B Planı Ve Eroğlu

Yayın Tarihi: 23/04/12 10:22
okuma süresi: 6 dak.
A- A A+

İnsan istiyor ki geleceği rahat bir şekilde görebilsin. Ne yapacağını bilsin de hayatını ona göre planlasın. Bu tür istekler bizim ülkemiz için gerçekleşmesi zor istekler. Yıllarca hep geleceğimizi, yarınımızı bilmeden, bilemeden yaşadık. Sanırım umutsuz, depresif ve her şeyi kafasına takan bir millet olup çıkmamız bundandır.

Kıbrıs müzakere sürecinde nerde B planımız diye bağıra bağıra en nihayet Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu'nun ağır ağır B planını zikretmeye başlamasını başardık. Özellikle Mayıs ayından sonraki süreçte 1 Temmuz'a kadar geçecek sürecin ardından göreceğiz bakalım Saray'ın bir B planı var mı? Sn Eroğlu var diyor. Türkiye dönüşü havalimanında basına yaptığı açıklamada da B planından bahsetti.

"Şimdi müzakere sürecindeyiz B planını açıklamam doğru olmaz" demiş. Doğru bir tavır. Umarım hepimizi heyecanlandıracak bir B planı vardır.

EN NİHAYET İKÖ SAÇMALIĞI GÖRÜLDÜ

Cumhurbaşkanı Eroğlu Türkiye dönüşü yaptığı açıklamada önemli bir görüş daha koydu ortaya ve İslam Konferansı Örgütüne yani Araplara bir çağrı yaptı. "Kardeşim samimi olduğunuzu gösterin". Evet bu mealde bir açıklama yaptı ve İKÖ'ye sitem etti. Haklı da. Ben hiçbir zaman İKÖ'nün samimiyetine inanmadım. İnanmayacağımda. Arap ülkelerinin büyük bir çoğunluğu güçlü batı ülkelerinin etkisi altında. Yaptıkları sadece lafazanlık. Tanımayı bir kenera bırakın KKTC'yi; birçok kolaylaştırıcı uygulamayı hayata geçirebilirlerdi.

Yapmadılar. Ekmeleddin İhsanoğlu her yıl birkaç kez gelir, acitasyon yapar ve gider. O kadar. Zamanında Osmanlıyı da arkadan vuranlar gene bu milletti. Şimdi oturup dönek bir millet olan Araplardan kimse medet ummasın. Yani KKTC'yi tanıtalım da ilk önce ne olmasa Araplar tanır diye bir hayale kimse kapılmasın. İnanın ki tanımazlar. Yok tanırlar diyorsanız, KKTC'yi tanısınlar da görelim.

GÖRÜŞMELERİ SÜRDÜRMENİN BİR ANLAMI YOK AMA NAPALIM?

Büyük ekmek yapıp satabiliriz mesela. Görüşme sürecinin başarılı gitmediğini bir kenera bırakın böyle bir sürecin olduğundan bile bahsetmek akıl işi değil. Bu nedenle ben görüşmelerin derhal kesilmesinden yanayım. Havanda su dövmenin bir anlamı yok. Cumhurbaşkanı Eroğlu görüşmeleri bence rafa kaldırmalı. Ama olmaz diyorsanız, ayıp olur diyorsanız madem ömrünüz var devam edin efendim görüşmeye. Görüşüp kahve içmeden kimseye fayda gelmediği gibi zarar da gelmedi.

Sonuç olarak Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu'na burada önemli bir görev düşüyor; insanları umutlandıracak ve yeni bir kapı açacak bir B planı. İşe yarayacak bir B planı. Eğer bu yapılamazsa 1 Temmuzdan sonra Sarayın varlığı sadece temsiliyetle sınırlı kalacak. Yani itibarını yitirecek.

**************

BARBET, HÜKÜMETİ EROĞLU'NA ŞİKAYET EDECEK

Muhtarlar Birliği Başkanı Hüseyin Barbet, bir yıldan beridir muhtarlara "temsili ödeme" yapılsın diye mücadele etmelerine karşın, hükümetin yeterli destek vermediği iddiasıyla Hükümeti yani Başbakan İrsen Küçük'ü Cumhurbaşkanı Eroğlu'na şikayet edeceğini duyurdu. Anlamadım doğrusu, Yani Derviş bey İrsen beyin abisi mi? Herkes sizi kınadı Başkan. Hükümetten bazı rahatsızlıklarınız varsa bunun yeri yine Hükümetin başını ziyaret edip sınırları zorlamak olmalıdır. Derviş beyin bu konuda ne yetkisi var ki? Gelininizi Dikmen Kooperatifine aldırmışsınız, hayırlısı olsun tabii ama istihdamdaki desteği Derviş beyden mi aldınız yoksa İrsen beyden mi merak ediliyor..

*************

BU FOTOĞRAF ÇOK KONUŞULACAK

Kainatın efendisi Hz Muhammed Mustafa SAV'ın doğum günü vesilesiyle siyasiler etkinliklere katıldılar. Ajanslardan geçilen bu fotoğraf tam on puanlık. Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu sağına almış Ertuğrul Hasipoğlu ile Ersin Tatar'ı, soluna da almış Ahmet Kaşif ile Mustafa Gökmen'i. Kim tutar beni der gibi. Gerçi bu fotoğrafta Ersin bey biraz rahatsızmış gibi duruyor. Yani bana öyle geldi. Hani bu karede ben olmasam der gibi.

***************

"ATA ATUN ETKİLİYECİ VE İKNA EDİCİDİR"

Prof Dr Ata Atun'u hepimiz yakinen sever ve takdir ederiz. Taşınacak silahtır tarih konusunda. Geçtiğimiz akşam bir gazeteciye öyle bir röportaj vermiş ki gazeteci özellikle Kıbrıs konusunda "ne kadar etkileyici ve ikna edicisiniz" demiş. Çok genç yetiştirmiştir. Başarılı talebeleri çoktur Ata hocanın. Bu nedenle hitabeti etkileyici ve ikna edicidir diyebiliyoruz sanırım. Sn Eroğlu boşuna mı yanında taşıyor O'nu?

***************

DAYIOĞLU BAHÇE SULARKEN BAŞINA NELER GELDİ?

Güzelyurt-Lefke Narenciye Üreticileri Birliği Başkanı Sami Dayıoğlu'nun sosyalistliği tuttuğu için işçilerine yaptırdığı ağaç sulama işini Pazar günükendisi ele alıp bahçe sulamaya gitmiş ama gelin görün ki Dayıoğlu'nun başına gelmeyen kalmamış. Başına ne mi gelmiş, ayıptır yazılmaz?

****************

OSMANLI İLE KARAOSMANOĞLU BULUŞMASI

UBP Gençlik Kolları Başkanı Sami Osmanlı iki hafta önce AK Parti gençlik kolları Genel Başkanı İsmail Karaosmanoğlu'nun resmi davetlisi olarak Ankaraya gitmiş ve oldukça faydalı bir görüşme gerçekleştirmişsin.Önümüzdeki aylar içerisinde ilk önce Türkiyede sonra da burada bir dizi konferanslar yapma kararı almışsınız. UBP Gençlik Kolları olarak da 29 nisan da Ankara da yapılacak olan AK Parti Genel Gençlik Kolları kurultayına şeref misafiri olarak davet edilmişsiniz. Hayırlısı olsun tabii. Bu nedenle havanız yerinde anladığım kadarıyla. Peki basın da davetli mi yolculuğa?

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Diğer Gökhan ALTINER yazıları