Cemal Başkan'ın iyilikleri başına dert oldu

Yayın Tarihi: 12/04/12 07:00
okuma süresi: 6 dak.
A- A A+

Lefkoşa Türk Belediyesi'nin maddi olarak oldukça zor ve iyileşebilmesi güç bir dönemden geçtiğini hepimiz biliyoruz. Kabul etmeliyiz ki belediyenin gideri maaş anlamında artık karşılanamaz bir noktaya geldi. Bu konuda suçlu kim derseniz Cemal Başkandır derim. Evet suçlu Cemal başkandır çünkü gereğinden fazla iyimser davranıp gereğinden fazla istihdam yapmıştır. İş için sırada günlerce bekleyip rica için araya sayısız insan koyup kendini işe aldırtanların neredeyse hepsi Cemal başkanın şu an karşısında yer alıyor. Demek ki neymiş? Gereğinden fazla iyilik ülkem insanına yaramıyormuş!

BELEDİYE BATTI ANCAK

LTB'nin haddinden fazla borcu olduğunu hepimiz biliyoruz. Bunu inkar etmenin bir anlamı yok. Ancak bu borçları ödemek ve düzlüğe çıkarmak için uğraşan bir Cemal Bulutoğlularının olduğu da inkar edilemez bir gerçek. Yani Cemal başkan düşünmeden istihdam ettiği insanları hala işten atmıyor ve belediyenin gelirlerini artırmak için uğraşıp belediyeyi yüzdürmeye çalışıyorsa, sadece takdir edilir. Eleştirilmez. Belediyenin vatandaşa karşı uyguladığı su, aydınlatma gibi harçlar ve değerler arttı. Peki ne için arttı? Sırf çalışanlar işten atılmasın diye. Sırf daha çok insan ekmek yesin diye. Ama Cemal başkanın bir zamanlar işe alınmak için karşısında iki büklüm olan çalışanları şimdi kraldan çok kralcı kesildiler..

PARASIZ SENDİKACILIK OLMAZ

Sendika neticede eylemini gerçekleştiriyor. Haklı olduğu kadar haksız da bana göre. Yasalara dayanan hakları var çalışanların, Sendika bunları istiyor. Ama Belediyede bunu ödeyecek güç yok ve Cemal Başkanın bu hakları yerine getirebilmesi için en az yarı çalışanını işten atması lazım. Yani BES günün sonunda üyelerinin en az yarısının işten atılmasına sebeb olacak. Benden söylemesi. Çünkü bu kriz aynen oraya gidiyor. Sonrasında grev yaptığınız her gün için üyelerinizin maaşından yapılacak kesintileri ödemeniz gerekiyor. Bildiğim kadarıyla sendika bu durumdan yoksun. Çalışanlar maaşını zor alıyor Sendika nasıl ödesin diyeceksiniz ama KTOEÖS'ının düştüğü duruma düşüyor BES.

Evet bu şekilde belediyecilik olmuyor ama sendikacılık da bu şekilde yapılmıyor. Yani Paranız yoksa grev çok tehlikeli çünkü üyelerinizin mağduriyeti giderilmezse bir sonraki grevleriniz kırılır. Savaş Bozat'ın bunu iyi gözden geçirmesi gerekiyor.

İŞTEN ÇIKARMALAR KAÇINILMAZ

Lefkoşa Türk Belediyesi'nin şu an içinde olduğu durum kesinlikle bir Hükümet sorunur ve Hükümet Cemal Başkanı pasifize edip yerine geçici süreliğine birini de atasa Belediye bu şekilde iyileştirilemez. Bir ara bu çok konuşuluyordu. Hani çok dedikodusu yapıldı. LTB'nin düzlüğe çıkabilmesi ve çalışanlarının haklarını tam olarak karşılayabilmesi için iyi bir ekonomik program ile önemli sayıda işçi çıkarması gerekiyor. Aksi takdirde bu durum böyle sürer gider ve günün sonunda mağdur olan yine LTB çalışanları olur. İnanınki bu grevler başka kimseye zarar vermez.

Ben hiçbir zaman Sendikaların haklarını aramalarını yadırgamadım ancak her zaman verdiğim bir örnek var ki El-Sen. Toplum grevlerden olabildiğince bıktı. Bu nedenle Grev halk mağduriyeti yaratmamalı. Eğer halk mağdur olmaya başlarsa işiler tersine döner ve Sendika inanılmaz bir yenilgi alır. Aynen El-Sen'in yaşadığı mağduriyet gibi.

CEMAL BAŞKANI İSTEMEYEN UBP'LİLER

Evet bir de böyle bir durum var. Cemal başkandan rahatsız olan UBP'liler var. Partinin ondan kurtulması gerektiğini düşünenler var. Bir önceki grevde yaşanan ve ortaya atılan sayısız dedikodu bugünlerde yeniden hortlayacak. Cemal başkan ile ilgili sayısız senaryolar duyacaksınız, inanmayın derim. Oldukça ciddi bir halk desteği ile seçilen bir siyasi büyük hataları da olsa KKTc siyasi anlayışı asla kaybetmeyi göze almaz. Hani aklınızın bir köşesinde dursun diye söylüyorum, öyle her duyduğunuza inanmayın.

Geriye soğuk kanlı olup uzlaşıcı davranmak kalıyor, rüzgara karşı işemenin bir manası yok…

******************

POLAT ALEMDAR'DAN HABER VAR MI EMRE BEY?

Sevgili dostum Emre Üstel ile Necati Şaşmaz'ın ya ni Polat Alemdar'ın iyi dostlukları olduğunu bilmeyenimiz varsa da öğrensin. Dünyaca ünlü sanatçılarla iyi ilişkikere sahip olmak güzel bir şey. Yalnız bazı dostlarınıza Polat Alemdar ile yemek ayarlayacağınız sözünü vermişsiniz ve hala tutmamışsınız. Hakkında şikayet var. Haberin olsun…

****************

ZİHNİ TÜRKSEL'DEN GENÇLERE GASTRONOMİ

Res-Bir eski başkanı Zihni Türksel şu sıralar oldukça popüler ve eğlenceli bir iş yapıyor. Konak restaurantta bol bol turist ağırlamanın yanı sıra LAÜ öğrencilerine de gastronomi üzerine dersler veriyor. Yalnız dostlarınız sizden çok şikayetçi. Gelen bazı misafirlere Blue Label şişesini gösterip ikram etmiyormuşsunuz. Hatta hatta bardağına 80 tl istediğiniz bile rivayet ediliyor bazı Parti Genel Sekreterlerince. Olacak iş değil doğrusu..

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Diğer Gökhan ALTINER yazıları