Nolan: "Gönlüm yeni adliye binasında"

Yayın Tarihi: 04/04/12 07:00
okuma süresi: 6 dak.
A- A A+

Yüksek Mahkeme Başkanı Nevvar Nolan ile dün mahkemelerin çimli yeşil bahçesinde kahve içtik. Diğer mahkeme başkanları alınmasın ama Lefkoşa'nın tarihi Sarayönü meydanına adını da veren sarı taştan yapılmış binaların 3-4 sene önceki halini hala hatırlarım. Mahkemeler görsel olarak hiç de iyi bir mizansene sahip değildi. Nevvar Nolan başkan olmasının ardından mahkemenin gerek ön yüzünde ciddi değişiklikler oldu gerekse iç havlusunda. Hele iç havlusunu görseniz sanırsınız ki saray bahçesi. Ap ayrı bir havası ve dünyası var. Yeşil çimler ve çiçeklerle donatılmış durumda. Öğrendiğime göre tursitler dahi uğrayıp bahçeyi dolaşıyorlarmış.

Sohbet ederken Başkan Nolan'a "yeni bir adliye binası özleminiz yok mu?" diye sordum. Yüzünde bir tebessüm oluştu. Nolan "Şu an içinde bulunduğumuz binalar eğer biz içinden çıksak ne olur bilmiyorum, içindeyiz diye derli toplu tutabiliyoruz. Ancak tabii ki yeni ve birçok unsuru içinde barındıran adliye binası benimde gönlümde yatan. Ancak tam anlamıyla içinde bulunduğumuz bu binaları da terk etmeyi içim elvermiyor. Yaşatmak lazım bu tarihi dokuyu" diyor ve devam ediyor "olabildiğince yeşillendirmek ve çiçeklendirmek istedim. Sanırım güzel de oldu" dedi.

Evet güzel oldu..

BAŞKANIN LÜKSE DÜŞKÜNLÜĞÜ YOK AMA..

Yüksek Mahkeme Başkanı Nevvar Nolan oldukça mütevazi bir hukukçu. Bana göre yargıyı oldukça iyi ve güçlü şekilde de temsil ediyor. Siyasete de karışmayı pek sevmiyor. Sohbetimiz esnasında yarasına tuz basıyorum ve nasıl gidiyor makam aracınız diye soruyorum.. Yine yüzünde kendine has gülümsemesi beliriyor "mercedesi emekliye çıkardık" emekliye çıkardık dediği araba da neredeyse benimle yaşıt. Devamla sitemini yapıyor ama bana kalsın onları yazmayacağım. Ama açık yüreklilikle söylemem gerekirse Maliye Bakanı Ersin Tatar'ın Başkan Nolan'a düzgün bir makam aracı alması gerekiyor. Yasamanın ve yürütmenin gayet düzgün makam araçları var. Ve olmalı da! Çünkü onlar devletin zirvesini temsil ediyorlar. Peki ya Yürütme'nin? Sn Tatar buradan mesajı alsın…

Hukuk da reform olur mu olmaz mı? Ülkenin içinde bulunduğu trajik durum ve daha birçok önemli konuyu kendisiyle bu akşam Kıbrıs Genç TV'de 20:30'da uzun uzun konuşacağız.

Son söz olarak Hukukun reforma değil, ülkenin toparlanmaya ihtiyacı var…

****************

EROĞLU'NUN BASINLA İLİŞKİLERİ SICAK DEĞİL

Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, Devlet Başkanı olarak çok önemli ve dikklatli olması gereken bir dönemden geçiyor. Bunun sebebini bilmiyorum ama Sn Eroğlu'nun basınla ilişki kurması ya engelleniyor ya da kendisi istemiyor. Duyduğuma göre tüm talepleri reddediyormuş. İkinci Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat da her röportaj talebine sıcak bakmazdı hatırlıyorum ama çevresinde basınla ilişkisini düzenleyen insanlar vardı. Sn Eroğlu'nun çevresinde ise sanki Eroğlu'nu basından koruyan birileri imajı var. Hal böyle de olunca rahat ve konulara hakim sürecin liderliğini üstlenmiş bir Devlet başkanı imajı sarsıntıya uğruyor. Benden söylemesi.

***********

ATUN, ÖNCE PETROL VE ELEKTRİĞİ UCUZLATMALI

Ekonomi ve Enerji Bakanı Sunat Atun'un dün bir basın toplantısı vardı. Güzel güzel anlatıldı ekonomide gerçekleşen büyüme, gerçekleşecek olan büyüme ve yenilikler, projeler.. Hepsini anladık ve aldık bir kenara koyduk. Gündemi bir süredir sarsan çok ciddi iki mesele var. Birincisi petrol zammı, ikincisi de hala elektriğin pahalı olması. Petrol zammını ele alalım önce. Cevap hazır "dövizdeki artış ve Rum tarafı bizden daha pahalı". Bu bir Allah kelamı oldu ve Camilerde okutulacak artık. Gelelim ikincisine "hala elektrik pahalı" ve otelciler için dahi olsun ucuzlatılmadı. Şimdi ekonomi istediği kadar büyüsün ve istediğiniz kadar güzel projeler olsun çantanızda eğer bu hayatın iki temel tüketim maddesine ucuzlama getirmezseniz anlattığınız her yeniliği vatandaş sanal güzellik olarak görür ve size inanmaz.

Bu nedenle dün yapılan basın toplantısını açıkçası ben muteber görmüyorum. Biliyorum hoş sözler yazmam lazım ama bu konuda vatandaş hayli öfkeliyken olmuyor ne yazık ki.. Bakan Atun şu benzin ile elektriği biraz aşağı çekmenin yollarını bulsa da hem Hükümet prestij kazansa hem vatandaş sevinse…

****************

SARPTEN DOLU DİZGİN GİDİYOR

Biyologlar Derneği Başkanı Hasan Sarpten kardeşim petrol dolum tesisine karşın vermiş olduğu etkin mücadeleyi her geçen artırmaya devam ediyor. Bu gece de basını bilgilendirmek için bir kokteyl gecesi düzenliyorlar. Sarpten'in iyi yani işi showa dökmeden bir çevreci olarak inandığı doğruları savunması. Bu önemli bir özellik ve bazı çevrecilerde yok. Seni destekliyorum Sarpten devam et..

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Diğer Gökhan ALTINER yazıları