UBP kurultayında kimler aday olacak?

Yayın Tarihi: 23/05/12 07:00
okuma süresi: 7 dak.
A- A A+

Mayıs ayının ardından havaların ısınmasıyla birlikte ülkemizdeki siyasette ısınacak. Neden ülkemizdeki siyaset diyorum çünkü yalnızca UBP Kurultayı yarışı değil buna bağlı olarak olası bir erken seçimin gündeme gelmesi halinde diğer partilerde buna hazırlıksız yakalanacak. Erken seçim olur mu derseniz; evet olur. Bana göre olmalı da. Ama öyle görüyorum ki erken seçime gitmeme konusunda Başbakan İrsen Küçük tüm sabrını zorluyor.

Gelelim 10 puanlık ahiret sorusuna. Kimler aday olacak? O kadar birçok kişinin adı dolaşıyor ki aklınız durur. Bazı siyasilerin adı dolaşıyor ki bunların bir kısmı bakan. Ancak kimse hala açık vermiyor. Hele milletvekillerinin önemli bir kısmının taraf belirtmemesi başka bir aday üzerinde hazırlıkların devam ettiği yönünde. Biraz araştırma yaptım ve aylardır piyasada dolaşan dedikoduları ber taraf ederek gerçekçi bir derleme yaptım sizler için.

Nazım Çavuşoğlu ADAY DEĞİL!

İçişleri Bakanı Nazım Çavuşoğlu adaydır ya da İrsen Küçük'e karşı kim aday olursa yanında yer alacak diye o kadar çok söylenti yayıyorlar ki aklınız durur. Yok böyle bir şey. Nazım Çavuşoğlu aday değil ve kelime anlamıyla Başbakan İrsen Küçük'ün yanında kale gibi duruyor. O nedenle adam hakkında durmadan dedikodu çıkarmasın kimse.

AHMET KAŞİF ADAY MI?

Sağlık Bakanı Ahmet Kaşif benim hakikaten çok sevdiğim ve değer verdiğim siyasilerden biri. Aklı başında bir siyasetçi. Edindiğim bilgilere göre Saray çevrelerinin büyük bir baskısı var Sn Kaşif'e aday çıkması için. Ben bir türlü ağzından aday olup olmayacağını alamadım. Kaç kez sordumsa gülümseyerek, şakaya vurarak geçiştirdi. Hepimiz biliyoruz ki güçlü bir seçenek olduğu için birçok dedikodu Bakan Kaşif'in üzerinde dönüyor. Hatta Bakan Kaşif'in gelecek hafta bu söylentilere dayanamayıp adaylığını açıklayacağını dahi dün akşam güvenilir bir kaynaktan öğrendim. Ben ihtimal veriyorum ama inanmak istemiyorum.

Son kurultayın ardından Başbakan İrsen Küçük'ün kendisini görevden almayarak kabine de tutması da centilmence bir davranış olmuştu. Siyaset bu ne olacağı belli olmaz. Ancak Bakan Ahmet Kaşif'in artık kamu oyuna açıklama yapması kaçınılmaz bir hal aldı. Fakat iyi düşünmeli Sn Kaşif. Bu partinin başına zaten bir gün gelecek Başkan olacak. Acele işe karışacak şeytan sayısı bizim ülkede, Türkiye de az değil.

ERTUĞRUL HASİPOĞLU NE YAPACAK?

Ertuğrul Hasipoğlu'nun yapacağı bir şey yok. Ertuğrul abimiz canımız ciğerimiz ama bana söylediklerini bir televizyon kanalında şaka yaptım deyip yalanlamış. Şaka yaparken hayli sinirliydi bunu unutmuş olmalı. Sn Hasipoğlu'nun aday olmayacağını bende biliyorum, kendi de biliyor. Bunu dikkat çekmek için yapıyor. Başbakan İrsen Küçük'ü desteklemeyeceği ve Saray'ın adayına çalışacağı da açık bir gerçek. Aksinesi bir durum varsa. Bana bir ropörtaj verebilir mesela..

Yarın Saray'ın kurultay stratejisini yazacağım…

*********************

ÖZSEZER "DİKMEN BELEDİYESİ, LTB'YE BENZEMESİN"

UBP Dikmen Belediye Meclis Üyesi Mehmet Özsezer dün beni bir kahve içmek için aradı. Yoğun olmama rağmen buluşup bir kahve içtik. Hayırdır dememe kalmadan Dikmen Belediyesindeki son zamanlarda yapılan Meclis toplantılarının Lefkoşa Türk Belediyesi'ndeki meclis toplantılarından farksız olduğunu söyledi. Açıkçası beklemediğim bir şikayet tablosuydu.

Özsezer " UBP belediye meclis üyeleri olarak sayımızın az olmasının sıkıntısını sürekli yaşıyoruz. Belediye Başkanı Yüksel Çelebi'ye saygım sonsuz ama sırf UBP'liyiz diye Yüksel başkanın ağır sözlerine ve ithamlarına maruz kalıyoruz. Sürekli yasal mevzuata uygun olmayan konularda açılımlar yapmaya çalışıyor. Kendisine bu yanlış, tüzükler, yasalar buna aykırı dememize karşın ben yaparım diyerek hiçbir sözümüzü kaale almıyor. Lefkoşa Türk Belediyesi'nde nasıl ki Cemal başkan Belediye meclis üyeleriyle olan saygı ve anlayış çerçevesini demokrasi dışı anlayışından ötürü yitirmişse, korkarım Yüksel başkanda bir süre sonra bizlerle çok ciddi sorunlar yaşamak durumunda kalacak. Örneğin biliyorsun benim sahibi olduğum bir otobüs işletmesi var. Yıllardır bu sektörden ekmek kazanıyor ve pek çok işçi çalıştırıyoruz ve çalışanların hepsi de Dikmen'li. Yüksel başkan tutturdu bir otobüs alıp öğrenci taşıyacak. İş mi bu? Hem de gerekli izinleri almadan. Sanırım ben CTP'li bir belediye meclis üyesi olsaydım, bunu düşünmezdi bile. Toplantılarda kendisine bunun yanlışlarını anlatmaya çalıştık tüm UBP'li meclis üyeleri olarak, dinlemedi, İçişleri Bakanlığını ve yasayı da tanımadığını söyledi. Ciddi bir mağduriyetle karşı karşıyayız" dedi ve uzun uzun konuştuk.

***************

DP "BULUTOĞLULARI İLE FLÖRTÜMÜZ YOK"

"Cemal-Serdar Başkanlar Flörtleşiyor" şeklindeki dünkü yazıma Demokrat Parti'den yanıt geldi ve Demokrat Parti'nin Cemal Bulutoğluları ile yakınlaşma içinde olunmadığı, flörtleşme yaşanmadığı bana aktarıldı. Elbetteki yazdığımız yazılarda konu olan kişilerin ve kurumların cevap hakkı bakidir ve bende buna yer veriyorum. Demokrat Parti böyle bir şey yok dedi. Bu konu takibimde Serdar Başkanım. Aklınızda olsun.

***************

OFF THE RECORD BÜYÜYECEK

Çalışmalarına katılsam dahi konserlerine gidemedim ve bunun için onlara bir özür borçluyum. Off the record müzik grubu gazeteci meslektaşlarımızın oluşturduğu bir grup. Rasıh Reşat Kurudereli, Burhan Canbaz, İrfan Batu, Nazım Beratlı, Hüseyin Yaylalı, İpek-Nazmi Pınar. Gördüğünüz gibi kadro geniş ve güçlü. Oldukça da başarılı çalıyorlar. Bence acil bir yardım konseri gerçekleştirebilirler. En yakın zamanda bir gitar edinip müziğe başlayacağım.

************

TANCER İLE NUMAN'I KİMSE İKNA EDEMİYOR

UBP Girne Milletvekilleri Mehmet Tancer ile Necdet Numan Girne bölgesinin önemli elemanlarından. Her ikisi içinde çokça siyasi dedikodu çıkarılıyor. Kurultayda Başbakan İrsen Küçük'e rakip olmak isteyen bazı adaylar kapılarını sıkça çalmışlar son günlerde. Ancak her ikisi de İrsen bey demiş başka bir şey dememiş. İrsen beye karşı olacak hiçbir hareketin içinde olmayacaklarını söylemişler. Yazma ihtiyacı hissettim. Aleyhlerine çok senaryo yazılıyor. Dikkatli olsunlar bu aralar.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.