UBP'de ateşle oynayanlar

Yayın Tarihi: 13/06/12 07:00
okuma süresi: 6 dak.
A- A A+

UBP Kurultayına gidilirken belli kesimler nabız tutuyor, açıkçası ben bunu oldukça doğal buluyorum. Güzel olan bir şey var ki UBP demokratik bir kurultay yaşayacak. Kim aday olursa olsun içinden biri kazanacak ve UBP yoluna devam edecek. Haa Hükümetin ömrü ne kadar uzun olur ne kadar kısa olur o çok tartışılır.

Dün bir gazetemizde UBP Kurultayına yönelik anket yayımlandı. Gazete yayınında bir şey yok; UBP içindeki bazı kaynaklar böyle bir anket sonucu ulaştırmışlar gazete de bunu yayınlamış. Gazete sonuçta kendi habercilik anlayışı çerçevesinde yapmış haberini. Bunda bir sorun yok.

UBP'nin en güvenilir kaynakları dün beni adeta telefon yağmuruna tuttu. Bana gelen telefonlarda Saraya yakın çevrelerce 300 civarında UBP delegesine telefon açılarak sorular sorulmuş ve düzmece bir anket uydurulup basına verilmiş.

UBP içindeki en temel bilgileri aldığım bir kaynağım aynen şu ifadeleri kullandı, iddiaları kendisini bağlar tabii ama bugüne kadar bir tane yanlış bilgi gelmedi , onu da peşinen söyleyim.

Telefondaki ses: " UBP biliyorsun bölünmek isteniyor. Derviş Eroğlu Cumhurbaşkanı olmasına karşın hala partinin üzerinden elini çekmedi. Artık yalnızca kendisi değil parti içini karıştırmak için yakın çevresini daha aktif kullanıyor. Bu yakın çevrenin içinde kuyruk acısı olan bir milletvekilinin oğlu da var ki, Eroğlu'nun yakın çevresince kendisine çokça imkan tanındı. Büyük paralar kazandı ve hala kazanıyor. Bunların belgeleri var sana zamanı gelince veririm yayınlarsın".

"NE GİBİ İMKANLAR TANINDI" diye soruyorum;

"Belli araştırma şirketlerine yaptırılan küçük çaplı ve değiştirilerek yayınlanan anketler bizzat Eroğlu'nun yakın çevresinin tandığı maddi kaynaklarca yapılıyor. Kimse işin içinde görünmüyor çünkü bunu yapan ve yaptıran UBP'li bir milletvekilinin oğlu. Ön planda o gözüküyor. Amaç delege üzerinde kamuoyu yaratmak. Bununla ilgili elimizde ses kayıtları var. Yakında tüm basınla paylaşacağız. Rezil olma zamanları geldi"..

"NEYLE İLGİLİ BU SES KAYITLARI" diye ısrarla soruyorum;

"Yaptıkları para alışverişleri ve aldıkları talimatlar. Bunların hepsi elimizde var. Amaç yalnızca İrsen Küçük'ü kötülemek değil, UBP'nin zayıfladığını ve Eroğlu'suz kötü hallere düştüğü algısını yaratmak. UBP'de böyle bir durum yok ve bu tip insanlara meydanı bırakacak değiliz".. dedi ve konuşmaya devam ettik.

Benim en azından sizlerle köşemde paylaşabileceklerim bu kadar dostlar. Bugüne kadar buna benzer telefonlar çok aldım ama yayınlamadım. Çok da yayınlamaya değer bulmadım. Ama dün yaşadığım telefon trafiği sonrasında kaleme almam gerektiğini düşündüm. Neticede bunların hepsi birer iddia. Para alışverişleri var mı yok mu bilemem. Olduğuna da inanmak istemem doğrusu. Ses kayıtları varsa hep birlikte öğreneceğiz.

KAŞİF VE ÇAVUŞOĞLU SES VERMELİ

Sağlık Bakanı Ahmet Kaşif ile İçişleri Bakanı Nazım Çavuşoğlu benim için muteber ve kaliteli insanlar. Her ikisi de bu topluma önemli değerler katıyor. Aday da olabilirler, bu da çok normal. Ama bu kadar kıyamet koparken ve aday oldukları heryerde yazılıp çizilirken çıkıp ses vermemeleri açıkçası üzücü. Çıkıp kimse demiyor ki ben adayım ya da yalan yazıyorlar ben aday değilim. UBP Kurultayda Hristofyası başkan seçecek değil ya, seçilecek olan en nihayet bir UBP'li ve çok normal, ben o nedenle ısrarlı bekleyişin sebebini anlamıyorum.

Ama bildiğim bir gerçek var ki o da Kurultay öncesi ve sonrası UBP sürpriz gelişmelere gebe. Ve bu sürprizi yapacak olan Adamın adı da İrsen Küçük.

***************

AVCI'YA HER AN YEŞİL IŞIK YAKILABİLİR

Özgürlük ve Reform Partisi ile UBP'nin bir süre önce ciddi bir yakınlaşma süreci içine girdiğini hepimiz biliyoruz. Bu birleşme gerçekleşmedi. Açıkçası ben sırf gerçekleşsin diye çok yazdım. Çünkü her iki parti de birbirine çok şey katabilecek durumda.

Başbakan İrsen Küçük'ün bu tür birleşmeye sıcak baktığını duymuştum. Turgay Avcı da bu sürece sıcak bakıyor. Haberci güvercinler Başbakan İrsen Küçük'ün adaya dönüşünün ardından UBP-ÖRP birleşmesinde hareketlenmelerin yaşanacağını söylediler bana. UBP-ÖRP birleşmesi ivedilikle gerçekleşmeli. Her iki partinin de çokça ortak yönü var.

***************

TDP AÇIKLAMA YAPACAK MI?

Geçtiğimiz hafta Demokrat Partiye Güzelyurtta katılım gerçekleşti. TDP Parti meclisinden iki kişi katıldı ve beraberinde 22 kişi daha götürdü. En azından DP'nin bu yönde resmi açıklaması olmuştu. TDP'li bazı kaynaklar da iki kişi dışında geçen 22 kişinin TDP'li olmadığı yönünde. Bu durum kamuoyunun kafasını karıştırmış durumda. Sanırım TDP'nin resmi bir açıklama yapması gerekiyor. TDP'lilerin DP'de ne işi var onu da anlayabilmiş değilim doğrusu. Bir TDP'li asla DP'lileşmez diye düşünüyorum.

*************

CEYHUN İLE GÜL PARTİ Mİ KURUYOR?

Ülkemize sıkça gelip giden Ozan Ceyhun vatandaş olmasının ardından dün HAK Başkanı Özdemir Gül ve Engin Arı'yla birlikte Mahzende bir yemek yediler. Aldığım bilgilere göre Ozan Ceyhun ile Özdemir Gül yeni bir parti kurmanın zeminini hazırlıyorlarmış. Yanlarında bir de avukat varmış ama kim olduğunu bir türlü öğrenemedim

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Diğer Gökhan ALTINER yazıları