Gençleri doğru şekillendiren Bakan

Yayın Tarihi: 31/05/12 07:00
okuma süresi: 3 dak.
A- A A+

Sendikalar tarafından en çok eleştirilen siyasilerden biri olsa da Milli Eğitim Bakanı Kemal Dürüst, bana göre siyasetin en iyi bilip icraa edenlerden biri. Ne zaman adı geçse ve konu açılsa hep hakkında bir eleştri duymuşumdur ama kimse başarısızdır diyememiştir.

İnsan ilişkilerini en iyi tutan, muhafaza eden ve bunun devamını sağlayan sayılı Bakanlardandır. Bakanlardandır deyince hemen düzelteyim de bazı bakanlar yanlış anlıyor bugüne kadar gördüğüm bakanlar arasında demek istiyorum. Aman kimsenin kalbini kırmaylım zaten ortam hassas ve diken üstünde. Yani siyasiler diken üstünde ben değil çok şükür.

Turizm Bakanlığı dönemini de oldukça başarıyla icra etmiş ve sonrasında tekrardan Eğitim Bakanlığı görevine dönünce defalarca kez bana mutlu olduğunu söylemişti. Evet mutlu olmaması için de herhangi bir sebebi yok Bakan Dürüst'ün. Hem iyi bir ekibi var hem de iyi bir vizyonu.

Eğitim sistemini daha ileriye götürebilmek için birçok açılımı oldu bugübe kadar ve aynı zamanda bir çok planı. Başta Türkiye olmak üzere birçok ülkede uygulanan çağdaş ve modern eğitim sistemlerini pğek yakında KKTC eğitimine kazandıracak. Ben yapacağı güzel sürprizleri biliyorum.

KOLEJLERİ AÇMAK EN DOĞRU İŞLERDEN BİRİYDİ

Rum tarafındaki İngiliz okuluna çocuklarını gönederen aileleri herkes sanır ki Rumcudur, inanın ki hiç alakası yok. İngiliz okuluna giden çocukların hepsi aşırı Türk milliyetçisi olarak yetişiyor. CTP'nin kolejleri yasaklamasının ardından birçok aile çocukşlarını oldukça yüksek paralara İngiliz okuluna göndermeye başlamıştı. Kemal Dürüst'ün bakan olmasıyla yaptığı ilk ve en mantıklı iş kolejleri yeniden açmak oldu. Şimdi birçok aile çocukları yeniden koleje gönderiyor.

Bakan Dürüst ile ilgili birçok şikayet ya da suçlama duyabiliyorsunuz zaman zaman. Bende duyuyorum ama ne zaman araştırsam suçlamaların hepsi boş çıkıyor.

Eğitimi ve çocukları ve yine bunlara bağlı olarak toplumu nasıl şekillendireceğini bilen bir bakan, bakandan öte siyasetçi. İnsan ilişkilerini günü birlik ve yapmacık yaşamayan biri.

İşte bu nedenle aleyhine başlatılan birçok organizasyon başarısız oluyor. Ama aynı durum başka siyasiler için aynı değil ve olmayacakda.

***************

ŞERİFOĞLU'NUN BİR KAHVESİNİ İÇEMEDİK

Ekonomi ve Enerji Bakanlığı Özel Kalem Müdürü Koralp Şerifoğlu oldukça başarılı bir bürokrat. Hakkında hayli övgüler duyuyorum. Hatta benim yazılarımı pür dikkat okuyor hiç kaçırmıyormuş. Ama hala bir kahvesini içemedik. Yoksa Ekonomi Bakanlığında kahve mi kalmadı ya da bize mi kahve yok? Telefonunu bekliyorum müdürüm.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Diğer Gökhan ALTINER yazıları