Maliye Bakanlığı göreve!

Yayın Tarihi: 30/04/12 07:00
okuma süresi: 7 dak.
A- A A+

KKTC Tüp Bebek Tüzüğüne göre yasak olmasına rağmen yüksek oranda risk içermesine karşın 64 yaşındaki bir kadına tüp bebek uygulaması yapan Mağusa Ortadoğu ve Balkanlar Tüp Bebek Merkezinde Görevli Dr Halil İbrahim Tekin ile ilgili Tabipler Birliği'nin soruşturmasının ne durumda olduğunu ben dahil birçok okurum merak ediyor. Haberi yaptığım günden beri sürekli okur mektubu alıyorum. Kamuoyu bu durumun ne aşamada olduğunu merak ediyor. Bu haberi gündeme getirdiğimde haberin sonuna takipçisi olacağımı yazmıştım.

Ben zaman geçmesini beklemeye niyetliydim. Zira bu tür konuların araştırılması için belirli bir süreye ihtiyaç var ancak ifade ettiğim gibi son günlerde artan okur baskısı nedeniyle de tekrardan Tabipler Birliği'ne buradan haber yolluyorum. Kamuoyu soruşturmanızı merak ediyor.

Açıkçası Mağusa Ortadoğu ve Balkanlar Tüp Bebek Merkezinde Görevli Dr Halil İbrahim Tekin'le yaptığım telefon konuşmasında, Dr Tekin benim üzerimde olumlu izlenimler bırakmıştı. Yine bir okurumdan gelen belgeler ışığında bazı şeyleri daha sorgulamak noktasındayım.

EKONOMİK OLARAK İKİNCİ SIRADA MI BATTI MI?

Dr Halil İbrahim Tekin 27 Nisan 2011 tarihinde 7 yılda toplam 10 bin tüp bebek vakasına imza attığını basına duyurmuş ve bunun kutlamasını yapmış. Bu haberi Bahar Uygur isminde bir meslektaşım Kıbrıs Gazetesi adına yapmış o günlerde, gazetenin arşivine girerseniz bulursunuz; ben baktım buldum. Haber aynen şöyle " Gazimağusa'daki Yaşam Hastanesi bünyesinde faaliyetlerini yürüten "Ortadoğu ve Balkanlar Kıbrıs Tüp Bebek Merkezi" 7 yılda 10 bin tüp bebek vakasına imza attı. 15 yıldır bu işi yapan Operatör Doktor İbrahim Tekin, Avrupa'da tüp bebekle ilgili klinikler arasında hasta sayısı ve ekonomik olarak ikinci sırada olduklarını açıkladı. Dr. Tekin, "en iyi bildiğimiz işi yapıyoruz" dedi. İlk doktorluk yıllarından söz eden Tekin, her işe inançla başladığını, hiçbir zaman hiçbir emeğin boşa gitmediğini belirtti. Hep beraber bir hayali gerçekleştirdiklerini söyleyen Tekin, en büyük hedefinin 100 bin tüp bebek yapmak olduğunu ifade etti".

Dr Tekin'in bu açıklamasına baktığınızda "Avrupa'da tüp bebekle ilgili klinikler arasında hasta sayısı ve ekonomik olarak ikinci sırada olduklarını" açıklıyor, buraya kadar hiçbir sorun yok. Hatta açıkçası ben gurur duydum. Kıskanan varsa da çatlasın dedim kendi kendime. Ama gelin görün ki iş gene öyle değil.

Geçtiğimiz haftalarda gazetelerde kim ne kadar vergi ödedi diye rakamlar çıktı durdu. Ortadoğu ve Balkanlar Tüp Bebek Merkezi LTD 107,537 TL rakamıyla Zarar beyan eden kurumlar arasında yer aldı. Bu vergi periyodu 01/01/2010-31/12/2010 tarihlerini kapsıyor.

Ama Ortadoğu ve Balkanlar Tüp Bebek Merkezi Direktörü Dr Tekin bu tarihten tam 4 ay sonra 10 bininci tüp bebeğini yapmanın kutlamasını yapıyor. Bir tüp bebekten kazancın ortalama ne kadar olduğunu hepimiz biliyoruz. Son 7 yılda 10 bin tüp bebek yapan bir doktor nasıl olurda zarardadır diye beyanat verir.

Bir okurum böyle bir tablo koydu önüme. Yine bir başka okurumdan gelen bir yazıda ise Dr Tekin'in özel uçağı ve İstanbul boğazında bir yalısı olduğu yönünde. Herkesin kendi malı mülkü kendine, bize laf düşmez. Ama Dr Tekin 27 Nisan 2011 yılındaki bir beyanında ekonomik anlamda Avrupa ikincisi olduğunu açıklayacak ama 4 ay öncesine kadar yani 31 Aralık 2010 tarihine kadar tüp bebek merkezini zararda gösterecek. Ee şimdi bir doktorun en son yapması gereken bir davranış değildir de nedir bu durum?

Başka doktorlar ve işadamları da var bu durumda; onları da yakında yazacağım.

01/01/2010-31/12/2010 tarihlerindeki şahsi kazancını da "66 bin TL" olarak gösterip "9 bin 128 tl" vergi ödemiş.

Şimdi ben soruyorum Tüp bebek gibi kazançlı bir işten 7 yılda 10 bin tüp bebek yapacaksınız ve kurumu 7 yılın sonunda zararda göstereceksiniz. Bu vergi kaçırma değil de nedir? Ülke ekonomisinin hali ortada.

MALİYE BAKANLIĞI GÖREVE

Maliye Bakanı Ersin Tatar'ın son birkaç yıldır başarıyla ve ciddiyetle yönettiği bir vergi reformu var. Açıkçası ben kendisini takdir ediyorum. Bizim işimiz araştırmacı gazetecilik. Okurlarım bana sıkça haber ve bilgi gönderiyor ve araştırmasını yaptıktan sonra mantıklı ve doğru olanları kaleme alıyorum. Maliye bakanlığını bu konuyu araştırması ve gerçek vergilendirmeler yapması için göreve davet ediyorum.

Ciddi para kazanan insanlar fazla vergi vermek istemez genelde ama maddi olara Avrupa ikinci olmakla övünen bir kurumun ve son 7 yılda 10 bin tüp bebek yapan bir kurumun zarar etti diye beyanat vermesinin etiği ne anlamı ne?

*****************

NEDİR BU DÜŞÜNCELİ HAL SN KAŞİF?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın Cuma gün Fuar alanında oldukça başarılı bir şekilde gerçekleşen 1. İşbulma fırsatları gerçekleşti. Bir gazeteci olarak o kadar birçok malzeme çıktı bana ki anlatamam. Fotoğrafta kabinenin başarılı bakanları kategorisine giren 3 bakanımızı görüyorsunuz. Yalnız bu fotoğrafta bir iş var. Bakan Üstel ile Bakan Tatar konuşmaları dinliyor ama Bakan Ahmet Kaşif derin bir düşünce içinde. Ne düşünüyor, ne planlıyor bilinmez. Bana bir röportaj borçlusunuz Sn Kaşif, hala bekliyorum. Bilmem anlatabildim mi?

******************

TAM BİR HANIMEFENDİ

Gülin Küçük hanımla hafta sonu bir etkinlikte karşılaşınca bir anı fotoğrafı kaydettim. Ne zaman ve nerede karşılaşsak bir insanın yüzünden öte gözlerinin içi güler mi bu kadar? Gülin hanımı tanıdıktan sonra birçok Başbakan eşinde olmayan bir özelliğini farkettim. "hırs, öfke, kin ve yüksek sesle konuşma" gibi negatif duyguları alınmış. Bunun yerine kibar, kararlı ve en önemlisi de ne istediğini bilen bir Kıbrıslı Türk Kadın imajı var. Tam bir hanımefendi. İltifat ediyorsun diyecekler bu satırları okuyanlar ama iltifat yalançıların işi, ben gördüklerimi yazıyorum. Bu arada yeni torun Melisa çok tatlıymış...

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.