Küçük'e, Mehmet Bayram dopingi

Yayın Tarihi: 29/05/12 07:00
okuma süresi: 6 dak.
A- A A+

Ulusal Birlik Partisi Kurultayı'na her ne kadar 7 ay gibi bir süre olsa dahi gündem kızışmaya başladı, hepimiz bunun farkındayız. Geçitkale'de gerçekleşen bir etkinlikte Sağlık Bakanı Ahmet Kaşif'in konuşmasını yapmak için kürsüye "Geleceğin Başbakanı" sıfatıyla çağrılması tüm UBP tabanını, tavanını harekete geçirdi. Hafta sonu ve halen bu konu konuşuluyor.

Sağlık Bakanı Ahmet Kaşif ile iyi bir abi kardeş ilişkimiz olduğundan Meclisin dünkü oturumunda kendisine bunu sordum. "öncelikle hayırlısı olsun, abi Allah aşkına artık açıkla aday mın değil min? Açıklamak durumundasın" dedim ve Geçitkale de ki anonsu hatırlattım. "siz gazeteciler yazıyorsunuz sürekli bir şeyler ama şu an ülkenin daha önemli konuları ve gündemi var. Ben ona konsantre oluyorum" dedi ve aslında yorum yapmak istemediğini ima etti. Haksız değil tabii kalabalık bir ortam oluştu bir anda biz konuşmaya başlayınca, belki o nedenle açık konuşmak istemedi.

Yıllardır bu mesleği yapan bir gazeteci olarak şunu söyleyebilirim ki Bakan Kaşif'te doğrudan bu tür sorulardan kaçma eğilimi olduğunu fark ettim, bu davranışı da aday olduğunu ama bunu açıklamak istemediğini anlatıyor bana. Umarım aday değildir, umarım yanılırım diyeceğim ama Geleceğin Başbakanı diye anons edildiğinde kürsüden yaptığı konuşmayı izledim; Ahmet Kaşif Yüzde yüz aday beyler.

Kendi açıklamadığı sürece elbette ki bu yazdıklarımız havada kalacak.

İLÇE BAŞKANLARI BAŞBAKAN KÜÇÜK'ÜN ETRAFINDA KENETLENDİ

Meclisin dünkü oturumunda UBP ilçe başkanları Başbakan İrsen Küçük ile bir araya geldiler. Saatler 12:00'yi gösteriyordu. Birkaç saat sonra UBP Girne İlçe Başkanı Necdet Numan yanıma gelerek "tüm basına geçiyoruz, hepimiz Başbakan İrsen Küçük'ün yanındayız" dedi yürüyüp geçti. Yüzünde gergin bir ifade asılı dursa da Necdet Numan'ın İrsen Küçük'ün yanında sağlam duran vezirlerden biri olduğunu biliyoruz.

Bu konuyu daha sonra iyice eşeleyeceğim. Şimdilik burada bırakıyorum.

MEHMET BAYRAM TAM DESTEĞE HAZIR

UBP'nin uzun yıllar Gazimağusa bölgesinden birinci sırada çıkan ve hiç seçim kaybetmeyen, kendi isteği üzerine siyaseti noktalayan kaliteli siyasetçilerden biridir Mehmet Bayram. Eroğlu'nun kendi kalesinde bile O'ndan fazla oy alan biri. Aralık ayında gerçekleşecek kurultaya yönelik olarak Başbakan İrsen Küçük'ün yanında yer alma kararı almış ve bu yönde sürekli delegeleri ziyaret etmeye başlamış diye duydum.

Kurultay konusunda Gazimağusa, İrsen beyi zorlayacak bölgelerin başında geliyor. Ahmet Kaşif'in aday olacağını varsayarsak, Hasipoğlu'nun da İrsen beyin karşısındaki adaya destek çıkacağını bana açıkladığını hatırlarsak, yine Gazimağusa'da bir bakanın İrsen beyi pek değil hiç sevmediğini de göz önünde bulundurursak, ki, bu bakan sürekli UBP delegelerini ziyaret edip İrsen bey aleyhine çalışıyormuş. İşte tüm bunları göz önünde bulundurursak Mehmet Bayram gibi deneyimli bir politikacının İrsen beyin yanında yer alacak olması önemli bir gelişme..

DR SUCUOĞLU BİRLEŞTİRİCİ GÖREVİNİ ÜSTLENDİ

UBP Lefkoşa İlçe Başkanı Dr Faiz Sucuoğlu, İrsen Küçük döneminde İlçe Başkanlığına getirilmiş ve kısa sürede Lefkoşa bölgesinde etkili olmuş saygıdeğer insanlardan biri. Birleştirici kimliğiyle ön plana çıkan bir karakteri var Faiz beyin. Başbakan Küçük'ün Lefkoşa ilçesine hayli ihtiyacı olacak kurultayda . Bu nedenle Lefkoşa ilçesinin rolü hayli önemli.

Kurultay süreci biraz erken başladı ama iyi oldu, heyecanımız geri geldi. Pilavdan korkanın kaşığı kırılsın.

***************

BU DA İŞİN GERÇEĞİ TÜRKİYEM

Bizim gibi yazarların ne Ankara'yla ne de Türkiye halkıyla bir sorunu olmaz, olamazda zaten.Türkiye Başbakanı Erdoğan'ın heyecana gelip Kıbrıs Türk halkına söylediklerini asla affetmedim affetmeyeceğim de, hepimiz kırıldık. Çok sonra Sn Erdoğan'ın danışmanları tarafından yanlış bilgilendirildiğini da öğrendim. Türkiye Lefkoşa Büyükelçisi Akça şu an ki ilişkileri oldukça iyi düzenledi ve oldukça da iyi götürüyor. Halil bey akıllı ve işini iyi yapan bir adam; nokta deyip bırakıyorum. Gelelim bizim ülkemizin dramına. Erler film sunar. Dün akşam Danimarka'da gerçekleşen Türkiye ile Kıbrıs Cumhuriyeti 16 yaş altı gençlerin Avrupa Futbol Şampiyonası maçı vardı. İşte bu noktada Ankara istediği kadar "biz Rum yönetimini tanımıyoruz" desin. Uluslar arası gerçekler gelip yüzümüze vuruyor. Ankara Hükümetini Kıbrıs Cumhuriyeti ile bulunduğu iyi ilişkilerden dolayı kınamıyorum, çünkü bu ekonomik gerçekler. Kimsenin bundan kaçacak hali yok. Ama insan ister istemez soruyor işte; "ya biz"? ve "nereye kadar?"

****************

TÜRKİYE'DE KKTC KİMLİĞİ GEÇMİYOR MU?

Bundan 3 sene önceydi. İstanbul'a tatil amaçlı gitmiştim. Roaming yazmasın diye kontürlü telefon kartı almak istedim. Veznedeki kız "kimliğiniz" dedi. Çıkardım verdim. "üzgünüm bu geçmez" dedi, nasıl yani olur mu Türkiye KKTC'yi tanıyor dedim. Kız yine "üzgünüm bu geçmez" dedi. Üzüldüm ama çok da kafama takmadım. Dün Lefkoşa çarşısında yürüyorum. Okurlarımdan biri "yahu Gökhan bey sen bilin, telefon kartı almak istersak Türkiye'ye gittiğimizde bizim kimlik geçmez?" niçin diye sordum bu olayı anlatmadan. Adamcağız benim başımdan geçeni bana anlattı. Demek ki hala KKTC kimliğini kabul etmeyen telefon şirketleri var. Bu iş sarıp sarmalamadan Büyükelçimiz Sn Akça'dan bu işe bir el atması temennisinde bulunuyorum.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Diğer Gökhan ALTINER yazıları