Eroğlu doğrusunu yaptı

Yayın Tarihi: 28/05/12 07:00
okuma süresi: 6 dak.
A- A A+

Ülke yöeneticiliği konusunda Sn Eroğlu'nu başarılı bulmadığımı ve bunu her fırsatta yazdığımı herkes bilir. Ancak Kıbrıs konusunda ve özellikle dış ülkelere son zamanlarda sergilediği tavırlar konusunda Cumhurbaşkanı Eroğlu bana göre oldukça başarılıdır. Kıbrıs konusuna birazdan değiniriz. Şu Azerbaycan meselsini bir konuşalım. Tüm Azeri halkına sasygım sonsuz önce onu teslim edeyim, oşlay sapmasın. Ama Azeri Hükümeti korkak bir hükümetten öte bir hükümet değil bize karşı. Hafta sonu DAÜ'de düzenlenen panelde Sn Eroğlu, Azerbaycan Devlet başkanı Aliyev'e haklı bir tepki koydu ve KKTC'yi tanımamanın ötesinde iyi ilişkiler kurmadığını da söyledi ve eleştirdi. Sn Cumhurbaşkanı bu noktada sonuna kadar haklı.

"Azerbaycan-Kuzey Kıbrıslı Gençler" konulu panele katılmış Derviş bey ve orada Azerbayaca Devlet Başkanı Aliyeve vermiş veriştirmiş. Bir kere böyle saçma bir konferansı düzenleyen herksi kınıyorum. Yahu bizim Azeri kardeşlerimizle güzel ilişkilerimiz var ama Azeri Devleti ile yok. Yıllarca inanılmaz iyi ilişkiler kurmaya çalıştık. Prof Dr Erhan Arıklı da bu iyi ilişkileri kurmak için inanılmaz çaba sarfedenlerden biri. Sonuç ne hüsran.

Cumhurbaşkanı eroğlu da çıkmış bunu eleştirmiş. Etkinliğe katılan Azeri Milletvekilleri de tepki koymuş. Bu tepkiyi koyarkan Azeri vekiller şunları bir düşündüler mi acaba?

Azerbaycan'dan hatrı sayılır bir nüfus KKTC'de yaşıyor. Çok da efendi insanlar. Ama Azeri yetkililer hiçbir zaman KKTC ile iyi ilişkiler kurmadılar.

AZERİ BAKAN TÜRK GAZETECİYE HAKARET ETMİŞTİ

Yıllar önceydi DP Genel Başkanı Serdar Denktaş'ın Dışişleri Bakanı olduğu yıllardı. KKTC'den Bakü'ye direkt uçuş başlığı altında geniş katılımlı bir gazeteci kitlesiyle Baküye gidilmişti. O kafilede bende vardım. Devlet yetkilileri lüks beş yıldızlı bir otelde biz gazeteciler ise sabah çeşmesini açtığımızda çamurlu su akan bir otelde kalmıştık. Sözde direkt uçuş diye gerçekleşen olayın aslında içi boş bir olay olduğu çok sürmeyen bir süre sonra ortaya çıkmıştı. KKTC-Bakü direkt uçuşunun fiyasko olduğu yönünde neredeyse tüm gazeteciler flaş haber olarak KKTC'ye geçmiştik. Hiç unutmuyorum Azeri bir bakan, adını vermeyim bir meslektaşıma giderayak bir toplantıda yaklaştı ve "utanmıyormusunuz böyle haberler yapmaktan, sizi buralarda ağırladık, yedirdik içirdik, yatırdık" şeklinde başlayıp hakaretramiz bir üslupla verip veriştirmişti. Gazeteci meslektaşım mesleğini icraa ettiğini ve görüşlerini yazdığını, basın özgürlüğünü falan filan izah etmeye çalışmıştı ama karşısındaki adam diktatör zeminde yetişmiş bir bakandı. Ne anlardı basın özgürlüğünden. Neyse çıkıp Kıbrısa geldikten sonra bunun yankısı sürüp gitmişti.

DÖNEMİN MECLİS BAŞKANI KKTC'Yİ TANIDIKLARINI AÇIKLAMIŞTI

Orada kurduğum ilişkiler nedeniyle dönemin Azeri Meclis Başkanı KKTC'ye geldiğinde benim canlı yayınımda KKTC'yi tanıdıklarını açıklamış 1 hafta sonra da Azerbaycan Devleti "yanlış anlaşıldık" diye beyanet vermişti Rumların baskısı üzerine.

CHARTER SEFERLERİ DE İPTAL ETTİLER

Yaklaşık bir ay önce başlaması beklenen iki ülke arasındaki charter seferleri de Rum lobisinin baskısı üzerine Azeriler tek taraflı olarak iptal ettiler. Cumhurbaşkanı Eroğlu bunu da dile getirdi konferansta.

Sonrasında da kalkıp kaçmış Derviş bey. Bana görson derece iyi yaptı.

Azerbaycan Devleti'nin tanımayı bir kenera bırakın iyi ilişkiler kurma gibi bir politikasının dahi olmadığı herkes aklında tutsun. Yakınlaşalım, birlikte etkinlik yapalım olayları olmasın demiyorum ama bu tür etkinlikler biz Kıbrıslı Türklerle Rum kardeşlerimizin birlikte yaptığı sanal eğlencelerden bir farksız; bunu da söylemiş olayım.

Azerbaycan doğal gaz ile petrolün zenginliğini yaşıyor şu an. Ama ülke hala demokratikleşememiş. Bir gidip görün, dinleyin anlarsınız. Azerbaycan umarım bu süreci erken atlatır.
*******************

ARALARI DÜZELMİŞ

İhtiyat Sandığı Yönetim Kurulu Başkanı Kamil Kayra ile İhtiyat Sandığı dairesi Müdürü Mehmet Metçaoğlu'nun bir süre önce arası limoniydi diye duymuştum. Bakanlıkta karşılaşınca gelin bir fotoğrafınızı çekeyim dedim. Öyle gülümsediklerine bakmayın ikisi bir kareye zor sığdı. Demek hala tam iyileşmemiş araları. Bir gece içmeye götüreyim sizi, tabii hesaplar sizden..
************

DAYIOĞLU ŞU SIRALAR BEKAR

TDP Dışilişkiler Sekreteri Sami Dayıoğlu'nun şu sıralar bekar olduğunu öğrendim. Aman kimse yanlış anlamasın ayrılık falan yok. Dayıoğlu çifti ilk günkü gibi hala birbirne aşık. Hatta Selaycık bir erkek kardeş bile istiyormuş. Yengemiz külliyen ailelesiyle sağlık tatilinde. Dayıoğlu o nedenle bekar şu sıralar; dostlar fısıldadı Sami bey, Cumartesi gecesi Girne limanında kimlerle ne yapıyordunuz?
*************

LEFKOŞA ÇUKURLARA TESLİM

Ne kadar farkındasınız bilmem ama Lefkoşa'da aracınızla seyahat etmek artık son derece güçleşti. Arabaları bir akli dengesini yitirmiş insanlar gibi sürmeye başladık. Bunun nedeni ise neredeyse her girdiğimiz sokağın çökmüş olmasından kaynaklanıyor. Yollar karayollarına ya da belediye bağlı. Hiç farketmez. Bir gerçek var ki bu konuda ilgili yetkililerin işi boş. Bununla ilgili yakında bol fotoğraflı bir yazı yayımlayacağım, hazırlığını yapıyorum. Belki birileri utanır.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.