DP'nin önerisi havada mı kalacak?

Yayın Tarihi: 03/04/12 07:00
okuma süresi: 4 dak.
A- A A+

Demokrat Parti Genel Sekreteri Bengü Şonya geçtiğimiz gün bir basın bildirtisi dağıttı ve özelleştirme yasasının geçmesine karşın muhalefeti hükümete karşı bir duruş sergilemye davet etti. Basında gereken ilgiyi bulmadı bu açıklama gözlemlediğim kadarıyla. Sanırım belki tekrardan gündeme getirilmesi gerekiyor DP tarafından. Ancak ben işin o kısmında değilim.

DP muhalefet partilerine Hükümete karşı tüm ÖZELLEŞTİRME KONUSUNDA ortak bir mutabakat çerçevesinde muhalefet yapmaya davet etti. Bu yönde muhalefet partileri ki CTP-TDP'den bahsetmek lazım, kendilerince muhalefetlerini yaptılar. CTP'den olsun TDP'den olsun milletvekilleri kürsüde konuşma haklarını kullanarak Hükümeti kınadılar ve eleştirdiler ama herkes çok önemli bir noktayı kaçırdı. Hiçbiri ortak bir çatı altında birleşemedi. Sanırım böyle bir kaygıları da yok.

DP'nin önerisi muhalefet partilerinin hep birlikte hükümete karşı bir mutabakat çerçevesinde yüklenmekti. Ancak herkes yalnız takılmayı tercih etti. Bu da neyi gösteriyor bize; muhalefetin erken seçim değil seçim sözcüğünden bile tırstığını. Kimse alınmasın ama böyle..

Gelin bir başka yönüyle daha inceleyelim konuyu. Muhalefet bu hükümeti devirmek mi istiyor? Cevabı evet olsaydı birlikte hareket ederlerdi, demek ki cevapları hayır. Sivil toplum örgütleri hükümeti devirmek mi istiyor cevabı evet olsaydı Sendikalarda on parçaya bölünmezdi. Demek ki neymiş? Herkes düzenden memnun ve bu düzenin devamından yanaymış..

Aksinesini düşünen partiler ya da sivil toplum örgütleri çoktan sokakları yıkması gerekmez miydi? Yani Demokrat Parti'nin "hükümete özelleştirmede gelin dur diyelim" önerisi havada kaldı. Eee şimdi yarın sabah seçim olsa bu halk orjinali dururken sahtesine oy verir mi? Önünüze külahı koyup bir daha düşünün beyler.

**************

DİKMEN'İ KÖYDEN KENTE TAŞIYAN BAŞKAN

Fevri çıkışları ve inatçı kişiliğiyle tanırız Dikmen Belediye Başkanı Yüksel Çelebi'yi. Yüreğinde insan sevgisi muazzam büyüktür. Dikmende büyümeme karşın geç tanımanın kaybını her zaman hissettiğim insanlardan biridir. Dikmeni köy halinden çıkarıp çağdaş bir kente çevirmesini başaran akıllı siyasetçilerdendir. Dikmen'in içinden davarlar geçip giderken şimdi yalnızca Dikmen'i değil Dikmen belediyesine bağlı tüm köylere iyi bir mimar eli değmiş gibi güzelleştiren bir belediye başkanı. Yağ çekiyorum değil mi? Adam yapmış be usta ama…

*****************

ASLANBABA HAYATININ HATASINI YAPTI

Ejder Aslanbaba kalbinde kötülük taşımayan, saf bir adamdır. Savunayım diye söylemiyorum, başına ne geldiyse bu saf halinden geldi. İngiltere de ferrariden inip porcheye binerken kim dedi sana çıkıp gelesin da milletvekili olasın bu ülkede. Ama 99 bin işini aklaman lazım Sn Aslanbaba. Mustafa Arabacıoğlu kafayı sana fena takmış…

*************

EROĞLU BUNU HEP YAPIYOR

Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu'nun tasvip etmediğim bir yönü var. Kolay kolay gizli kalmayacak bir konuyu sorulduğunda yok böyle bir şey yalan diye açıklama yapıyor. Sonra da yalan olmadığı ortaya çıkıyor. Sn Başkan Maraş konusu ile ilgili "yalan yok öyle bir şey" demişti. Ama Sn Eroğlu'nun Maraş konusu üzerinde yakinen çalıştığı ortaya çıktı. Bu arada Sn Başkan Kıbrıs konusunda bir an da popülerliğiniz artmış bakıyorum da.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Diğer Gökhan ALTINER yazıları