UBP - ÖRP evliliğine doğru

Yayın Tarihi: 21/03/12 07:00
okuma süresi: 9 dak.
A- A A+

Şu an ki gündem UBP-ÖRP birleşmesi daha doğrusu ÖRP'nin UBP'ye katılımı. Dün inanılmaz telefonlar aldım. Herkes ÖRP'nin UBP tarafından kabul edilmeyeceğini, buna tabanın karşı olduğunu, belli kesimlerin karşı olduğunu anlattı durdu. Arayanları mızır çocuklara benzettim. Hani markete gidersiniz de ne alacak olsanız beğenmez beğendiremezsiniz ama marketten de illa ki bir şey aldırmadan bırakmazlar sizi.

UBP tek başına iktidar; bu ülkede iktidar olmak kolay mı? Olmadığını hepimiz biliyoruz. Hele kendi partililerin seni bu kadar hassas bir noktada kıstı mı vay haline. "Şunu vermezsan istifa ederim, şöyle yapmazsan istifa ederim. Ben anlamam" diye tehditler, şantajlar alır başını gider. ÖRP'nin katılımına neden ve kimler karşı çıkar? Tabii ki koltuk korkusu yaşayanlar korkar ve karşı çıkar. Halbuki herkesin yeri ayrı, önemi ayrı.

UBP tek başına iktidar ve sayısı 27. Bunu anladık ama bin defa söyledik bu da 1001 olsun. Bu rakam ülkede iktidarı devam ettirmeye yetereli bir rakam değil. Çok hassas ve muhalefetin yapamadığı zararı UBP kendi kendine yapmaya çalışıyor. Heralde bunun bir başka örneği pek az ülkede vardır. Peki ne yapmak lazım. Koalisyon mu? Bu da abest kaçar. Öyleyse geriye ne kaldı. Katılım. Benim öğrendiğime göre doğru zeminde bir katılıma ÖRP hazır. Ve yine öğrendiğime göre UBP Hükümeti bu tür bir katılımın partiyi ve iktidarı güçlendireceğine inanıyor. Bunun olumsuzluğu ve yanlışı nerde?

UBP TABANI KARŞI DEĞİL

Bir de bu moda çıktı. UBP tabanı istemez. Kardeşim anket mi yaptınız? Kapı kapı gezip sordunuz mu? Sallayın gitsin. Taban seçer tavan yönetir, taban seçim tavan yönetmez. Halk seçer seçilenler yönetir. Yöneticilerden kendini Allah zanneden varsa, günü saati geldiğinde de Allah olmadığı ona anlatılır. Bu kadar basit. ÖRP'nin UBP'ye katılması gerektiği olgusunu kasmaya gerek yok.

KÜÇÜK VE AVCI PEŞİ SIRA YOLLARA DÜŞTÜ

Ankara Ankara Ankara sana koşar her düşen dara demişler. Boşuna mı demişler bunu? İster rastlantı deyin ister planlı deyin hem Başbakan İrsen Küçük'ün hem de ÖRP Genel Başkanı Turgay Avcı'nın aynı günlerde Türkiye'de olacak olması güzel bir durum. Belki aynı koridorlarda karşılaşırlar. Kim bilir?

***************

KALYONCU'DAN SORULARIMIN CEVABINI ALAMADIM!

Sayın Tuluğ Kalyoncu iki gün sonra bir açıklama göndermiştir.bu açıklamayı gazetecilik anlayışımız gereği yayınlıyoruz.ancak yapılan iddialar ve belgelere cevap vermesini beklerken sayın kalyoncu bir anda hukuk havarisi kesilmiş ve bize hukuktan ve adaletten bahsetmeye başlamıştır. Bizler yasaları da hukukuda biliyoruz Sayın Kalyoncu.öncelikle toplu iş sözleşmesinin 43 .cü maddesinde sendika başkanı ile genel sekreterin yılda 45 gün diğer yönetim kurulu üyelerinin de yılda 30 gün sendikal izinlerinin olduğunu ve bunu kullanırken de 15 gün önceden işverene haber vermesi gerektiği yazılmaktadır.

Tabii ki tuluğ kalyoncu sendikal faaliyetlerde bulunacaktır,tabii ki biz buna karşı değiliz ama bu sendikal izinleri düzenleyen toplu iş sözleşmesindeki maddeyi orada yazsın diye koymuşsa sayın kalyoncu onu bilemem. Neden toplu iş sözleşmesindeki 43.cü maddeye aykırı hareket etmiştir.sayın kalyoncunun bir yılda 45 gün sendikal izinleri varken neden 58 gün kullanmıştır. Neden normal izinlerinden kullanmadı?eğer yetmiyorsa bu izinler neden işverenle oturup bunu toplu iş sözleşmesinde 60 güne çıkarmadı.

Sayın Kalyoncu çok iyi bilmektedir ki profoseyonel sendikacılık yapmak isterse kurumdaki o güzel maaşından vazgeçip sendikadan maaş çekerek bu görevi yapabilir. Ama kurumun hem maaşı hem de ek mesai paraları tatlı gelecek ki bunu yapmak yerine kimseye hesap vermeden işe gitmeden hem sendikacılık yapacak hem de para alacak oh ne güzel.kurum yönetiminin de bu konuyu araştırıp gerekli işlemleri başlatıp başlatmayacağının da takipçisi olacağım.sayın tuluğ kalyoncunun haksız aldığı paraları kuruma geri verecek mi? Ne kadar adil ve samimi olduğunu göreceğiz.

Sayın Kalyoncu üyelerinizin maaşlarından %10 kesinti yapıp kurumun mali yapısının düzeltilmesi için katkıda bulunulması konusunda bir çalışma yapmıştı.peki üyelerden bunu isterken kendisi kuruma nasıl bir katkı koyacak. Bu şekilde çalışmadan para alarak mı? Üyeleri bu konuda kendisinden hesap sormaz mı?

Sayın kalyoncu AKSA konusuna da değinelim .aksa ile 2009 yılında sözleşme yapılırken ve kira bedeli 1.57 dolar centinden 3.22dolar centine çıkarken ve bu anlaşma 15 yıllık yapılırken ve kurum 300- 400 milyon dolar zarara uğratılırken nerelerdeydiniz?

Neden karşı çıkmadınız? Şimdi bunu %30 luk artış talebinde bulunanlara niye mal ediyorsunuz. Tamam doğrudur kurum zarar edecekse o zaman da şimdi de karşı çıkmanız gerekmez miydi?

Neden o zaman sesiniz çıkmadı da şimdi konuşuyorsunuz? Sayıştay raporu doğrudur ama bu zararı bu kuruma yılda 700 000 000 kws alım garantisini 15 yıl süreyle 3.22 dolar centinden veren anlaşmaya imza atanlar değil mi? Bunun sorumlusu ayni zamanda ses çıkarmayan sendika yönetimi de değil mi? Ki bunun içinde sen de vardın.

Başkalarına çamur atarak kendi suçlarınızı örtbas edemezsiniz. Benim ne iş yaptığım nasıl geçindiğim ortada. Çocuğumun rızkını kazanabilmek için günde kaç saat çalıştığımı herkes biliyor.İşlediğim bir suç varsa onun hesabını ben veririm, sen merak etme sen kendi hesabını yeter ki ver. Benim de senin gibi iyi bir maaş (ki işe gitmeden alıyorsun) ve de ek mesaim olsaydı çalışmak zorunda kalmazdım.

İlgili Bakanlığı ve Kurum yetkililerini bu konuyla ilgili gerekli soruşturmayı başlatmaya davet ediyorum.

***************

SERDAR TURGANER'İN KIYMETİNİ BİLMEK LAZIM

Hava Sporları Federasyonu Başkanı Serdar Turganer KKTC'de hava sporlarının bir yerlere gelmesi için büyük uğraşlar veren ve anlatılmaz zorlukları da göğüsleyen bir yurtsever. Ben birçok çalışmasını yakınen takip ediyorum. Geçtiğimiz hafta sonu Hava Sporları Federasyonu'nun 14 ülkenin sporcularının katılımıyla düzenlediği Uluslararası 4. Kuzey Kıbrıs Model Uçak F3J Şampiyonası vardı. Adeta bir yıldızlar geçidi oldu desek yeridir. Türkiye'nin büyük kuruluşlarından Koç Holding'in direktörü Mustafa Koç'da vardı. Maliye Bakanı Ersin Tatar da destek vermek için katıldı.

Türkiye başta olmak üzere ABD, İngiltere, Almanya, İsveç, Çek Cumhuriyeti, Bulgaristan, Finlandiya, İsviçre, Azerbaycan, Yeni Zelanda, Ukrayna ve Norveç gibi ülkelerden ciddi katılımlar oldu. Serdar Turganer'i iyi tanırım KKTC havacılığının bir yere gelmesi için çalışan biriridir, lafazanlık yapan biri değil. Devam Serdar Başkan…

*******************

HASİPOĞLU İSTİFA EDER Mİ?

UBP Genel Sekreteri Ertuğrul Hasipoğlu'nun dün istifa edeceği yönüne dedikodusu yapıldı. Konuyu hemen araştırdım. Sn Hasipoğlu bir konu hakkında isteği şahıs o göreve getirilmez ise istifa edeceğini bir yerde söylemiş. Ancak bu konu ÖRP konusu değil hemen bunu belirteyim. Öyle bir yerde söylemiş ki istifa edeceğini biraz ulu orta olmuş. yani öfkeyle kullanılmış bir cümle diye duydum. Peki Hasipoğlu istifa eder mi diye bir daha sorsak; ETMEZ! Diye cevaplarız…

*****************

CTP'DEN TDP'YE ÜYE AKINI VAR, PEKİ AMA NEDEN?

Her ne kadar gizlenmeye çalışılsa da CTP'de mutsuzluk çeken üyeler TDP'ye katılmaya devam ediyor. Katılımlardan haberim var, bunu net bir dille söyleyim. Siyasettir bu olur ama neden olur diye sormak lazım. Bazı kişilerin canı sıkılıyor yazınca ama gerçekleri görmezden gelmemelisiniz; şöyle CTP'de şu an bazı milletvekilleri Partinin yayın organına davet ettirilmiyor. Bunu ben uydurmadım Vekillerin kendisi söylüyor. Bir de şu etik meselesi, etik meselesine uymayan bazı CTP Milletvekilleri SİM TV'ye çıkıp benim adımı vermeden aleyhime propaganda yapıp beni etik olmamakla suçluyorlar. Hiçbir CTP'li vekile karşı saygımı yitirmek istemem ama ben kim ne kadar etik ve ne kadar yalançı diye yazmaya başlarsam ilişkiler hiç tamir olmayacak şekilde bozulacak. Gerek yok, zorlamasın kimse.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Diğer Gökhan ALTINER yazıları