Eee napıyoruz?

Yayın Tarihi: 10/04/12 07:00
okuma süresi: 4 dak.
A- A A+

Şu Kıbrıs konusunda ne olacak hepimiz merak ediyoruz. Herkes beklemede. Cumhurbaşkanı derviş Eroğlu Cidde'ye gitti geldi. Havalimanında herhangi bir açıklama yok diye biliyorum. Cidde de iyi temenniler, tatlı sözler söylenmiş. Hepsi güzel.

Öte yandan Kapalı Maraşı 1 Temmuzda açardık açamazdık, olurdu olmazdı. Aniden KKTC'yi tanıtabiliriz ya da Kıbrıs Türk Devletini tanıtmak için yollara düşebileriz. Bu sanıların ya da merak edilenlerin şu an hiçbirinin cevabı yok.

1 Temmuzdan sonra farklı bir şey olur mu diye hepimiz merakla bekliyoruz. Ortada hararetli bir B planı savunan birilerini ben göremiyorum. Açıkçası Sn Eroğlu'nu daha meydan okuyan bir üslupla görmeyi isterdim. Tabii ki Sn Başkan yapması gereken açıklamaları yapıyor ama toplumu heyecanlandıracak bir hava yok. Yaz gelince olan havada uçar gider.

Dün akşam yazımı yazarken oturup son birkaç ayı inceledim Kıbrıs Müzakere süreci açısından. Hep yeni birşeyler olacakmış intibası var sonra fos çıkıyor ama. Tüm siyasileri bir kenera bırakalım şimdi. Bu ülkenin Devlet başkanı gazetecileri biraraya toplayıp ne olup bittiğini ve ne olacağını anlatması lazım. Bu çok ciddi bir ihtiyaç. Toplumu olşası bir yeni manevraya hazırlayacak yine gazeteciler olacak. Siyasiler bunu anlamaktan şu sıralar uzak. Ya da söyleyecek pek fazla birşeyler yok. Bu konu hakkında genelleme yapıyorum. Yoksa bu topluma ne yapsanız birşeyden anlamaz mı?

***************

ERTUĞRULOĞLU, BAĞIŞ İLE HİÇ GÖRÜŞMEMİŞ..

DGP Genel Başkanı Ertuğrul Hasipoğlu, Türkiye Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış ile görüşmediğini söylemiş din bir yerlerde. Hani ya konu açılmış öyle ansızdan. Bende merak ettim doğrusu ve internete yazdım bu fotoğraf çıktı. Her ne hikmetse…

************

YUSUF BARBET VEKİLLİĞE ADAY MI?

Dikmen de bir dedikodu aldı yürüdü son günlerde. UBP Belediye Meclis Üyesi Yusuf Barbet'in olası bir erken seçimde Milletvekilliğine aday olduğunu duydum. Babası Hüseyin Barbet civar köyleri dolaşmaya başlamış bile. Girneli vekiller bu işe kızmasın Yusuf? Neyse gerçekse ben sevindim hayırlısı olsun şimdiden..

************

GÖKMEN'E EN ÇOK KARŞI ÇIKAN AKTOPRAKMIŞ…

UBP-ÖRP birleşmesi sakin bir havada seyrediyor. Ne olacağını biliyoruz ama sindik bakalım şimdilik. Öte yandan ÖRP'nin bir B planı var mıdır diye merak edenler var. Yani ÖRP DP'ye katılır mı acaba diye soruyor işte vatandaş. Bence ÖRP DP'ye katılmaz ama DP'de böyle bir katılımın karşısında en fazla duranların başını çeken Genel Başkan Yardımcılarından Mehmet Aktöprak geliyormuş diye duydum.

Aktoprak özellikle Mustafa Gökmen'e soğuk bakıyormuş..

**************

NE OLACAK BU İNTİHARLAR?

Son 3 aydır intihara teşebbüs ve buna bağlı ölümler aldı başını gitti. Sn Ahmet Kaşif kusura bakmasın ama tık yok. Sağlık Bakanlığı bu konuyla ilgili hiç mi bir dizi önlem almaz? Ülkede yığınla psikoloji mezunu var her mahalleye bir psikolog kampanyası başlatılamaz mı? Ama sanırım Girne'de kurultay delegeleriyle buluşmak şu sıralar daha önemli.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Diğer Gökhan ALTINER yazıları