Çözülüyoruz!

Yayın Tarihi: 18/04/12 07:00
okuma süresi: 3 dak.
A- A A+

Açıkcası pek de yazmak gelmedi içimden.oyalandık sonra oyalandım ve yazımı yazmam akşam saatlerini buldu. Yazacak konu mu yok? Konudan çok ne var ki.. Partileri mi yazayım? Hepsinin içindeki tüm karmaşayı adım gibi biliyorum. Yazsam sayfalar yetmez. Ya da güncel hayatımızda yaşadığımız sorunlar? Gelin görün ki oturup bir bir hepsini inceledimde her birinin arkasında menfaat ve ego tatmini olduğunu görüyorum sorunların.

Erken seçim isteyenlerin asıl dertleri vekil olmak. Eylem yapan ve hak arayanlara bakıyorsunuz; büyük bir kısmı gerçekten hakkının peşinde ama küçük bir grup tarafından menfaatsel idare edildiklerini farketmemişler bile.

Öte yandan muhalefeti alıp incelesem diyorum; sonra aklıma geliyor her biri birbirini gambazlıyor önüne her gelene. Ne ilginç? Sonra da biraraya gelip birbirlerine methiyeler düzüyorlar…

Evet çözülüyoruz. Vatandaşın önemli bir kısmını ekonomik kaygı, borçlar öylesine bir sarmış ki yaşamaktan vazgeçmiş insanlar. Habire intihar ediyorlar da intihar ediyorlar. Çare mi? Değil ama ateş de düştüğü yeri yakıyor işte.

Öte yandan gece dizileri kaçırmayıp hayali aşkalarını ya da kahramanlarını kendi içlerinde yaşayanların sayısı da az değil hani? Onlar da televizyon başlarında öyle mutlu oluyorlar. Ne diyeceksin…

Çözülüyoruz dedik ya; küçük bir çocuğun dövülerek öldürüldüğü günlerden geçiyoruz. Daha neler olacak demeyin, oluyor işte. Türkiyeli ailelerin dışında Kıbrıslı aileler de dayak belki yok ama daha da kötüsü var; "çocuklara karşı ilgisizlik".

Evet biz dövmüyoruz ama daha kötüsünü yapıyoruz onlara. Ne lazım evladım sana? "dersane, telefon, iphone, televizyon, araba, para" al! Hepsini al. Yeter ki biz anne ve babanın yaptıklarına ses çıkarma ve sen hayatı yaşa. Evet bir de böyle bir kesim var. Anne takıp takıştırıyor, sevgilisine. Keza baba da kendi sevgilisine. Sonra kızım uyuşturucu bağımlısı olmuş, oğlum kaza yapıp kendini öldürmüş; kimin umurunda? Helva yapacak teyzeler, dua okuyacak imamlar çok ne olmasa.

Yalan mı yazıyorum beyler?

Evet, bugün içimden hiçbir şey yazmak gelmedi aslında. Nereye el atsam çürük çıktı. Gözümü hangi haberin ardına gezdirsem gözüme gerçekler ilişti. Gerçekler de acı be usta!

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.