta kesti Ahmet Zengin. Bozer ile Zengin birbirlerine pasta ikram ettiler. Derken olaya Başbakan Küçük'te dahil oldu ve Zengin'i kutladı. Olayı fotoğraflayan gazeteciler de İrsen beyin duyacağı şekilde " ahmet bey, İrsen bey doğum günü hediyesi olarak bir bakanlık verir mi acaba?" diye sataşmalarda bulundular.. Bu sataşmalar Zengin'in hoşuna gitse de İrsen bey ses etmedi..

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Diğer Gökhan ALTINER yazıları