Cemal - Serdar başkanlar flörtleşmesi

Yayın Tarihi: 22/05/12 07:44
okuma süresi: 5 dak.
A- A A+

Lefkoşa Belediye sorunu bitmedi biteceğine de ben pek ihtimal vermiyorum. Hükümet üstüne düşeni fazlasıyla yaptı. Bu nokta da Başbakan İrsen Küçük'e hiç kimsenin laf söylemeye hakkı yok. Belediyenin ödemesi gereken maaşları Hükümet üstlendi, BES Başkanı Savaş Bozat'ın haklı oşlarak yaptığı bir uyarı var ki bundan sonraki aylar ne olacak diye? Bundan sonraki ayları da Hükümet üstlenecekse o zaman Belediye başkanına ne gerek var? Bu nedenle Cemal Başkan sendikayla ilgili artık sorunlarını bir çözüme kavuşturmalı.

Kavuşacak mı peki? Ben sanmıyorum ama umarım bir an önce aşılır bu sorun. Cemal başkanın son günlerde masa altından gösterdiği bir sopa var "istifa eder bağımsız kalırım". İstifa eder mi bilmem ama ederse bağımsız kalmayacağı ve DP'ye geçeceği artık gün gibi aşikar. Ama dediğim gibi istifa ederse. Çok daha önce bir görüşmenin gerçekleştiğini yazmıştım. Şimdi nereden çıktı böyle bir yakınlaşma diyeceksiniz.

Gelin biraz geçmişe gidip bugüne gelelim tekrar. Sn Eroğlu'nun Başbakan olduğu dönemde Cemal Başkanın UBP'ye transferi gerçekleşti. Sonrasında da diğer 3 milletvekili ardı sıra gitti. Hiç Serdar başkanın Cemal başkana sert bir eleştri yönelttiğini duydunuz mu?

Yaşanan belediye krizi konusunda her ne kadar Cemal başkanın haklı olduğu konular varsa da bu denli kötü durumlara gelmesinde de ne yazık ki eşdeğer katkısı var. Peki hiç Cemal başkanı eleştiridğini duydunuz mu Serdar Denktaş'ın?
Beyler bu soruların cevabı hayır. Peki gelelim bugüne. Önceki gün DP'nin Gençlik çalıştayı vardı. Serdar başkanın basına yansıyan şu konuşmasına çok dikkat edin "DP'nin yara kaşımak yerine merhem olma niyetinde olduğu belirten Denktaş, eski DP'li olan LTB Cemal Bulutoğluları'na saldırma yerine sorundan çıkış yolu gösterdiklerini ifade etti"..
Serdar başkanın unuttuğu bir nokta var; Cemal Bulutoğluları UBP'li bir belediye başkanı ve DP'yi bırakıp giden bir belediye başkanı. Siyasette küslük olmaz derler. Anlaşılan Serdar başkan Cemal Başkanı çoktan affetmiş ve eski DP'li diyor. Kapım açık gelebilirsin demeye getiriyor. Cemal başkanda Hükümete "istifa ederim haa" diyor..

Bizce bir sakıncası yok tüm bu olanların ama DP tabanı bu işe ne der Serdar başkan bunu bir daha düşünsün. Yoksa DP Mevlana Dergahı oldu da haberimiz mi yok?

**********************

GÖNYELİ ASFALTLANIYOR

Gönyeli'nin gelişimi bir yandan sürüp giderken Gönyeli'de yaşayanların en temel problemi sanırım yolların bozuk oluşudur. Gönyeli Beldiye Başkanı Ahmet Benli geçtiğimiz hafta yolların asfaltlanması için gerekli adımları attı ve yola koyuldu. Bilmem ne kadar farkındasınız ama ilk bahar artık son yağmurlarını döküyor ve Lefkoşa, Gazimağusa başta olmak üzere birçok yere yağan yağmurlar hayatı tamamen durdurdu. Ama Gönyeli ne baraj taştı ne arabalar yolda kaldı. Kanalizasyonun faydaları işte.

*****************

ŞONYA "DGP'NİN OYU NE Kİ İŞBİRLİĞİ YAPALIM"

DGP Genel Başkanı Tahsin Ertuğruloğlu'nun DP ile ÖRP'ye bir çatı altında seçime gidelim çağrısına dün DP Genel Sekreteri Bengü Şonya'dan yanıt geldi. Yanıtın geneline baktığımızda DP'nin Ertuğruloğlu'nun bu isteğine karşı hayli uzak olduğunu anlıyoruz. Bengü Şonya dün Genç TV'de program yapan Mehmet Davulcu'nun konuğuydu. Davulcu bu konuyu Şonya'ya sordu. Şonya'nın yanıtı netti "Yapılan anketlerdeki oy oranlarını görüyoruz. DGP'nin oyu ne ki iş birliği yapalım. Anketlerde bile yer almadı. Demokrat Parti Siyasi ömrünü tamamlamış meftaların canlandırılma yeri değildir. Geçtiğimiz hafta Bakü'deydim, oradaki temaslarımda gördüğüm bir Azeri atözünü paylaşayım, Eski pamuktan bez olmaz".

*************

FEDERASYON EMİN ELLERDE

Hava Sporları Federasyonu Serdar Turganer yakından tanıdığım bu ülkenin yetiştirdiği başarılı yöneticilerden biri. Hava Sporları Federasyonu'nun başkanlığını başarıyla sürdürüyor. Gençlerin kötü alışkanlıklar yerine güzel hobilere yönlenmesi konusunda hizmetleri küçümsenmeyecek kadar çok. Özellikle birçok genç pilotun yetiştirilmesinde öncü olmuş hala da oluyor. Sn Turganer duyduğuma göre bir süre önce Başbakanlık Denetleme Kurulu'nun denetiminden başarıyla da geçmişsin. Şeffaf yönetim şeffaf işler. Hepsi güzel iyi anladık da biz hala o uçaklara binip bir tur atamadık.

*************

AYŞE ANNEMİZİ KAYBETTİK

Tanpınar soy ismi bu ülkeye hep kıymetli ve kaliteli evlatlar yetiştirdi.Raşit Pertev Tanpınar ile kadim dostum Fevzi Tanpınar da bu ailenin evlatları. Ayşe Annemizin vefatını derin bir üzüntü ile öğrendim . Allahtan rahmet diliyorum.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.