Ortak mesuliyetten uzağız

Yayın Tarihi: 04/05/12 07:00
okuma süresi: 5 dak.
A- A A+

Siyaset zor bir dönem yaşıyor. Politik vizyonsuzluk tüm partilere gereğinden fazla yayılmış durumda. Muhalefet hükümeti eleştiriyor bunu siyasi bir vizyon olarak anlatıyor halka, hükümette olanı gereğinden fazla iyi gösteriyor, vatandaş da buna inanmıyor tabii. İşte buna siyasette vizyonsuzluk diyorlar. Yaptığınız işi övmek ve karşınızdakinin bunu "olmamış" diyerek yermesi aslında siyaset değil sadece kalabalık konuşma.

CTP Eski Genel Başkanı Ferdi Soyer ile uzun bir sohbet yaptık kendi programımda. Söylediği en önemli konu siyasi partilerin, sivil toplum örgütlerinin, aydınların ve en nihayet toplumun "ortak mesuliyetten" kaçıyor olması. Sanırım mutsuzluğumuzun, depresif oluşumuzun yegane sebeplerinden biri de bu. Hiçbirimiz hiçbir konuda ortak mesuliyet hissetmediği için hiçbir şey yapmak istemiyor. Hiçbirşey yapmadığı zamanda hiçbirşey olmuyor. Olumlu ya da olumsuz hiçbir şey olmuyor.

Ferdi Soyer ile çok konulara değindik ama en çok aklımda bu kaldı işte. Ortak kaygı gütmüyoruz; ne sevdiklerimize ne işimize hatta ailemize karşı bile. Ondan değil mi birçok aile hızlı ve kolay bir şekilde dağılıyor, toplum çözülüyor ve hiçbir çare üretmiyoruz. Hani şu ölü toprağı dediğimizden.

Halen acıyla ilerleyen insanlar için birlik kurtuluş için bir şanstır. İnsanlık, şimdi büyük felaketlerle yüzleşiyor ve insanlar bu durumdan kurtulmak için birlik olmayı isteyeceklerdir. İnsanlar iyi hissetmek istiyorlar fakat şimdi kötü hissettikleri duyguları tarafından ilerliyorlar. Karşılıklı ortak sorumluluk ve birlik olmaya erişene dek iyi olma durumuna gelemeyecekler. Ancak sadece bunu yerine getirdiklerinde kendilerini iyi hissedecekler.

Sözü siyasi partilere değinerek tamamlayım. Bir gazeteci olarak her partiyle oldukça iyi ilişkilerim var; bu nedenle iç yapılarını olabildiğince iyi biliyorum ve açık yüreklilikle söylebilirim ki her biri kendi içinde dokunsanız dağılacak kadar hassas ve kırılgan bir dönem yaşıyorlar. Partiler insan üstü yapılşar değildirler bilakis partileri de insanlar oluşturur. Yani partileri oluşturan bireyler aslında toplumun küçük birer örneği. Şimdi bundan yola çıkarak şu soruyu sorsak hata mı ederiz: "siyasi partiler gibi bizler de sürekli kan kaybetmiyor muyuz?"

**************

AKYÖN'ÜN KAMU-İŞ DE GÖZÜ MÜ VAR?

Hür-İş Federasyonuna uğradım. Baktım Kamu-İş Başkanı Sami Dilek ile Büro-İş Başkanı Hüseyin Akyön balkonda kahve içiyorlar. Ben Hüseyin Akyön'ü düne kadar Kamu-İş'in yönetim kurulu üyesi sanıyordum; Sami Dilek öyle olmadığını anlatmasına karşın, Akyön " görürmün herkes beni Kamu-İş ile özdeşleştirdi derim sana da anlaman, az emeğimi mi verdim ben" dedi ve anlattıkça anlattı Kamu-İş de geçen zamanlarını en sonunda bende sordum; "kurultay ne zaman?" diye. Kamu-İş Başkanlığında gözü olmayan bir sendikacı bu kadar içerlenir mi eski zamanlara?

***************

UBP GENÇLİK KOLLARINA BİRİ KÖTÜ BİR OYUN OYNAMIŞ

UBP Gençlik Kolları 1 mayıs bayramında boğaz piknik alanında eğlenmişler sonrasında da ayrılmışlar ordan. Ancak birileri onlara müthiş bir oyun oynamış. Gençlik Kolları başkanı Sami Osmanlı'nın ağzından dinleyelim. Açıkçası siyasetin kirlendiğini ve medyanın da buna çok kötü alet olduğunu daha iyi anlıyoruz her geçen gün. "Pikniğimizden sonra bazı yayın kuruluşlarında çıkan saptırılmış haberler bizi çok üzmüştür. Piknik alanının temizliğin tümü Girne Belediyesi yetkili belediye olduğundan dolayı temizlik bizim tarafımızdan yapılmamıştır. Yetkili Belediye tarafından yapılacaktı. Bu konunun sorumlusu biz değiliz. Bir diğer konu ise bayrakların yere atılması konusu ise biz bayrakları yerlere atmış değiliz, sadece insan boyunun yetişebileceği yerlerde asılı olan bayraklar toplanmıştır. Diğer yüksekte asılı olan bayraklar için ise gerekli aparatlar tedarik edilmiş ve arkadaşlarımız görevlendirilmiştir. Arkadaşlarımız bayrakları toplamak için piknik alanına gittiğinde tüm bayrakların kopartılıp yerlere atıldığın görmüşlerdir. Bu olay kasıtlı olarak yapılmıştır. Birileri bayraklarımızı kopartıp yerlere atmış ve de bilinçli bir şekilde bu olayı resimleyip kamuoyuna Ulusal Birlik Patisi bayakları yerlere atmış ve de üzerlerine bastı diye duyurmuşlardır.Bu tarz çirkin olayları partim ve şahsım adına kınıyorum".

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.