Hayırdır inşallah

Yayın Tarihi: 05/04/12 07:00
okuma süresi: 6 dak.
A- A A+

Demokrat Parti'de son zamanlarda bazı değişiklikler olduğunu bilmem siz farkettiniz mi? Ben sizlere fark ettireyim biraz. DP beklenmedik bir şekilde Genel Sekreterin de üstünde olmaksızın tamamen Genel Başkan'a bağlı bir beyin takımı niteliğinde Başkan Yardımcılıkları yapısını ortaya attı. Faydalı bir uygulama olduğunu söylemek lazım.Gnel Başkan Yardımcısı bu ülkede ilk kez Özgürlük ve reform Partisi Genel Başkanı Dr Turgay Avcı tarafından uygulandı. ÖRP'nin başkan yardımcıları vardı.

ÖRP bu modeli ve turkuaz renklerini birebir AK Parti'yi temsil anlamında kullandı. Eleştrilecek bir yanı yok. Başkan yardımcılığı yapısı birçok ülkede başarıyla uygulanıyor. Başkan yardımcıları kimseyi rahatsız etmeden ve yetkileri olmadan bir tür Başkanın prensleri gibi çalışıyorlar.

ÖRP'de de vakti zamanında başarıyla çalışmış bir mekanizmaydı. Hemen ardından CTP-BG bu tür uygulamya gitme konusunda kurultay öncesinde bazı düşünceler atmıştı ortaya. Özellikle CTP-BG Lefkoşa Milletvekili Dr Mustafa Yektaoğlu başkan yardımcılıkları dahil olmakla beraber, başka yönetsel kurumların da oluşmasını savunmuştu CTP kurultayından önce. CTP Geleneksel bir parti olmasından ötürü olacak ki; başkan yardımcılıkları mekanizması hayata geçmedi.

CTP-BG Genel Sekreteri Asım Akansoy bir süre önce benim programımda "Kıbrıs konusunda ve dış politikada" AK Parti'den en güçlü desteği alan Partinin CTP olduğunu ifade etmişti.bazı sol çevreler yadırgamış ve yanlış bulmuştu Akansoy'un bununla övünmesini ama neticede Parti Genel Sekreteri ve böyle bir değerlendirme yapmış, saygı duymak lazım..

DP'YE NE OLDU BÖYLE?

Demokrat Parti Genel Başkanı Serdar Denktaş ile Genel Sekreter Bengü Şonya sessiz sedasız Ankara'nın yolunu tuttular ve dün Türkiye Başbakanı Recep Tayyip erdoğan ile bir görüşme gerçekleştirdiler. Görüşme yaklaşık olarak 45 dakika sürdü ve içeriğiyle ilgili herhangi bir bilgi dışarıya verilmedi. Serdar bey mi görüşme talep etti yoksa Sn Erdoğan mı davet etti bilemiyorum ama neticede bir görüşme grçekleşti ve Hayırdır İnşaallah dedirtti.

Olamaz mı yani? Görüşemez mi Sn Erdoğan ile Sn Denktaş? Tabii ki görüşür ama neden ve ne için? Serdar Denktaş ile Başbakan Erdoğan'ın arası eskisi gibi gergin değil bunu biliyorum ur. ama hala AK Parti'de bir soğukluk olduğunu duyuyorum. Belki de dedikodudur.

Şimdi gelelim asıl meseleye. Demokrat Parti bir süre önce AK Parti'nin Türkiye'de de uyguladığı başkan yardımcıları yapısına neden geçti ve bu geçiş bu kadar masum mudur? Serdar Denktaş hangi konuda neden ve ne için Başbakan Erdoğan ile görüştü ve 45 dakikada neler anlatıldı ne talep edildi?

Sanırım Demokrat Parti Genel Başkanı Serdar Denktaş bu konuyla ilgili kamuoyuna bir açıklama borçlu. DP Genel Sekreteri Bengü Şonya'nın bir süre önce gizli bir şekilde Ankara'ya gittiğini kuşlar bana fısıldadı. Hade bakalım, hayırlı gele…

**************

CEMAL ULUÇAY KAPTAN PİLOT MU?

Cemal Uluçay'la uzaktan olsun tanışırız. Ejder Aslanbaba'nın kadim dostlarındandır. Zaman zaman karşılaştığımızda da ayak üstü bir beş dakika sohbet etmişliğimiz olur.Cemal Uluçay'ın kaptan pilot olduğunu biliyorum, en azından bana kendisi de öyle söylemişti. Başkalarına da mesleğinin kaptan pilotluk olduğunu söylüyor. Dün kuşlar kulağıma Cema Uluçay'ın 21 Aralık 2001 tarihinde PPL lisansı aldığını ve bu lisansın süresinin 30 Kasım 2004'te sona erdiğini söyledi. Yani evet Uluçay bir dönem pilotluk lisansına sahipti ama tek motorlu uçaklar konusunda. Bilmiyorum bana kuşlar böyle söyledi. Şimdi benim aklıma takıldı "Sn Uluçay kaptan pilot mu?" yoksa pilot değil mi? Hayır her yerde kaptan pilot olduğunu söylemesi birçok çevreyi rahatsız etmiş; bir soralım diye okurdan rica geldi.

****************

ÖZKIRAÇ, EL-SEN BAŞKANLIĞINA ADAY MI?

Sendika Başkanlarının en hiddetli olanlarından biriydi Kubilay Özkıraç. Bir dönem El-Sen Genel Başkanlığı yapmıştı. Eylemlerdeki hareketliliği ile dikkat çekenlerdendi. Yakında El-Sen'in genel kurulu var ve duyduğuma göre El-Sen Başkanı Tuluy Kalyoncu aday olmayacak. Ama aynı zamanda başkanlığa da yeni bir aday olarak Kubilay Özkıraç'ın aday olduğunu duydum. Hayırlısı olsun şimdiden…

****************

İÇ SİYASET NE ZAMAN HAREKETLENİR?

Şu sıralar en çok merak edilen konulardan biri de bu. İç siyaset ne zaman hareketlenir? Yani UBP Kurultay için ne zaman ısınır? Sendikalar ne zaman eylem yapmaya başlar? Ya da DP, Erdoğan ile neden görüşmüştür? Tüm bunlar iç siyaseti ne denli ısıtır ve hareketlendirir? ÖRP ne zaman UBP'ye katılır? Konjektüre uygun bir cevap verecek olursa 3 vakte kadar…

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Diğer Gökhan ALTINER yazıları