Bu nasıl iş?

Yayın Tarihi: 09/04/12 07:35
okuma süresi: 5 dak.
A- A A+

Çocuk sahibi olmak her anne ve babanın en doğal hakkı. Birçok çift zamansız çocuk sahibi olmaktan korkar ve çeşitli korunma yöntemlerine başvurur. Hatta istenmedik hamilelikler de yaşanır çoğu zaman. Ancak dünya da birçok çift de çocuk sahibi olabilmek için inanılmaz uğraşlar verir, paralar döker. Bazen çocuk sahibi olur, bazen de olamaz.

KKTC önemli bir Tüp bebek merkezi. Yasa ve tüzüğüyle ülkemizde bu sektör çalışıyor.

Gelelim bizim hikayemize. Elime geçen hafta çok ilginç bir Tüp bebek dosyası geldi. Oturup dosyayı inceledim ve kendimde bizzat araştırmalar yaptım. Araştırmalarımın ardından beni şoke eden bulgulara rastladım ve bir Tüp bebekçinin neden bu tür şeylere tevessül ettiğini sordum kendi kendime. Tüp Bebek dosyasını sizlerle paylaşıyorum.

Mağusa Ortadoğu ve Balkanlar Tüp Bebek Merkezinde Görevli Dr Halil İbrahim Tekin'in elinden geçen bir vaka ya da öyle lanse edilen ancak öyle olmayan bir vaka.

BU NASIL İŞ?

1942 doğumlu ve 64 yaşında olduğu iddia edilen Memnune Tiryaki isimli bir hanım 58 yaşındaki eşi Ömer Tiryaki isimli eşiyle Mağusa Ortadoğu ve Balkanlar Tüp Bebek Merkezinde Görevli Dr Halil İbrahim Tekin'e başvuruyorlar ve çocuk sahibi olmak istediklerini anlatıyorlar. Kadının hem yaşlıca olması hem de çeşitli rahatsızlıkları olması nedeniyle Dr Tekin, Memnune Tiryaki'nin donasyon yoluyla hamile kalmasını ve bir çocuk sahibi olmasını sağlıyor. Memnune Tiryaki de Türkiye Alman Hastanesinde 9 Ekim 2006 tarihinde bu çocuğu dünyaya getiriyor. Olabildiğince reklamını da yapmayı ihmal etmiyor Dr Tekin bu başarısının. Buraya kadar her şey normal gözüküyor ancak normal değil işte.

Bana gönderilen dosyadaki bilgilerden de yola çıkarak bir dizi araştırmalar ve akıl yürütmeler yapınca ortaya şu tablo çıkıyor.

MEMNUNE TİRYAKİ HİÇ KKTC'YE GELMEDİ

Evet 9 Ekim 2006'da Türkiye Alman Hastanesinde çocuğunu dünyaya getiren Memnune Tiryaki aslında hiç KKTC'ye giriş yapmamış. Kocası Ömer Tiryaki ise 11 Şubat 2006'da KKTC'ye giriş yapıp 12 Şubat 2006 tarihinde ülkesine geri dönmüş. Yaptığım araştırmalarda bu bulgulara ulaştım.

Şimdi birinci şok dalgası. KKTC'ye gelmemiş bir hanım nasıl Dr Halil Tekin tarafından donasyon yoluyla hamile bırakılabilir?

Donasyonu da hemen izah edelim bilmeyenler öğrensin "Memnune hanım sahip olduğu çocuğun yumurtası başka bir anneden spermi ise öz babadan alınıp uygulanıyor". Ki bu Türkiye'de kesinlikle yasak ve çok büyük bir suç.

Doğan haber ajansı, Milliyet ve diğer basın kuruluşlarında Dr Halil İbrahim Tekin'in vermiş olduğu röportajlar benim elimde mevcut. Yazının ilerleyen safhalarında tarih ve adresleri yazdım isteyenler girip internetten de okuyabilir, bir küpürlerini de ben yayınlıyorum zaten.

DR HALİL TEKİN'İN CEVAPLAMASI GEREKEN SORULAR!!!

1- Memnune Tiryaki KKTC'ye 2006 yılı da dahil olmak üzere hiç KKTC'ye giriş yaptı mı? Giriş yaptıysa bu neden kayıtlarda yok?

2- Memnune Tiryaki'ye KKTC'de değil de Türkiye'de mi oosit donasyon yapıldı? Ki Türkiye'de yasak!!

3- Mağusa Ortadoğu ve Balkanlar Tüp Bebek Merkezi'nin 2006 yılındaki sahibi Türkiye Alman Hastanesi Tüp bebek ünitesi sorumlusu Prof Dr Mustafa Bahçeci mi?

4- Memnune Tiryaki'nin Türkiye Alman Hastenesinde doğum yaptığını açıklamıştı Dr Tekin. Memnune Tiryaki bugüne kadar hiç KKTC'ye girmediğine göre oosit donasyonu da Türkiye Alman Hastanesinde Prof Dr Bahçeci tarafından mı yapıldı?

TABİPLER BİRLİĞİ GÖREVE..

Bana ulaştırılan Tüp bebek dosyası ve kendimin yürüttüğü araştırmaşlar neticesinde Mağusa Ortadoğu ve Balkanlar Tüp Bebek Merkezinde Görevli Dr Halil İbrahim Tekin'in16 Ocak 2006 tarihinde yürürlüğe giren ÜYTEM Tüzüğüne aykırı davranıp davranmadığının araştırlması, ayrıca Memnune Tiryaki'ye OOSİT Donasyonunun hangi merkez ve hangi ülkede yapıldığının araştırılıp ortaya çıkarılması gereken önemli konudur. Öyle görülüyor ki Dr Halil İbrahim Tekin hiç müdahil olmadığı ve KKTC'de gerçekleşmemiş; yasal olmayan bir tüp bebek olayını kendi başarısı olarak göstermiştir. Türkiye ve KKTC Sağlık Bakanlığını,Türkiye ve Kıbrıs Türk Tabipleri Birliği'ni bu konuyu araştırıp doğruları ortaya çıkarması konusunda göreve çağırıyorum ve takipçisi olacağım.

Dr Halil İbrahim Tekin'in de bu haberle ilgili cevap hakkı bakidir ve bu bulguların aksinesi ispatlayacak tüm bilgi ve bulguları da yayınlamaya hazırım.

Konuyla ilgili haber linkleri:

http://www.milliyet.com.tr/2006/10/11/son/sontur46.asp

http://www.habersayfam.net/habergoster.php?haber id=2018

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.