Hasipoğlu: "Aday çıkmazsa adayım"

Yayın Tarihi: 09/05/12 07:00
okuma süresi: 6 dak.
A- A A+

Başbakan İrsen Küçük verdiği sözü tuttu ve 302 KTHY mağdurunu işe aldı. CTP Hükümeti döneminden başlayan geri sayım Sn Eroğlu'nun Başbakanlığı döneminde son bulmuştu KTHY adına. KTHY mağdurlarının mağduriyeti uayıp uzayıp gitmişti. Başbakan Küçük, kendisine yakışanı yaptı ve KTHY mağdurlarını istihdam etti. Hem de particilik gözetmeden. Doğrusu da bu; İrsen bey UBP'lilerin Başbakanı değil tüm halkın Başbakanıdır.

KAŞİF "KONUŞMAK İÇİN ÇOK ERKEN"

UBP Kurultayına doğru giderken çeşitli söylentiler de yayılmaya devam ediyor. Sağlık Bakanı Ahmet Kaşif'in kurultay da aday olacağı söylentileri her ne kadar da güçlü bir şekilde yayılıyor olsa da ben Ahmet Kaşif'e bu konuyu geçen hafta kendisine sordum ve net bir cevap alamadım. Daha doğrusu aldığım yanıt "kurultaya daha çok, konuşmak için çok erken" cevabı oldu. Ahmet Kaşif'in aday olacağına benim inancım açıkçası çok fazla yok. Ama Bakan Kaşif çıkıp da "ben aday değilim, İrsen beyin yanındayım" demediği sürece hakkında üretilen bu dedikodular sürüp gidecek. Hergün ama hergün Sn Kaşif'in yaptığı temaslar ve telefon görüşmeleri şu yönde bu yönde diye çok sağlam kaynaklardan bilgi alıyorum. Durmadan bana telefon açıp söylüyorlar; ancak Sn Ahmet Kaşif "ben adayım" demedikçe bana gelen tüm sağlam bilgileri dedikodu olarak varsayıp kaleme almayacağım.

HASİPOĞLU "ADAY ÇIKMAZSA ADAYIM"

UBP Genel Sekreteri Ertuğrul Hasipoğlu bir yerde şikayet etmiş ve oldukça söylenmiş gidişat kötü diye. Hasipoğlu " irsen beyin karşısına kim aday çıkarsa çıksın Aday çıkanın yanında yer alacağım, eğer biri aday çıkmazsa ben karşısına aday olarak çıkacağım" demiş. Meclis genel kurulunda önceki gün karşılaştık ve bu durumu kendisine sordum, aldığım cevap beni şaşırtı açıkçası. Hasipoğlu "gidişat kötü görmüyorusun, böyle gitmez" dedi devam etti konuşmaya. Söyledikleri şimdilik bana kalsın. Bana gelen bilgiyi teyit ettiğini söyleyebilirim.

Kanaatimce evet Başbakan İrsen Küçük'ün karşısına birileri aday çıkacak ama sanıldığı gibi güçlü adaylar olmayacak bunlar. Tabii siyaset bu; Süleyman Demirel'in, "Siyasette 24 saat bile çok uzun bir süredir" şeklinde güzel bir sözü var.

*************************

ARKAN "SORUNLARI ÇÖZECEK VİZYONA SAHİBİZ"

Herkesin hayatının bir kesitinde yer almıştır Işılay Arkan ve birçok insana yardımı dokunmuştur. Yalnızca KKTC'de değil Türkiye de oldukça geniş bir kitle kendisini tanır. Dün uğradım ve bir kahve içtik. Şu sıralar diyemeyeceğim her zaman yoğun bir programı var. KKTC'de yaşayan herkesin ama özellikle Kıbrıslı Türklerin islamiyeti doğru şekilde öğrenmesi, sevmesi için yıllarca yoğun çabalar harcamış, hala harcıyor. Türkiye'nin KKTC'deki imajı ve KKTC'nin Türkiye'deki imajının doğru yerleşmesi içinde çalışan bir İslam emekçisi diye tanımlayabilirim kendisini. Kendisine sorsanız oldukça mütevazi.

Sıkça Türkiye'ye gidip gelen Işılay hocaya dünkü sohbetimizde gidişatı sordum. Malum şu sıralar bazı sorunlar yok değil. Arkan " Türkiye son on yıldır müthiş bir aydınlanma süreci yaşıyor. Özellikle AK Parti'nin iktidar olmasının ardından Türkiye Başbakanı Sn Erdoğan, Türkiye'yi karanlık günlerden alıp aydınlık noktalara getirdi. Türkiye insanı artık daha rahat nefes alabiliyor, daha rahat konuşabiliyor ve dini inançlarını daha rahat icraa edebiliyor. İslamiyeti en doğru şekilde öğreniyor ve yaşıyor. Bu bir anlayıştır, vizyondur. Doğrusu ben Türkiye'nin geldiği şu anki durumu hayranlıkla takip ediyorum. Başbakanımız Sn İrsen Küçükte de aynı gayret ve azim var, bunu söylemek lazım.İrsen bey de KKTC'yi olduğundan daha iyi noktalara getirdi ve başarılı bir şekilde devam ediyor. Kıbrıs'ta din olgusu hassas bir olgudur, en doğru şekilde dini öğretmeli ve hayatımıza yerleştirmeliyiz. Bizler bu konuda oldukça hassas ve ilgili davranıyoruz. Başbakanımız da bize gereken ilgi ve yakınlık gösteriyor. Bu da bana ve ekibime gereken enerjiyi veriyor. Hataya asla müsamaha göstermiyorum. Sorunlarımız yok mu var. Bu sorunları çözebilecek vizyonumuz ve cesaretimiz de fazlasıyla mevcut. Mesajı olan alsın" dedi ve devam ettik sohbetimize.

**************

ZÜĞÜRT "TİCARET ODASI İŞADAMLARINA GEREKTİĞİ DEĞERİ VERMİYOR"

Kıbrıs Türk İş Adamları Konseyi Başkanı İlker Züğürt ile dün bir araya geldik. Züğürt uzun süredir takip ettiğim işadamlarından biri. Cesur ve önemli işler yapıyor, yapmaya da kararlı biri. Türkiye de oldukça büyük bir ticaret ağına sahip Tuskon'unda KKTC temsilciliğini yürütüyor. Ancak Ticaret Odasının icraatlarından pek memnun değil. Züğürt "Ticaret odası işadamlarına gerektiği değeri vermiyor" dedi ve dünyada ticaretin nasıl ve ne şekilde yapıldığını uzun uzun anlattı. Daha geniş bir sohbet için sözleştik.

****************

ÇELEBİ İLE BENLİ KISKANSIN DİYE YAYINLIYORUM

Değirmenlik Belediye Başkanı Osman Işısal ile geçtiğimiz akşam bir vesileyle bir araya geldik. Değirmenlik, Osman başkanın ve ekibinin azimli çalışmaları sayesinde tahmin edilenin de ötesinde iyi yerlere geldi. Geçtiğimiz akşam uzun uzun hem belediyeciliği hem de gelecekteki vizyonunu konuştuk. Laf döndü dolaştı Gönyeli Belediye başkanı Ahmet Benli ile Dikmen Belediye başkanı Yüksel Çelebiye geldi. Onlarda kendi bölgelerinde hayli başarılı başkanlar tabii bir türlü yemek organizasyonuna yanaşmıyorlar. Bakın söylüyorum buradan. Biz Osman başkanla yedik, içtik ülkeyi baştan kurup yıktık, Ahmet başkan ile Yüksel başkan kıskansın diye yayınlıyorum bu fotoyu.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.