Sayıştay'ın LTB dosyası kabarık diyorlar

Yayın Tarihi: 24/05/12 07:00
okuma süresi: 3 dak.
A- A A+

Perşembenin gelişi çarşambadan bellidir derler. Lefkoşa Türk Belediyesi'nin de durumu maalesef böyle ve böyle olmaya devam edecek. İrsen bey açıkladı "benden bu kadar başka yardım edemem artık belediye meclis üyeleri, çalışanları bu işi çözecek" dedi ve son noktayı koydu. Bu da ne demek? Yedi gün sonra belediye kendi imkanları ile maaşları ödeyemezse ki muhtemelen ödeyemeyecek, Hükümet de başka yardım etmeyeceğini açıkladığına göre tekrardan grev ve eylemlerle karşı karşıya kalacağız.

Hükümet hem maaşları hem de aile katkılarını buldu buluşturdu ve ödedi. Yedi günde bir çözüm bulunur mu LTB için? Tabii ki bulunmaz, bulunamaz bu kadar kısa sürede. Ancak Cemal Bulutoğluları uzman bir ekip kurar ve belediyenin kasasının anahtarını bu ekibe teslim ederse ve sendika ikna edilirse ki düzelmeler yaşanacak; işte o zaman geç de olsa belediyede işler yoluna girer.

Bildiğim kadarıyla Sayıştaylık oldukça kabarık bir dosya yayınladı ve bu dosyada hem Cemal Bulutoğlularına hem de Belediye meclis üyelerine oldukça ağır ithamlar var. Hükümet bu nokta da yargı sürecini çalıştıracak mı çalıştırmayacak mı bu da çok önemli.

YEDİ GÜN SONRA YENİ KRİZ

Kanaatimce Cemal Bulutoğluları ile Başbakan İrsen Küçük'ün arası limoni. Yani pek de iyi değil. Cemal başkan istifa eder bağımsız kalırım dediğine göre belli ki durumlar iyi değil. Sayıştaylığın ithamlarla dolu bir dosya sunduğu doğruysa ki sanırım doğru, Başbakan İrsen Küçük yargı sürecinin başlamasını engelleyecek mi?

LTB işinin sonu umarım iyi yerlere varır. Cemal başkanın çok ciddi hataları oldu bunun ceremesini çekiyor ama çok insana da iyiliği geçti. Bilirsiniz iyilikler genelde unutulur, anılmaz, hatırlanmaz.

Zaman zaman siyasete yeni girmeye hazırlanan insanları görüyorum. Paraları cebinde havaları da yerinde ve açıkçası üzülüyorum, geleceklerini hayal edip.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Diğer Gökhan ALTINER yazıları